ingen fruktI naturen är denna buske vanlig i hela Europa, den europeiska delen av Ryssland, Sibirien, upp till Baikal-sjön.

Kan odla enskilda buskar eller små tjocktar. Föredrar väl fuktiga lösa jordar med ett överflöd av solljus.

Vildväxande vinbär började odla i tiohundratals munkar från Kievan Rus. För den växlande lukten av växten började kallas “bug”, som senare gav namnet på en fruktbuske.

Artikel i temat: plantering och omhändertagande av gyllene vinbär!

Värdet av svarta vinbär

svart vinbärBlad, knoppar av växter och bär används alla för medicinska ändamål. Har desinfektionsegenskaper på grund av eteriska oljor. Den används som diaphoretic, diuretic och fixative.

Kemisk sammansättning:

 • Vitaminer C, B, P, A.
 • Organiska syror.
 • Socker uttryckt av glukos och fruktos.
 • Glykosider, flavonoider.
 • Pektiner.
 • Solning och kvävehaltiga ämnen.
 • Mineraler: natrium, kalium, kalcium, magnesium, fosfor, järn.

Från en hektar vinbär i gårdarna samlar upp till 30 kg bär. Man tror att denna växt är opretentiös. Men ofta trädgårdsmästare klagar på att buskarna av svarta vinbär inte bär frukt och letar efter skäl.

Varför bär den inte frukt?

Vinbär är en flerårig växt som ger frukt varje år. Den maximala utbytet når 5 år efter planteringen.

Bristen på fruiting för det första året är normalt. Men om det händer under andra och efterföljande år måste vi leta efter orsaken.

Är rätt landningsplats vald?

Currant BushSkörden kan vara antingen mycket låg bara några bär, eller det kommer inte alls att vara. Kanske planteras busken i skuggan, där den saknar solen eller omvänt längs staketet eller strukturen, som värms upp i stark värme och dödar bokstavligen bokstavligen.

Marken bör inte vara sur. Det är bättre att skaffa det på de tomter där du planerar att plantera buskar. Detta bör ske i förväg ungefär ett år före arbetet. Om marken inte är tillräckligt fuktig, kan växten slänga njurarnas äggstockar. Om din svarta vinbär inte bär frukt, vad ska du göra? Återigen, bedöma den plats där din busk växer och överför vinbäret, med hänsyn till alla krav på plantering.

Väderförhållanden

Växten kanske inte är lämplig för klimatet. Södra sorter brukade “vakna” och njurarna kunde drabbas av vårfrost. Denna växt är inte resistent mot vinterns frost och lider varje år, så det blir uppenbart varför den inte bär frukt.

Frånvaron av pollinering

Det finns sådana buskar som inte bildar äggstockar utan korsbestämning. Det är sällsynt, men det händer. Det mesta av vinbäret är en självbefruktande växt. Den enda vägen är att tillhandahålla pollinering. Det kan vara en landning bredvid en buske av honung-färgade blommor.

Sjukdomar kan vara orsaken till att frukten saknas

 • Reversion är en sjukdom i vinbäret, där busken slutar bära frukt. Skivan blir längre, med en spetsig ände. Åven är mer uttalade och en viss vinbär luktar. Blommor byter färg till violett, och därefter bildar inte bären. Det finns inga undantag, varje anläggning är i fara. Tyvärr bör denna vinbär tas upp och brännas.
 • Miten. Det påverkar unga knoppar av vinbäret, utvecklas inuti. Om de såg på skottets förstorade, runda knoppar, måste de omedelbart avlägsnas, det är slits av. Om växten är helt påverkad gör vi en rotning och bränning. För förebyggande underhåll mellan buskar planterar vi vitlök.
 • Fjäril – glas. Det är svårt att märka det. Observera växten, om bladen försvinner, äggstockarna faller, då kan vinbäret påverkas av detta skadedjur. Insekten kan knappa sina egna slag inuti skotten. Vi skär dem innan vi hittar en hälsosam intakt bagage, tät den med en trädgårdsdamp.
 • Förresten, om det finns många skogsmyror på din webbplats, kan de också skada vinbäret. De äter upp hela interiören av blomman och lämnar bara kelkar. Bekämpa myrorna med biologiska metoder, om det inte finns något resultat använder vi kemiska preparat.

Beväpnad med kunskap kommer du inte bara att kunna avgöra vad som är “missnöjt” din växt, men också att svara på frågan – varför bär inte svarta vinbär frukt?

Video: skydd av vinbär från skadedjur