Agrotechnics av ​​odling av en tomt i en öppen mark och en hothouse är mycket annorlunda. Om du vill få en bra skörd av tomat i dina trädgårdsområden på din sommarstuga, måste du göra ett noggrant urval av frön. Huvudkravet är växternas resistens mot temperaturförändringar och kort vegetationstid. Vilka tomater planteras bäst på marken, vi kommer att berätta i den här artikeln och läsa när det är bättre att plantera tomatplanter!

innehåll:

  1. Tidiga sorter av tomater med öppen mark
  2. Genomsnittliga sorter av tomater för öppen mark
  3. Populära sena sorter
  4. Hur växer man på marken?

Tidiga sorter av tomater med öppen mark

Valet av en tidig tomatsort för öppen mark med god smak och riklig skörd är inte för stor.

gåta

Variety RiddleDenna fantastiska super tidiga sorten kommer att behaga någon sommar bosatt. Frukt förekommer tillsammans och mycket tidigt. Buskarna växer väldigt snabbt och endast 85 dagar efter sådd av fröna ser du de första tomaten. Du behöver inte knyta upp dem. Det är sant att det är nödvändigt att tinker med borttagandet av stiftbarn. Det finns många av dem, men rusa inte för att kasta bort dem. Efter att ha planterats i marksteg, får du ytterligare buskar av utmärkta tomater.

Anastasia

En lång busk är bättre att bilda på en gång i 2 stammar. Skörden är riklig, från en buske till 12 kg mogna, utsökta tomater.

Hallon jätte

Denna sort präglas av stora frukter, vilket framgår av sortens namn. Vikten av en tomat kan nå upp till 700 g. Sorten är resistent mot sjukdomar.

Roma

Sortera av RomaDen här holländska sorten kommer att underlätta dig länge med sina fantastiskt läckra krämiga frukter. Busken växer till en höjd av 1,6 m. Frukt är bra för sallader, liksom för konservering.

Related  Hemvård för ett unikt melonträd

Demidov

En utmärkt variation för lat trädgårdsmästare, som inte kräver särskild behandling för sjukdomar och pasynkovaniya. Odla den för konservering

Det är bäst att plantera tomater på sängar med olika mognadsperioder för att ge din familj läckra frukter fram till senhösten.

Medium öppna tomater

Bland sorterna av medelmognighet är valet mycket större. Frukt kommer i olika färger, storlekar och smaker. Stora frukter på Giant 5, Pink Elephant. Variety Ogorodnik är känd för sina små söta frukter. Maten Matroskin i randig.

Hybrid-35

Medium-Ripeness Hybrid 35En mängd olika tomater för älskare av en stor gröda i kombination med god smak. Sjukar sällan och behöver inte särskilt skydd.

Grandee av stor storlek

Avser att stubba tomater för öppen mark. Hösten på busken är bara 70 cm. Frukten har en hjärtformad form och kan väga upp till 1 kg. Utmärkt sortiment för färska och vinterberedningar.

Saltad delikatess

Variety Salted delicacyTomater spricker inte under bevarande. Frukt är långsträckta, köttiga, täta med en vikt av upp till 100 g. Buskar växer upp till 1 m. Denna klass är önskvärt att gå in och knyta.

cider

Små kompakta buskar upp till 70 cm höga kommer att vara nöjda med en skörd av frukt som väger upp till 150 g långsträckt form. Sorten är resistent mot sjukdomar och behöver inte pasynkovanii. Bra för färsk konsumtion och för bevarande.

Tomat av Sevryuga

Höjden på busken är inte mer än 1,2 m. Perfekt för färsk konsumtion och olika bevarande. Det blir inte sjuk, det växer under alla väderförhållanden. Frukten är stor med god smak.

Populära sena sorter

Senast mogna sorter har lägre avkastning än tidiga mogna och mogna sorter. Formen på färgen och vikten av frukterna är olika och valet är bra.

Related  Hur man odlar ett persika och får en riklig skörd

Wonder of the World

Frukter av citronfärg väger upp till 100 g. Särskilt gott i marinade från egen juice.

De Barao

De BaraoDenna variation lockar uppmärksamheten hos lastbilsbönderna genom olika färg av mogna frukter. Plantera på tomten med 3 buskar av varje färg, du kan överraska bekanta med en vacker och utsökt solnedgång. För odling krävs en särskild häck. Höjden på busken når ibland 4 m.

Titan

Bushens höjd är upp till 50 cm. Frukt med utmärkt smak. Sorten motstår ett komplex av sjukdomar. Perfekt för konservering av hel frukt.

Hur man odlar tomater på marken

I de södra delarna av landet planteras tomater på öppen mark i mitten av maj. Tiden att plantera en tomat på sängarna i Rysslands mellansektion kommer från 25 maj och varar fram till 5 juni. Men planteringen av växter i de nordliga områdets uppvärmda jord kan börja endast den 5 juni.

Jordberedning

Landningsplatsen måste vara väl skyddad från vinden. För tomater är humusrika sandlökar och lätta, lummiga jordar med neutral surhet lämpligast.

Det rekommenderas inte att odla tomater på en lapp mer än 3 år i rad. Återgå till den gamla landningsplatsen är möjlig endast efter 4 år.

Det är lämpligt att börja förbereda sängarna för tomater från hösten. Marken rengörs av ogräs och grävas till ett djup av 30 cm, som tidigare tillämpat organiskt gödselmedel. På en kvadratmeter är det tillräckligt med 6 kg. För lera eller lummig mark behöver du pereprevshie sågspån på 1 m2 1 vedro. På våren behandla sängen med en lösning av kopparsulfat. För 10 liter vatten tillsätt en matsked vitriol. Denna blandning räcker för 5 m2. Gräva och lämna jorden för uppvärmning.

Related  Reproduktion av petunia av sticklingar – regler och råd

Plantera tomat på det öppna markenEfter 2 dagar, plantera starka plantor i det öppna marken. Trädplantor av tomater för öppen mark bör ha upp till 9 friska löv, en stam upp till 1 cm tjock och en eller två blomborstar.

Innan du planterar plantor på en säng, bör marken i krukor vattnas rikligt, vilket maximalt bevarar rotsystemet.

Välj ett planteringsschema och förbereda brunnar. Hålets djup ska inte vara mindre än 15 cm och en diameter på upp till 30 cm. I varje hål fyller du en handfull humus och blandar väl med marken. Häll 1,5 liter vatten. Växt tomater.

Vård och matning

För att odla en bra skörd måste du bekämpa skadedjur, plantera buskar, lossa marken, göra gödsel. Marken i sängarna med tomater bör inte täckas med en skorpa, för att inte bryta mot vattenluft och temperaturreglering av växter. Undvik att skorpans utseende hjälper konventionell mulching med humus, halm eller torv.

Att mata tomater måste börja redan två veckor efter landning på sängen. För 10 liter vatten, 10 g ammoniumnitrat och 15 g superfosfat. Denna lösning är tillräcklig för 1 m2. Så snart de första äggstockarna uppträder, bereda en lösning av 10 liter vatten, 10 g ammoniumnitrat och 15 g kaliumsulfat. En lösning av organiska gödningsmedel hjälper till att få en bra skörd. Koncentrat bereds från 1 del av fågelavfall och 20 delar vatten. En lösning hink är tillräckligt för 20 tomater buskar.

Nu vet du hur man odlar tomater på marken för att få en bra skörd med god smak. Kanske planterar du andra grader av tomater i ditt sommarboende. Dela dina erfarenheter med oss, lämna kommentarer till artikeln.

 

Tomatsorter för öppen mark – video