Varje sort har sin egen smakVi fortsätter vår bekantskap med de populära sorterna av pumpa, som odlas i trädgården av sommarboende i alla delar av landet. Från massa massa bereda olika rätter, och frön konsumeras i torkad form.

Gourd av pumpa Big Moon

Gourd av pumpa Big MoonTill exempel växer pumpor av sorten Big Moon för 115-130 dagar till 70-90 kg, men i en kraftfull busk måste lämna bara en äggstock. Den genomsnittliga vikten av frukt som är lämplig för torkning, förberedelse av husskydd och juice, är 20-50 kg. På långa ögonfransar mogna runda eller svagt plana frukter med en slät gul hud och saftig, välbevarad tills vårmassan smälter.

Pumpa Stumpet

Pumpa StumpetEfter 110-140 dagar efter spiring är det möjligt att samla pumpa frukter av Stobuntova sorten. På längst upp till sju meter producerar plantans piskar gul eller orange globulär frukt. Deras yta är antingen slät eller med en implicit uttryckt ås. Barken är enorm, med en massa av 10 till 50 kg pumpa, tunt, mjukt kött, gul-orange.

Värdet av storfruktig, som i fotoet och i beskrivningen, pumpasorter i högt innehåll av vitaminer och mineraler, organiska syror och pektin. I massa som används i kostnäring, lite socker. Pumpa kan användas för att producera juice, vilket gör alla rätter, inklusive färska sallader.

Pumpa Volga Grå

Pumpa Volga GråBland de stora frukten sorteras Volzhskaya grå pumpa med en ljusgrå nyans av skalen och relativt små frukter som väger bara 9 kg.

Skörden från kraftiga fransar avlägsnas efter 110-125 dagar efter sådd. Alla 2 buskar av denna pumpa behöver inte mycket utrymme i sängarna, men skörden kommer att behaga. Tykviny har en planad form med svagt märkbara segment. Barken är elastisk, inte tjock, köttet är extremt rik på karoten, sockerarter och andra användbara ämnen. Konsistensen är medelstor, massan är mycket smaklig och har en gulaktig kräm eller orange färg. Sorten är lämplig för alla typer av värmebehandling, torkning och torkning samt frisk konsumtion i juice, potatismos och sallader.

Related  Vilken typ av tomat är den mest produktiva?

Pumpa pumpa betyg

Pumpa pumpa betygEn annan sort av storvuxen pumpa inhemsk urval kan bära frukt som väger från 8 till 24 kg. Samtidigt utplattad, lagras nästan slät tykvyny utan kvalitetsförlust till mitten av våren nästa år. Barken är lätt kräm eller ljusorange. Köttet är tätt, med god smak och arom.

Pumpa Hokkaido

Pumpa HokkaidoBland de populära dagens delikatesserna präglas Hokkaido-pumpan av tidig mognad och utmärkt smakegenskaper. Massa är lämplig för användning i kulinariska ändamål, squash har en söt smak, något som kastanjer eller sötpotatis. Den genomsnittliga vikten av en päronformad, rund eller planad pumpa är 0,7-2,5 kg. För att få en bra skörd behöver du regelbundet bevattning.

Användbar för människors hälsa apelsinpumpamassa Hokkaido innehåller många vitaminer, mineraler och syror. Barken kan vara av alla nyanser från gul-orange till röd. Men förutom de mest populära röda sorterna finns frukter med grön, gråaktig och nästan vit hud.

Den gröna pumpan av HokkaidoOch de röda och gröna pumpa, som på bilden, som lämpar sig för beredning av kost soppor krämig, potatismos, grytor, juice och andra hälsosamma rätter. Från massan kan du göra sylt, sylt och kanderade frukter.

Liksom den japanska Hokkaido pumpa, butternut squash, många sorter av utländska källor namn “squash”, ofrivilligt jämföra arter med squash och zucchini, sommar företrädare för familjen.

Det är pumpa squash med ett oljigt, ömt kött och en trevlig muskat lukt över hela världen anses vara den mest värdefulla och användbara. Alla slags muskattorrödor är rik på karoten och sockerarter, frukterna är välbevarade, men kräver mycket värme under odling.

Pumpa Muscat Pumpa

Pumpa Muscat PumpaMuscat squash av denna sort mognar 120-130 dagar. Den genomsnittliga vikten av cylindriska eller ovala frukter som bildas på kraftiga växter når 3-6 kg. Tykviny täckt med en tunn apelsinbark, under vilken en tjock, söt, mörkorange massa innehåller mycket socker och en karoten som är användbar för människor.

Related  Vi växer sparrisbönor på vår webbplats

Sorten visar ett högt stabilt utbyte, bra smakkvaliteter. Butternut pumpa, som på bilden, tål torka, men krävande att värme, kan användas i diet och barnmat, från frukter är välsmakande användbara juice och koka lågt kalori delikatesser.

Pumpa Matilda

Pumpa MatildaMuskat som i bilden, pumpas avlång form med ett tjockt lager av sött ömt kött kallas pumpa batternat. I själva verket har pumpan en trevlig smak av olja och nötter, särskilt väl manifesterad i kokt, bakad eller stekt form.

Något långsträckt ribbad frukt kan väga från 3 till 5 kg, och de flesta av insidan tar massa och frön som tilldelats endast liten plats i den tjockare delen pumpa Matilda. Massan är orange, med söt honungsmak och arom.

Pumpa Ananas F1

Pumpa Ananas F1Externt liknar frukterna av denna mellansäsonghybrid Matildas pumpor, förutom en barkens perfekt jämna krämiga skugga. Vid piskarna kan man samtidigt mogna upp till 6 pumpor med goda råvaror och smakkvaliteter. Päronformade, vägande 1,5 till 3 kg butternut squash, som på bilden, har en tunn, men tät och skal söt gul-orange, muskot med intensifiera såsom åldrande arom massa.

Frukt kan innehålla upp till 10% socker, mycket karoten och andra användbara element. Detta gör disken och juice från fruktdieten och till och med botande. Kulturen anpassar sig perfekt till odlingsförhållandena, är inte skadad av sjukdomar och överförer enkelt lagring.

Pumpa muskotmjölk

Pumpa muskotmjölkBuskar av denna muskaturgurka formar långt, upp till 6 meter, piska, på vilka 2-3 frukter är bundna. Efter 125-130 dagar är det möjligt att samla uppplattad, med knappt märkbara revben frukt som väger 5-7 kg.

Under den orangefärgade eller gula barken finns en tät krispig massa med en rik orangefärgad nyans. Vid tiden för mogning i frukter samlas mycket socker och karoten, vilket möjliggör användning av squash för baby och terapeutisk näring.

Related  Tidig mognande päron Lada i våra trädgårdar

Gourd Pumpkin

Gourd PumpkinDet är denna typ av pumpa som man är skyldig att ta emot de allra första rätterna. Pumpa Hök eller Lagenaria vulgaris var känd för de gamla civilisationerna, inklusive befolkningen i det antika Egypten, Kina och Indien.

Från små ätbara med ett tunt lager av fruktmassa erhölls vackra koppar och flaskor kallad kalabashes. Men förutom den utilitaristiska användning av kalebass var en av de första prydnads pumpor, som på bilden, som visar inte bara ett slag, men även andra fantastiska frukt med utväxter, färgglada ränder och fläckar, i form av päron och turkiska huvudbonader.

Dekorativ pumpaJa, och själva pumpan. En liten hytt kan vara nästan sfärisk eller långsträckt, som en gigantisk gurka, ser ut som en päron eller en nyckfullt böjd spets.

De långsträckta frukterna är gröna, som på bilden är pumpor lämpliga för ätning. De är kalorifattiga, rik på fukt och fiber. När mognaden av barken gropar och köttet tiner, tills det försvinner helt. Men i bruk av trädgårdsmästare är ett starkt kärl av helt naturligt material.

Video om pumpkvaliteter