Gamla äppelodlingVarje trädgårdsmästare drömmer om en hälsosam trädgård, fruktträd. Och vad händer om äppelträdet inte bär frukt sedan planteringen i mer än sju år? Sådana problem händer ofta med äppelträd. Inte bara att skörden behöver vänta länge, och efter den tilldelade tiden trivs trädet bara med sitt vackra lövverk och friska utseende.

Undersökning av orsakerna till infertilitet

Ett gammalt träd ger en liten grödaFörst av allt, när du får ett plantor, bör du fråga vilket år trädet kommer att gå in i vuxenlivet. Det finns snabbväxande sorter som börjar bära frukt för det fjärde året, och det finns sena sorter, blomning för den åttonde våren efter plantering, lev upp till 60 år. Om du får en sådan långlever måste du vänta och vänta på frukterna.

I andra fall bör du titta på varför äppelträdet inte bär frukt och gradvis ta bort orsakerna till infertilitet:

  • fel trädplantering;
  • kronformation följer inte reglerna;
  • vård uppfyller inte kraven på jordbruksteknik
  • Oraffinerad sort med alla konsekvenser.

Var och en av dessa områden kan leda till ett ledsamt resultat.

Korrekt plantering av äppelträd

Du behöver bara köpa plantor i specialiserade gårdar. Samtidigt är sannolikheten att köpa en kvalitetsplanta av en zonerad sort hög.

Korrekt plantering av äppelträd är garantin för framtida skördDu måste köpa en plantor noggrant. Det är bra att inspektera plantan, det borde vara med en rak bagage och ett utvecklat rotsystem. Scions plats bör vara tydligt synlig. Du bör fråga säljaren om egenskaperna hos sorten eller ta reda på namnet för att se biologin i katalogen. Korrekt plantering av äppelträdet är garantin för den framtida skörden.

Landningsplatsen är beredd för en månad. Äppelträdet älskar det upplysta rummet med lågt grundvatten. Det måste finnas tillräckligt med kraft i påfyllningsplatsen. Gropen storlek i 100h100h70 cm fylls av tredjedel grogrund med några hinkar humus, superfosfat och träaska och ett glas halv denna dos av kaliumsulfid. Underdelen är grundligt blandad.Den framtida skörden beror på graftens kvalitet

Träet som har planterats felaktigt kommer inte att bära frukt. Därför är det viktigt att plantera trädet i en grop där marken redan har avgjort och stammen inte faller ner, roten blir inte våt när den vattnas.

I den beredda jorden lägger man ett lager av näringsjord utan gödningsmedel och slungar en grop så att jorden komprimeras. På denna bördiga kudde placeras plantans rotsystem och ströms ovanifrån för att inte släpa nacken. Fördjupning orsakar fruktfördröjning. Samtidigt måste du sätta en pinne och knyta en planta av året för två. Genom att stampa och vattna plantan skapar du kontakten med ett bördig jordslag.

Hur man formar äppelträdkransen

Hur äppelträdet kommer att bära frukt beror på att kronan är korrekt formadBeskärning och bildning börjar med det fjärde året. Metoder för att forma äppelträdkransen kan ses i videoprovet på webbplatsen. Korrekt beaktas vid beskärning av unga äppelträd för att begränsa trädets tillväxt i höjd, för att inte tillåta tillväxt av grenar inuti kronan, för att inte tjockna trädet. Dessutom måste du vara uppmärksam på fruktgrenarna, ta bort toppar, årliga skott, förtjocka kronan. Men när du beskär och skördar, måste du ta hand om de korta kvistarna på fruktkuddarna på vilka blomknoppar bildas på våren. Vid beskärning måste du veta att när du tar bort flera skelettgrenar, kommer trädet att återhämta sig och grödan blir minimal.

Related  Vad ska man placera bredvid morötterna?

Om alla grenar av äppelträdet pekar uppåt, kommer det inga böter. Det är nödvändigt att producera en gradvis bildning med en horisontell avböjning av filialen. Till den vertikala grenen är belastningen fastsatt för att gradvis avböja den. Ett annat sätt kommer att böja stammen med ett rep.

På hösten, när trädet har kastat av lövverket, kan en sparv flyga genom grenarna i alla riktningar. Detta innebär att äppelträdet är ordentligt bildat.

Korrekt och fel beskärning äppelträdOm äppelträdet förkastar en färg, kanske inte ett enda äppelträd i närheten, pollinerar blommorna inte. Blommor är öppna under en kort tid, de har inte tid att beställa, sorten är inte zonad. Blommorna är deformerade, de öppnar sig inte förrän, jobbet av larven av vävbaggen, floridae, faller. Apple träd kan sakna mat och fukt, och det återställer äggstockarna.

Skörd av äpplenKardinal beskärning för början av fruiting kan vara beskärning av äpplen i rotsystemet. Med god näring och övervägande av kvävegödselmedel ger rötterna en trädökning på bekostnad av fruktbildning. Därför är det nödvändigt att minska eller utesluta kväve i toppdressing, och skära rötterna på ett avstånd från kronans utskjutning till marken. Efter att ha fått stress kommer det att hända att äppelträdet kommer ihåg att det är nödvändigt att ta hand om fortsättningen av släktet och slänga fruktgränser, kallade fruktträd.

Du kan mata äppelträdet med gamla naglar i järn eller köpa en speciell beredning som innehåller järnsalter i smältbar form. Om en hälsosam träd efter alla aktiviteter inte bär frukt, då kommer det att vara nödvändigt att byta ut det, det finns enskilda kopior av infertila träd.

Sjukdomar av äppelträd, vilket leder till infertilitet

Tidig behandling av sjukdomar i trädetAlla aktiviteter som försöker väcka trädet till fruktbär kommer inte att hjälpa det sjuka provet. Om trädet har lider av svamp, bakteriella sjukdomar i flera år, och behandling inte har genomförts, är den försvagad. Kraftar att bekämpa sjukdomen, och bildandet av frukt blir sekundärt, när alla är riktade till överlevnad. Först reduceras skörden av det sjuka trädet, och sedan stannar äppelträdet ens blomstrande. Om du saknar sjukdomen hos äppelträd och börjar behandla dem med förseningar, kan du stanna utan äpplen.

Related  Hur man odlar aprikos från ett ben i landet

När man köper en sort bör man fråga om varje år kommer fruiting. Det finns äppelträd som skänks en stor skörd på ett år. I vilket fall som helst bör du spara ditt fruktträd och justera antalet äpplen på grenarna. Med riklig skörd släpper äppelträdet sin styrka, och immunsystemet kan inte klara av det under extrema förhållanden. I det här fallet är trädet mer hotat av vinterns frost och vårbrännskador. Endast full överensstämmelse med all verksamhet som syftar till att upprätthålla en hälsosam trädgård kommer att ge ett positivt resultat.

Hur man gör ett äppelträd frukt – video