sommararbete i aprilDen mest livsälska av alla vårmånaderna, men samtidigt är den mest ansvariga april. Trädgårdsområdet väcker från en vinters sömn – den sista snön går ner, de första blommorna och löven dyker upp. För att vara lat på denna tid finns det ingen tid – ett sommarföretag väntar på många fall, inte väntar på brådskande.

Att sätta saker i ordning

skörda lövverk i aprilPå grund av marken som inte hade tid att absorbera vårfukt, är det nödvändigt att gå mycket noggrant, för att undvika störningar i dess struktur. För att förhindra vattenstagnation, gräver ut spår för dränering. Området, torkat efter smältande snö, rengörs med metallkvarnar från förra årets lövverk, torkat gräs på gräsmattor. Särskild uppmärksamhet ägnas åt växtrester, täckta med en rosa beläggning. Platser som påverkas av mossa, sprayas med järnsulfat, spädning av 500 g i 10 liter vatten. Efter 2 veckor rakas mossen. Vintertrimmen avlägsnas från träd, buskar. Alla insamlade sopor måste brännas.

Vård av blommor

arbeta i en blomsterträdgårdDet är omöjligt att föreställa sig en trädgård utan blommor. Vakna upp från vinterdvalan, de väntar på vår uppmärksamhet. Vårt arbete med vård av växter tar mycket tid från trädgårdsmästare:

 1. När snön kommer till ett fullständigt slut, är planteringen av iris, jordgubbar, clematis och rosor, skyddade för vintern, lättad för lapnik. Under frosten, som ofta händer i april, avlägsnas skyddet från de värmebärande grödorna gradvis, lyfter upp det för en dag och släpper på kvällarna.
 2. Medan lufttemperaturen inte har stigit över 5 ° C, är det nödvändigt att skära rosor. Gamla såväl som försvagade, frusna, brutna grenar avlägsnas till den första njuren som ligger på nedre delen av skottet med en hälsosam krona.
 3. Marken efter vintern behöver skydd mot svampen. Särskilda fungicider används för detta. Nästa steg i bearbetningen är applicering av gödning och mulching.
 4. Med utseendet på de första skotten på glödlösa blommor är det nödvändigt att spruta dem från skadedjur.
 5. Marken runt liljorna befrias från mulch. När stammarna odlas för att skydda mot sjukdomar planteras växter med en matsked utspädd i en liter vatten med kopparsulfat, läsk och ammoniak.
 6. I april börjar sådd under filmen av årliga dahlior, balsam, alissum, ringblomma, kalendula för plantor.
 7. I slutet av månaden, tills den aktiva tillväxtperioden har kommit, deltar de i divisionen av pioner, iris, andra stauder.delning av iris för transplantation

Glöm inte att gödning är nödvändigt inte bara för blommar, utan även för gräsmattor.

Vård av träd och buskar

vår beskärning av träd och buskarDacha för många tjänar inte bara som viloplats, utan ger också bra ägare en bra skörd av bär, frukter. För att göra detta behöver du bara försäkra dig om att du planterar. Måste beskäras buskar om det inte utfördes på hösten. Helt borttagna svarta tips av skott, drabbade av pulverformig mögel. Vid kaprifoljen är endast grenarna som är brutna och kronförtjockning avskurna. Kruset sätts i ordning, avlägsnar de gamla grenarna, liksom de riktade kronorna. Krusbär frigörs från alla unga skott i mitten av busken och lämnar endast växer vid kanterna.

Undersökande vinbärsbuskar, du borde inte sakna övervuxna njurar, en form som liknar kålhuvuden. De måste samlas och omedelbart brännas. Varje njure innehåller mer än tusen njurmider, som är de farligaste skadedjurarna i trädgården.

Hövdad för vintern till marken släpps hallonskott från koppelsträckan. Efter avlägsnande av de skadade grenarna är de resterande fäst på spackeln, pinnar. Alla toppar rekommenderas att förkortas med en 10 cm pruner.

vitkalkning av träd på vårenOm det finns plantor jordgubbar i stugan, jordgubbar, måste de rengöras av mulch, torkade löv, trimmade mustasch och matas. För att göra detta, använd komplexa mineralgödselmedel, dela dem från beräkningen av 2 matskedar per kvadratmeter.

För att få en tidig skörd av bär rekommenderas jordgubbar att täcka med en film.

Trunkar av träd är föremål för en noggrann inspektion. Utseende över vintern på dem, bör laven avlägsnas genom att tvätta barken med järnvitriol (0,5 kg utspätt i 10 liter vatten). Alla sprickor, hål försiktigt täcker.

Användning av gödselmedel för jordgubbarEfter lossning av jorden införs mineralgödselmedel i stammarna. Fast spridning på kransens utsprång, grävning eller lossning av jorden. Vätska hälldes in på ett avstånd av en halv meter från bagage ringarna. Ett vuxenträd hälls upp till 50 liter utspätt mullein, under buskar – 10 liter.

Skadedjur och sjukdomsbekämpning

sprutning av träd och buskarAtt växa en vacker blommande trädgård kan du bara uppmärksamma aktiviteter som syftar till att bekämpa sjukdomar och skadedjur:

 1. Grenar, på vilka det finns bon av zlatogozok, hagtorn, är det nödvändigt att skära och bränna.
 2. Stammarna i de gamla träden rensas av den trånga barken och fästs på dem genom de fångstsäckar av burlap som blötläggs i insektsmedel.
 3. Med förebyggande syfte bör fruktplantorna behandlas med speciella preparat. Vanligtvis använder de Tanrek, Kinmiks, Biotlin.
 4. Bordeaux vätska, koppar eller järn vitriol, som används för att spruta växter, kommer att skydda planteringen från sjukdomar.

I de norra regionerna rekommenderas nya träd och buskar att planteras i april, tills knoppblommorna.

Att utföra arbeten i förortsområdet i enlighet med trädgårdsodlingens kalender hjälper till att skapa ett ögonvänligt landskap och få en bra skörd.

Video om trädgård fungerar i april