Mandarin från benen på vindrutanAllt som vi skickar till denna värld kommer tillbaka. Att skapa ett mandarinträd hemma, en person kommer att ägna mycket ansträngning, särskilt växande mandarin från gropar hemma. Målet blir möjligheten att få läckra frukter och ge dem nära och kära. I det här fallet kommer varje frukt att innehålla ett av löften – harmoni, balans, överflöd, kärlek. En man, tillsammans med ett träd, vårdar trivseln för sin familj och världen runt honom. Bra motivation!

Varför ger Mandarin bra till huset?

Första gången mandarin blommar från stenenÄven i det antika Kina kom besökaren att ge mästaren två mandariner, som en önskan om välbefinnande. Oavsett hur värdefull huvudgåvan var, blev mandarna alltid mottagna med tacksamhet. Men den avgående gästen fick ett par mandariner till värdarna.

Enligt teorin om Feng Shui i ett välmående hem är allt viktigt och ansvarar för invånarnas karma. Mandarin träd i sydöstra sidan av den rena bostaden är en symbol för lycka i affärer, välbefinnande. Den kombinerar grönt med apelsin, den här kombinationen symboliserar guld. Och när trädet växer och lever, är det en symbol för växande välstånd. Hur man planterar och växer hemglädje med egna händer?

Teknik för att odla ett mandarinträd

Mandariner stiger från benenFör odling i rymliga förhållanden är japansk mandarin Unshiu eller Satsuma lämplig. De växer i södra Ryssland. Odlingen av mandarin hemma är att få en växt genom ympning eller odling i lager. De har nästan inte frön. Men plantan kan erhållas från vilken sort som helst, och det är skottet från kulturträddet som planteras.

Teknik, hur man odlar en mandarin från ett ben, är enkelt. I början är det nödvändigt att våta fröna i den fuktiga miljön, som de tog från frukten. Om det finns många av dem spelar det ingen roll. Inte alla framstår, bara stark växa. Vetenskap, hur man odlar mandariner från benen är enkel. En bördig, lös jord är förberedd. Under stadens förutsättningar är det inköpta substratet “Rose” eller “Biohumus” lämpligt. De återstående jordblandningarna innehåller torv och är inte lämpliga för denna kultur. Kompositionen kan framställas oberoende för odling av plantor och för unga växter i följande proportioner:

  • gräsmatta – 2 delar;
  • sandflod – 1 del;
  • humus eller kompost -1 del.

Related  Hur man odlar druvor från en sten och vad som behövs för detta

Förberedelse av jord för mandarinplantningFör vuxna växter ökar innehållet i trädgårdar, istället för humus, använd färska mullein och tillsätt lite lera.

Hela landet är utsatt för desinfektion, inklusive inköp, och disken kräver också noggrann desinfektion, för att inte infektera de unga växtskadegörarna.

Så de svullna fröna i en kruka med ett fuktigt substrat, lägg i en varm ljus plats, täcka potten från förångning av fukt. Ibland är markytan lite fuktig och väntar på spridning, vilket kommer att vara få.

Om du vill odla ett dekorativt träd med liten och smaklös frukt, är det viktigt att vattna i rätt tid, vilket ger optimal ljus och fuktighet. Om en odlad växt skapas med egna händer, kommer det att vara nödvändigt att lämna flera växter, eftersom det inte är känt om ett mandarinvaccin kommer att erhållas hemma. Video hur man utför denna operation kan ses på sidan. Av de flera experimenten kommer man nödvändigtvis att bli framgångsrik.

En prion bud av en fruktbärande mandarin på en plantor odlad av ett fröBeståndet ska vid denna tid vara två år gammalt och ha en tjocklek med en enkel penna. Sekvens av vaccinationsoperationer.

  1. På stammen av stamstocken, applicera en t-formad snitt av cortex, om en pudding är gjort, eller en splittring, om en kvist är en gren.
  2. Roten ska vara ung och nyligen klippt, så att kambiumskiktet lever.
  3. Genom att kombinera de två plantornas levande vävnader fixeras de och stängs ovanpå den resulterande växten för att skapa en konstant fuktighet.
  4. En månad senare, kontrollera tillståndet hos beståndet och börja gradvis vana den svagare växten i luften, ta bort fästbandet.
  5. Efter vaccinationen lyckades, ta bort resterna av plantans gamla stam (med spirande).

Hela proceduren bör planeras i förväg. Ett akut sterilt instrument ligger bekvämt vid handen. Arbetsplatsen är ren. Vaccinet görs endast under intensiv sapflöde, i april-maj och september.

Inokulering med tygnålarOm en sådan långvarig odling med vaccinationen med egna händer verkar för svår, kan du köpa det färdiga ympade trädet i affären.

Related  Varför tapestry är nödvändigt för att odla björnbär

Ta hand om Mandarin

Försäljning av fruktbärande mandarinDet unga trädet börjar växa i en behållare med en diameter på 7-10 cm, vilket ökar krukvolymen varje år under omlastningen. Du kan inte omedelbart sätta i en stor kruka, eftersom rötterna blir sura och växten kommer att dö. Efter 8 år görs en transplantation på ett år. Det finns inga svårigheter att transplantera ett mandarinträd hemma under de första åren av livet. Senare försöker de skapa en sådan kapacitet, så att det är möjligt att öppna botten och ersätta marken delvis.

Top dressing är bäst använd special, designad för citrusväxter. Samtidigt befruktas de i början av sommaren och därigenom uppnås en förbättring av mandarins smak. Gödsel appliceras endast på våtmark. För träd som inte längre är möjliga att replantera befruktning bevattning gör en gång vart tredje vecka, inklusive organisk gödning.

Vattning en mandarin, ett löfte av hans hälsa. På sommaren görs vattning flera gånger om dagen med varmt, stadigt vatten. På vintern är det nödvändigt att bevattna upp till tre gånger i veckan, beroende på jordens tillstånd.

Ljusmandarin bör vara minst 12 timmar om dagen, även under vintermånaderna. Därför välkomnas konstgjord belysning.

Bevattning av luft och jordFör att öka fuktigheten används ofta spray med fin spray, placeras nära ett akvarium eller helt enkelt en behållare med vatten. Växten bör vara duschad medan den är liten. Obligatoriskt förfarande kommer att avlägsna från löven damm, stör störningen av solenergi.

Skadedjur av mandarin-trädet är röda spindmider, vitfluga, scab. För att bli av med dem är det möjligt med hjälp av speciella preparat, men inte genom sprutning, men genom att torka sammansättningen av varje blad och en bit av bagage och grenar. För att undvika flugor och andra invånare i potten från frekvent bevattning måste marken lösas oftare och vid vattning är det ibland nödvändigt att använda en svag lösning av kaliumpermanganat.

Related  Läckra exotica på stugan – bananträd

Hur man gör en citrusblomma – video