Jordgubbar i en väskaEn god jordgubbe kommer att växa på din dacha om du behärskar tekniken att odla jordgubbar i påsar. Det är nödvändigt att förbereda en plats för plantor, för att korrekt göra jordgubbsplantering i påsar, för att säkerställa vattning, belysning och nödvändig temperatur. Låt oss ta en närmare titt på hur man organiserar allt på rätt sätt och får ett utmärkt resultat!

Hur man odlar jordgubbar i påsar

Det finns många olika tricks och wisdoms som används av erfarna trädgårdsmästare i deras tomter för att uppnå högsta kvalitet och bra avkastning. Gradvis ledde dessa metoder till framväxten av en ny teknik för odling av jordgubbar.

Jordgubbar i små påsarNästan alla som försökte denna metod att odla jordgubbar, återvänder inte till traditionella metoder, utan experimenterar bara med olika typer av unika sätt:

  • påsar installerade på golvet;
  • påsar på reoler;
  • påsar hängde över marken.

Men tekniken för alla dessa arter är densamma.

För att få en bra jordgubbe skördar, växa den bättre i växthus, men på sommaren med gott väder skördar du dig och utomhus.

Och det är klart att det redan är klart från teknikens namn, du behöver förbereda säckar för plantor, såväl som plantor och mark.

Vi listar allt som behövs för att skörda jordgubbar i påsar:

  1. Jordgubbar i växthusetväxthus. Om du vill få en riktigt bra skörd av jordgubbar, borde det vara i växthuset. För en hetsäsong är det tillräckligt att fördela det vanligaste sommargrönshuset med bra ventilation. Och om du vill skörda året runt, måste du använda ett kapital växthus med tvångsuppvärmning. Att odla jordgubbar i ett växthus i påsar, det är nödvändigt att dessutom utrusta växthuset med hyllor och stöd med väskhållare.
  2. Väskor för jordgubbarVäskor. Du kan köpa färdiga säckar för odling av jordgubbar, vilka i ett stort sortiment säljs i specialaffärer för dachas eller trädgård. Och du kan göra dem själv. För att göra detta måste du ta stora väskor, kan tillverkas av mjöl eller socker, gjord av capron, och skär ut hålen för plantorna på egen hand. Du kan också odla jordgubbar i plastpåsar, bara i detta fall borde de vara tillräckligt starka. För rationell användning av området måste påsarna vara höga och små i diameter, då kan de rymma fler plantor.
  3. Marken. Jordgubbar föredrar en svagt sur eller neutral jord. Idealisk för jordgubbar är jorden, om du blandar torv och perlit. Men en sådan komposition är ganska dyr, så den används huvudsakligen endast för enskilda buskar. Med stora jordbruk av jordgubbar blir det mer lönsamt att förbereda substratet själv. För att göra detta behöver du torvmark, flodsand, litet sågspån och humus.
  4. JordgubbarPlantor. Du kan ta plantor från dina egna gamla buskar, men bara om du är helt nöjd med deras smak och avkastning. Annars är det bättre att köpa nya plantor i en specialbutik. Det är önskvärt att sorten är självbestämande, och plantorna har ett bra rotsystem.

Related  Kvävegödselmedel deras betydelse och tillämpning

Plantera jordgubbar i påsar

Vi tar förberedda påsar, fyll dem upp med ett speciellt substrat. Men det är oförglömligt innan det, på botten, för att hälla claydite. Detta är nödvändigt för att säkerställa god dränering, eftersom jordgubbar inte gillar överdriven fuktighet. Därefter, i påsar, på fyra sidor, gör slitsar och placera dem i ett rutmönster. Klipp vertikalt, spårets längd är ca 8 cm, och avståndet mellan spåren ska vara 20-25 cm.

Slots för plantorI hålen planterar vi en jordgubbarbuske. Du kan också placera några buskar på den övre, öppna delen av påsen. Vi placerar påsar med plantor på vissa ställen: på golvet, på specialställ, eller vi hänger dem på krokar. På en kvadratmeter kan du inte ha mer än tre väskor. På denna landning slutar, behöver du bara vatten, luft och vänta på skörden.

Jordgubbs bevattningssystem i påsar

DroppbevattningAtt odla jordgubbar i påsar, vattenteknik är bättre att använda dropp. Ett sådant system kommer att underlätta ditt arbete, och kommer också att vara mest användbart för jordgubbar, vilket inte gillar mycket fukt. Droppbevattningssystemet ser ut som en pipeline som levererar vatten. Från honom till alla påsar pipes, i slutet av vilka finns droppers. Att tillverka ett sådant system hemma är en vanlig sjukhusdroppare lämplig.

Rörledningen själv är fastsatt över raderna av påsar, antalet beror på höjden på påsen och kan variera från två till fyra stycken. En är installerad på toppen, och resten ligger en halv meter ner till slutet. Mängden vatten som systemet levererar ska vara sådant att det i en 30-liters väska finns cirka 2 liter vatten per dag. I vatten är det också möjligt att tillsätta gödningsmedel och annat övre förband.

Jordgubbar på bordet året runt

Jordgubbar i en polyetenpåseDenna metod för odling av jordgubbar kan organisera en jordgubbar året runt. På sommarsäsongen kommer jordgubbar att växa både på marken och på balkongen, och även på fönstret. Men resten av tiden måste man ta hand om jordgubbarna och få tillräckligt med värme och ljus. För detta används växthus med uppvärmning. Men plantor måste förberedas i förväg, så att det är härdat och tillgängligt på lager, så att det kan bytas ut med en gammal varje gång efter skörd.

Related  Vilka sjukdomar bedrivs av våra favoritvattenmeloner?

För att skapa extra buskar placeras unga buskar i ett speciellt mikroklimat där de förblir men utvecklas inte.

För sådan lagring kan en vanlig källare eller källare, liksom kylskåp, användas, det viktigaste är att temperaturen alltid ska vara 0 + 2 grader och en fuktighet i området 90%. För liknande förvaring av plantor, sätt det bättre i plastpåsar.

Växande jordgubbar året runt – video