växthus behandlas med kopparsulfatVäxthus skyddar växter från ogynnsamma väderförhållanden, men skadliga mikroorganismer, insekter och svampar kommer lätt inuti. Behandling av växthuset med koppar vitriol på våren eller hösten kan effektivt dekontaminera marken och hela strukturen.

Behandlingen utförs efter slutet av sommarsäsongen eller våren, när planteringen eller planteringen förblir minst ett par veckor. Många pengar är tillgängliga för desinfektion hemma. Men sulfatkoppar är universellt. Sommarboende kan tillbringa vårens bearbetning av kopparsulfat i växthuset. Det samma verktyget hjälper till där vattnet är maktlös, det vill säga, rengöra insidan och utsidan av hotehusdesignerna av alla typer.

Förberedelse av växthus för plantering av grönsakerOm vi ​​inte betalar tillräckligt med uppmärksamhet åt säkerheten hos grödor som växer i en sluten mark, är ackumuleringen av patogena floror, skadedjurar och svampsporer oundviklig. Och det betyder att växthusna växer mer och mer, vilket ger en skörd av dålig kvalitet.

Det är särskilt viktigt att övervaka renheten och regelbunden behandling av växthuset med kopparsulfat på våren, om växterna under den sista säsongen hade tecken på bakteriella eller svampsjukdomar.

Kopparsulfat är en högaktivt oorganisk fungicid, som har egenskaperna hos ett antiseptiskt arbete på alla ytor, liksom ett mikroelementadditiv som fyller i jorden en brist på koppar. I trädgårdsskötsel och trädgårdsskötsel hittar du alla användbara egenskaper hos en kemikalie.

Säkerhetsåtgärder vid bearbetning av växthus med kopparsulfat på våren

min vägg av växthus på vårenKopparsulfat har en måttlig toxicitet. I acceptabla doser kommer produkten inte att skada huden, men det kan bränna slemhinnorna. Det blåa pulvret eller lösningen tvättas av med en stor mängd vatten. När en kemikalie kommer in i matsmältningsorganet tas emellertid effektivare åtgärder:

  • matstrupen och magen tvättas med en rosa lösning av kaliumpermanganat;
  • orsaka kräkningar
  • ge diuretika och laxermedel.

Related  Odling av pumpa på marken i landet

Undvik de obehagliga konsekvenserna av kontakt med kopparsulfat hjälper till att följa anvisningarna. Hösten och våren utförs bearbetningen av växthuset med kopparsulfat i handskar och en mask med hjälp av icke-metalliska rätter.

Innan vi behandlar växthuset med koppar vitriol på våren bör det säkerställas att barn, oskyddade familjemedlemmar och husdjur inte borde vara nära bevattningszonen.

Hur man löser upp koppar vitriol för växthusbehandling

bekväma säkra förhållanden för växterFör rening av ett växthus på basis av kopparsulfat framställs en lösning som därefter behandlas med jord, slaktkropp och beläggning. Samtidigt bör kemikaliekoncentrationen för markdesinfektion vara mycket lägre. Detta beror på ökad surhet av kopparsulfat, dess negativa effekt på substratets fertilitet och förmågan att ackumulera.

Innan du sparar kopparvitriolen för behandling av växthuset, rengör alla växtrester, rengör och desinficera separat arbetsverktyget, bevattningstankar och återanvändbara behållare för plantor. Sedan kommer jordens vändning. Innehållet i kopparsulfat i detta fall bör inte vara mer än 50 gram per hink vatten och förbrukningen – ca 2 liter per kvadratmeter.

På våren minskar kultiveringen av jord i växthuset med kopparsulfat i kombination med kalk, vilket neutraliserar den ökade surheten hos lösningen, minskar kemikaliens toxicitet. I detta fall kommer bybor inte att förlora vätskans fungicida verkan på patogena svampar och andra patogener av växtsjukdomar.

Du kan erhålla den önskade kompositionen genom separat blandning av lösningarna av kopparsulfat och kalk, och sedan försiktigt omrörning, häll blå vätska i mjölken av lime. Efter omrörning och spänning kan medlet användas.

mitt polykarbonat med kopparsulfatHur man behandlar växthuset med kopparsulfat på våren? För att tvätta film-, polykarbonat-, metall- eller plastramen använd en lösning som är beredd i en mängd av 100 gram vitriol per 10 liter vatten.

  1. Pulver, omrörning, lös upp i en liten mängd varmt vatten.
  2. Koncentrationen justeras sedan till önskad koncentration genom tillsats av den korrekta mängden vatten.
  3. För att förbättra vidhäftningen av lösningen till materialet och förbättra tvättmedelsegenskaperna läggs 150 gram flytande eller krossad tvåltvätt till vattnet.

Related  22 ursprungliga sätt att lösa trädgårds- och trädgårdsproblem – användning av bakpulver

Hur man bearbetar växthus med kopparsulfat på våren

behandling av interna strukturerEfter rengöring och bränning av växtrester tvättas alla strukturer med tvål eller annat hushållsmedel:

  • Metallramen är användbar för priming och färgning. Detta kommer förlänga växthusets livslängd och förhindra korrosion.
  • Träram i förväg impregneras med en mättad, hastigheten av 700 gram per 10 liter vatten, en lösning av kopparsulfat med släckt kalk eller blekmedel belagd med ett skikt av färg för träd.

När sanitiseringen är klar är det dags att fortsätta att blanda kopparsulfatlösningen och vattna trädgårdsstrukturens inre utrymme. Hantera särskilt försiktigt lägre, fuktiga delar av beläggningen. Efter fullständig torkning upprepas behandlingen.

Hur man behandlar marken i växthuset med kopparsulfat? I sin rena form ackumuleras kemikalien och kan leda till försämring av markens kvalitet. Därför är en lösning av kopparsulfat önskvärt att använda under hösten och en gång.

Växthuset är klart för driftDet är mycket säkrare att använda Bordeaux eller Bourgogne vätskor. Hela området av växthuset, inklusive vägarna, slösas i lösning. Det är bättre att genomföra behandlingen efter bevattning, då lösningen absorberas lättare. Verkan av kopparsulfat börjar 1-3 timmar efter blandning och avslutas efter 10-14 dagar. För att uppnå maximal effektivitet vid bearbetning av växthus med koppar vitriol, väljs våren för torrt, vindlöst, men inte varmt väder.

Behandling av växthusets väggar med kopparsulfat – video