Grönsaker som påverkas med morotflugaLäckra vitamin grönsaker som inte bara en person. Morötter älskar olika insekter och andra levande varelser. Äta juice av växter som orsakar skador på frukterna. För att kunna rädda grödan behöver du känna fienden personligen och kunna bekämpa den.

Morot block

Imago morotbladblockLiten, upp till 2 mm, insekten är ljusgrön. Hindbenen studsar. Larverna är gulgröna, ännu mindre, med fransar längs kanterna.

Det påverkar planteringen, som ligger nära barrträd. Barrträd är mellanvärd, även ackumuleras i plantering av vilda morot och med frögroning av morötter – växlar på dem. Curl av de drabbade bladenBåde larver och vuxna insekter suger ut saften, vilket väcker kraftigt växterna. Lövkrullning, utåt liknar lockiga sorter av persilja.

Profylax: rumslig isolering.

Kontrollåtgärder: Behandling i maj eller juni med insekticider. Vanligtvis är bara en behandling tillräcklig.

Morot flyga

Morot flygaKanske den vanligaste skadedjur av morötter. Buken är svart med en lätt grönaktig nyans, brunt huvud, ben och whiskers gult, imagos längd – 0,5 cm larver gulaktig till 7 mm, puppor (puparia) brun ..

En vuxen insekt lägger upp till 120 ägg nära rotan eller på dess yta. Frigör larverna bita i rotgrödan, där de matar i ungefär en månad. Puparia bildas i jorden, ibland i rotgrödan. Vanligtvis under sommaren två generationer, vinterpoppar i marken eller i rotgrönsaker i valvet.

Han gillar våta, skumma ställen. Infektioner av grödor är lätta att bestämma genom att ändra bladets färg och få en rödviolett nyans.

förebyggande:

 • Tidig och podzimnius såning – kommer att minska skadan, eftersom den farligaste är nederlaget för unga växter.
 • Förebyggande av förtjockade och övervuxna grödor.
 • Alternerande rader av morötter, lök, koriander, tomat droppande grönska, sprinklersystem tobak gången, naftalen – Främmande lukt minskar graden av skada genom att maskera morötter.
 • Djup grävning.

Kontrollåtgärder:

 • Spruta med insekticider. Och det behövs flera gånger under sommaren.
 • Avlägsnande av smittade rotgrödor.

Morot bladlus

Morot bladlusLjusgrön, vinglösa och lite mörkare vinge små insekter. Under sommaren är flera generationer avledda. Hibernate ägg, den första generationen – vinglösa, i framtiden – vinge. Suga ut saften och i mängder mycket större än vad som behövs för uppehälle: så bladlus skyddar sitt anbud kroppen torkar ut …

Förebyggande: Förstörelsen av stubbebottnar och vilda morötter, på vilka ägget övernattar.

Kontrollåtgärder:

 • Spruta med insekticider.
 • Skölj av med vatten.Överdriv inte det!
 • Lockar nyckelpiga – det matar på bladlöss.

Morot (paraply) moth.

MorotmothLiten, upp till 14 mm fjäril. Det främre paret på vingarna är mörkt brunt, baksidan är gråaktig-rosa. Det påverkar främst testiklarna: larver infekterar blomställningar, ibland – lämnar. Förutom morötter och andra paraplyer.

förebyggande:

 • Förstöring av vilda umbels nära utsädesplantager.
 • Avlägsnande av stubbrester.
 • Tidig tröskning av testiklarna.

Kontrollåtgärder:

 • Biopreparationsbehandling: dendrobacillin, endobacterin, lepidicides.
 • Spruta med insekticider.

Morötter påverkar inte bara specifika “morot” (och dessa är inte högspecialiserad flesta andra kulturer inte förbise) skadedjur. Tyvärr är många skadedjur av morötter ganska universella, gnaga och andra trädgårdsväxter:

 • sniglarSniglar. Det finns många arter, men alla skadar, så vi kommer inte fokusera på en exakt biologisk klassificering. De älskar alla fukt, de tolererar inte värmen och solen. De matas på muliga dagar och på natten. Lämna specifika glänsande vägar från torkad slem. De knackade ut delar av växter. De kämpar med dem för att ta bort toppar, ogräs och städa upp platsen. Det är bra att lämna den till bete och avlägsna regelbundet lövbladet av kuller eller kål, sönderbettade betor. Några, ganska stora sniglar konsumeras i mat. De används av fiskare som bete. Hjälper till att applicera höga doser av superfosfat, sprutning med en 10% lösning av vanligt salt.
 • knäpparlarverKnäpparlarver. Det är larven från skalbaggen, som har fått sitt namn för kroppens styva integrerade kropp. Gnider alla röda lövfrukterna och skadar i allmänhet de underjordiska delarna av alla växter. Det är obehagligt att hitta en wireworm i morötter. Hur man kan bli av med Först och främst tar vi hänsyn till att han är mycket förtjust i spannmål, av någon anledning speciellt – vete gräs. Så, förstöra gräset, samtidigt kämpar skadedjur av morötter. Skadedjur av morötterUtmärkt applicering av ammoniakgödsel, som kalkning. Gör betesgrödor: Före sås sågad insekticidbehandlad gräs. Använd fortfarande en sen, före frysning, grävning av platsen: larverna drogs ut på ytan dö. På våren – fällor: vi gör spår, lägger en handfull hö eller halm, fuktar, täcker med ett stycke bräda. Rengör regelbundet och bränn ihop med wireworm.

Insekticider för skadedjursbekämpning existerar olika, indikerar det bästa – problematiskt berömmer alla företag sina egna. Det är vettigt att om möjligt ersätta kemiska droger med hemmetoder. Tinktur av tobak, toppar Solanaceae – tomater eller potatis, paprika med tillägg av tvål eller schampo droppar för bättre vidhäftning tillräckligt giftigt för insekter, och de bör användas. Och rusa inte för att hantera tomten rikligt, om skadedjur av morötter är små. Kanske är det meningsfullt att förlora en liten del av grödan, men äter inte grönsaker med rester av gifter?

Hur man hanterar morot skadedjur – video