Bladlus i dillI dill parasiterar flera arter av bladlössor på en gång och ger från 12 till 18 generationer per säsong och orsakar allvarlig skada på den gröna kulturen. Myrorna som använder och sprider dessa insekter matar på den söta droppen, som bladlusen släpper ut från vätskan. Hennes spår på växten är en av de första tecknen på den hotande planteringen. Förutom klibbiga, söta fläckar är ett säkert tecken på närvaron av skadedjur vitaktig, som skalor av aska. Detta är ett tappat aphid gammalt skal.

Myror sprids av myrorOm bladlusen bladlöv, vad man ska göra trädgårdsmästare, och hur man skyddar mot infektion nya sängar? För det första tycker skadedjur att de tycker om unga skott och löv, ackumuleras på baksidan vid bladplattans botten och på de dillparaplyer som bildar. På dessa ställen, där ytskiktet är den mest tunna, bryter bladlusen växtvävnaden och matar på dess saft.

På grund av den snabba uppfödningen av bladlus visar sig dill snabbt att det är bokstavligt plasterat med insekter. Som ett resultat, inte greenerna inte utvecklas, deformeras, med bladlöss, dessutom på dill sängarna kan överföras hotande infektioner växter, till exempel skadesvampar, vars koloni på greenerna ser ut som oljiga sot fläckar. Vad händer om bladlusen utgör en verklig fara för växten?

Om trädgårdsväxter som inte har ready-to-skörd av frukt, potatis och prydnadsväxter utan rädsla kan behandlas med insektsmedel för att kemikalierna spraya bladen är ganska farligt. Därför att ta itu med bladlöss på dill, är stor uppmärksamhet ägnas åt förebyggande, efterlevnad jordbruksteknik och växelbruk, samt användning av biologiska produkter och folk rättsmedel.

Hur att bli avblöda i dill, för att inte förlora grödan, har grönska inte förlorat sina egenskaper och har varit säker för människor?

Förebyggande åtgärder för att kontrollera bladlöss på dill

Friska blom dill paraplyerFör att suga dill, välj väl ventilerad, väl upplysta områden. Det är omöjligt att anta överdriven spiring, eftersom bladlöss och andra skadedjur sätter sig först på de långsträckta, otillräckliga mat- och fuktplantorna. Bladluvlarna sover i växtrester, ogräs och redan infekterade odlade växter som lämnar för vintern. På våren fångar skadedjurna plantorna som kommer fram från marken och börjar multiplicera aktivt. Vad ska man göra, så att bladlusen inte dödar skörden av vitamingröna?

Om du har glömt att ta hand om avlägsnande av ogräs, torra stjälkar av dill och andra paraply, liknande typer av infekterade insekter, risken för skördeförluster från bladlöss falla kraftigt.

Inte mindre bra är noggrann undersökning av växter, speciellt baksidan av löv och bihålor, där bladlöss ackumuleras oftare. Tillfälligt upptäckta och manuellt borttagna enskilda skadedjur kan inte skapa en stor befolkning, och växterna kommer att sparas.

Nätspannbäddar och överensstämmelse med växtrotationVi bör inte glömma reglerna för växtrotation. Såg inte dill på de områden där före morötter, selleri och persilja odlades, liksom liknande arter som drabbats av vissa typer av skadedjur. Och på de angränsande sängarna av sådana växter är det bättre att inte plantera. För att skydda dill från bladlöss och andra skadedjur är det användbart att byta sängar med denna kultur med vitlök, lök. Många kryddiga örter har en avskräckande effekt på bladlöss, till exempel koriander, basilika, mynta och fänkål.

Hjälp och kompetent användning av prydnadsväxter. Phytoncides of marigolds, Dalmatian och chemist kamille deprimerande agera på skadedjuret. Planterade bredvid sängarna dill kosmeya som lavatera, malva och tuber begonia, och en rad baljväxter, fänkål distraherar från bladlöss.

Tillförlitliga försvarare av dill från bladlusMen för att så gröna nära buskarna på viburnum, är lindräd och fågel körsbärsträd inte värda det. Dessa växter lockar främst ett farligt skadedjur och kan bli en föroreningskälla för närliggande sängar.

För att skydda fänkål från bladlusens attack är det möjligt med hjälp av fiberdukmaterial med den lägsta densiteten. En sådan tyg gör att värme och ljus passerar, det är lätt att inte skada tillväxten av växter, men tillåter inte insekter att tränga in och fixa på löv och skott. Hur behandlar bladlöss på dill för att säkert och snabbt bli av med insekter?

Om bladlusen fortfarande uppträder på dill, tvättas insekterna från grön med en kraftfull ström av vatten och de allvarligt drabbade delarna av växterna slits av och förstörs.

Eftersom sedimenteringen av bladlusen hanteras av trädgårdsmyror, kan koncentrationerna av dessa insekter i trädgårdsplantager inte ignoreras. I kampen mot myror kommer att hjälpa specialiserade insektsmedel, den behandling som bör utföras bort från grödor av gröna grödor.

Hur man behandlar bladlöss på dill?

På en gren av dill, en bosättning av bladlusI dag erbjuds trädgårdsodlare och lastbilsbönder mycket effektiva medel för att bekämpa insekter, som också verkar mot bladlus. Men är det möjligt att äta dill om bladlus, och med det, och gröna behandlas med sådana droger? Självklart är detta mycket farligt på grund av risken för att kemikalier faller på människobordet. Hur man avlägsnar bladlusens fänkål och inte vara rädd för att grönarna blir giftiga? De flesta biologiska är säkra, inte skada människor och andra varmblodiga organismer, men det effektivt förstör inte bara bladlöss, men också många vanliga skadedjur.

Efter sprutning av dill med fytofytm, förloras den huvudsakliga massan av bladlusen efter 2-3 dagar. Samtidigt håller den maximala effekten upp till sju dagar och i torrt väder kan fytovermen slåss med bladlus på gröna växter i upp till 3 veckor. Vad mer att bearbeta bladlusen på dill? På samma sätt, men i 5 dagar ackumuleras och uppvisar verkan av enterobakterin, väl beprövad vid en förhöjd lufttemperatur inom 28-30 ° C. I listan över liknande droger bör du vara uppmärksam på biotin.

För att kontrollera bladlus använder du biologiska ämnenÖka de skyddande krafterna i dillburken kan överstiga förbandet från en lösning av superfosfat och kaliumklorid i en andel av 2: 1. 30 gram av gödningsmedelsblandningen löses i 10 liter vatten och dillen sprutas, inte ignorerar de nedre delarna av bladen och den radikala zonen. Efter en vecka upprepas behandlingen.

Om du använder moderna metoder för att bekämpa bladlus, kan du förbereda och använda gröna för mat efter 5-6 dagar efter sprayning.

Hur hanterar bladlöss i dill utan att äventyra sig själva och deras familjemedlemmar? Det finns en möjlighet att bli av med bladlus på dill, utan att tillgripa konstgjorda medel.

Hur man hanterar bladlöss på dill folkmekanismer

Blåsångar kommer inte tillåta en växt att bosätta sig på dillBladlössorna dör efter sprayning av gröna med en tvållösning, som kräver 10 liter vatten och 100 gram flytande tvål eller tvättmedel. Om du inte har dessa föreningar till hands, kommer 300 gram slipad tvål att göra. För större effektivitet kan 150-250 gram träaska införas i den varma tvållösningen. Efter kylning sprayas växten med växter, och vid behov med dill i mat räcker det att skölja buntarna i varmt vatten.

Repellent och deprimerande effekt på bladlössen är inte bara kemikalier, men också många växter som finns där på sängar och blomsterbäddar.

Under sommarförhållandena, då bladlusen redan finns på dillen, kan du dra nytta av en bra hjälp – mättade infusioner från:

  • toppar av tomater eller potatis;
  • krossad lök och skinka;
  • vitlök;
  • kemistens kamille;
  • ringblomma;
  • ört yarrow;
  • celandine;
  • heta chili peppar;
  • häst sorrel.

För att förbereda infusionen kan du använda mahorka och senapspulver. Det är bra, när sådana medel används i kombination med tvållösning och agrotekniska metoder.

Hur man hanterar bladlöss – video