kaskad petuniaDet har länge varit på hyllorna i butiker dök ett stort antal sorter och hybrider av cascading petunias – lianopodobnoy täckte en otrolig mängd ljus, saftig, förtrollande åsynen av blommor, skönhet, vilket är fantastiskt flora älskare kombination av enkelhet och storhet.

Men för att uppnå det önskade resultatet i fallet är inte så enkelt – ofta behöver löpare inte når den utlovade längd, storlek och ljusstyrka på blommorna är långt ifrån vad tillverkaren har meddelat och antalet av dem på anläggningen är inte som vi skulle vilja se.

För att få en blomma, som drömmer om varje trädgårdsmästare, måste du följa reglerna för petunias växer, skapa alla förutsättningar för växternas tillväxt och utveckling, utan helt enkelt – kärlek blomma, uppskattar blommorna, för att vara redo att ge dem deras energi, tid och ansträngning.

Agrotechnics av ​​växande kaskad petunia

Sår petunia frön är bäst i lungorna, väl luftade jordblandningar, vars huvudkomponent är torv. Sådd genomförs under perioden från mitten av februari till april, på ytan, är fröna som inte täcks av mark, vatten (bäst att göra detta med hjälp av en sprayflaska), då behållarna är täckta med folie eller glas.

För att uppnå behagliga starka skott måste man säkerställa en hög luftfuktighet och bra belysning för grödor. Temperaturen i mediet måste vid detta stadium ligga inom området 18-21 ° C.

Med tidig sådd av frön, plantor behöver ytterligare täckning (i genomsnitt måste 15 lampor slås på – 19 timmar), annars kommer deras tillväxt att vara mindre aktiva, växterna kommer att få sjuka sjukligt utseende, och hela poängen med de tidiga grödorna kommer att reduceras till ingenting.

Om vi ​​jämför tillväxten för vanliga och kaskad petunier, bör det noteras att den senare utvecklas mer intensivt. Efter bildandet av basal flykt omedelbart börja att aktivt utveckla sidan, horisontellt växande, så en pick bör göras i tid för att bristen på utrymme för tillväxt har inte bromsat den övergripande utvecklingen av anläggningen.

petunia på väggenEn pick hålls i fas den första riktiga blad, en växt ganska bräcklig vid denna tid, kräver dock en särskild noggrannhet, kan du använda pincett för att undvika skador på plantor. Transplantationen utförs i separata koppar eller krukor (det är möjligt torv) – detta är ett nödvändigt villkor för fri och snabb tillväxt av rotsystemet.

Related  Plantering och vård av trädgårdsbjörnbäret

Du kan göra utan att plocka om du använder granulerade frön – de har en ganska lämplig storlek för en platsplantering. Sådant frömaterial har naturligtvis en högre kostnad, men arbetet är mycket enklare och plantorna lider mindre från dina manipuleringar.

En viktig faktor vid odling av kaskad petunia är luftfuktigheten. Det är nödvändigt att täcka plantorna för underhåll, men när växter växer måste växter bli vana vid naturliga förhållanden. Vad efter det första arket rekommenderas att starta härdning dagligen lyfter filmen (eller glas skift), gradvis ökande tiden (från 5-7 minuter till flera timmar) vädring, varje gång öppna lådor med plantor är mer och mer.

Efter utseendet av 3-4 löv blir de superkaskade petuniaplantorna mindre nyckfulla, växterna får snabbt styrka, växer sig aktivt och utvecklas. Följaktligen krävs mer näringsämnen för utveckling.

petunia rosaMatning klokare att starta i ca 20 till 25 dagar efter det att plocka, de bästa komplexa vattenlösliga gödningsmedel, dock värt med tanke på att koncentrationen av näringslösningen för vattning är nödvändigt att göra mindre än vad som anges på förpackningen, för att inte skada den känsliga roten överskottskvävesystem. Nästa gödsling sker i två veckor med mineral- eller organo-mineralkompositioner.

Trans till den öppna marken eller i hängande krukor gjorda i den tredje veckan i maj, då hotet om frost har passerat, värmer jorden upp tillräckligt, men det varma vädret har ännu inte fastställts, och solen är ännu inte i stånd att tillfoga bränner färger.

För att förhindra ett stressigt tillstånd efter att petunia planteras på en permanent plats, är det möjligt att genomföra en sprutbildning med tillväxtstimulerande medel, såsom Epin, Zirkon.

För att få en fin snygg och kraftig buskkaskad petunia, vars foto presenteras nedan, bör en viktig regel komma ihåg:

Cascade och superkaskad sorter och hybrider av petunier är inte plockade! Detta påverkar tillväxten och utvecklingen negativt och försvagar och försämrar också växten.

Plantering petunier är bäst på soliga områden, vilket gör det möjligt att blomstra rikligt, glädjande ögat med ljusa, friska, stora blommor som tätt täcker skotten.

Related  En sipp av exotics med ett mangoträd på en vindrude

Under blomningen utfodring genomförs en gång per vecka vattning – eftersom jorden torkar, kommer i tid uppluckring av matjord skapar bra luft och vatten permeabilitet, vilket är nyckeln till hälsa och aktiv utveckling av rotsystemet, och därmed ovan jord del.

Populära sorter av kaskad petunia

Bland de många olika hybriderna och sorterna av kaskad petunia har följande blivit mest gynnade med blomsteristerna:

  • Petunia Duble Cascade;
  • Petunia Gioconda;
  • Petunia Ramblin;

petunia dubbelkaskadPetunia Dabble Cascade, som sticker ut med stora dubbla blommor av ljusa attraktiva färger med en trevlig arom, en snygg busk täckt med smaragdgröna blad, är en av de vackraste representanterna för årliga blommor.

Men naturligtvis kan en av de mest attraktiva arterna kallas Gioconda petunia – mångfärgad, krypande, cascading. Elegant låg busk med starkt förgrenande skott, tätt täckt med blommor, vars diameter når 5-6 cm, blir en riktig pärla i trädgården. Det ser bra ut i hängande krukor, förutsatt att dess kapacitet är minst 10 liter. Ett stort plus är att denna anläggning kan anpassa sig till det bredaste temperaturintervallet, vilket gör det möjligt att inte bara växa denna sort i olika klimatzoner utan också för att hålla det på vintern.

Hybrid petunior kaskad Ramblin avseende surfiniyam (bloom två veckor tidigare än den andra) är inte förgäves är det mest önskvärda i trädgården – höjden av bussn inte överstiger 40 cm, men de krypande skott kan nå en längd av en meter, som används för att producera bedövning vertikal komposition i suspenderad krukor. Överflödet av blommor, tidig blomning, anspråkslöshet i underhåll och lång blomningstiden – det är de viktigaste egenskaperna för denna typ av petunior.

Related  Petunia Trilogy – detaljerad beskrivning och hemligheter av odling

petunia kaskad remblin

Om man tittar på all denna skönhet och prakt, mångfärgad och ljusstyrka är det säkert, i huvudet på en spirande blomsterodlare, en fråga: vilken typ av att ge preferens? Det finns inga rådgivare här, det är svårt att hitta ett entydigt svar … även om nej. Det finns. Välj en för varje art!

Tips, när man planterar petunier på plantor – läs den här artikeln!

Video: växande superkaskad petunia