Raspberry Tree TarusaRaspberry är den snabbaste och mest produktiva av bärgrödor. Dess frukter är mycket välsmakande och friska, de gillar det fräscha, hallon är gjorda för vintern, den kan torkas. Därför odlas hallon i varje bakgård eller stuga, många positiva recensioner tas emot av crimson tree.

För närvarande finns det många sorter av denna buske, som gör det möjligt för dig att få färska produkter under en lång tid och samla upp flera sorter med olika fruktbärande period.

Raspberry Tree – vad är det?

Till ett hallon träd bär stämpling sorter av denna bär, kvaliteter som inte kräver stöd vid odling. De håller sig bra, grenar av en buske kan böja under bärets tyngd, men kommer inte att lägga sig, eftersom de är styva med de stympade internodorna. Crimson tree – inte sortens namn, men odlingsmetoden.

Med denna metod för odling av buskar avgränsas grenar och knäppta topp av unga skott, vilket leder till uppvaknande av laterala skott. Om du lämnar bara en ersättningsskott kan du få en stand-up, trädliknande, ostörd bush.

Raspberry Tarusa

Antalet laterala skott av tillväxt i hallonssorterna når 10 st. Hösten har de en längd på ca 50 cm. Efter bladets fall är busken som ett litet träd, vilket gav skäl att kalla det så. Med optimal vård kommer en sådan buske att ge en gröda mycket större än en växt som inte bildades på detta sätt. I allt större utsträckning växer sommarboende ett hallonträd på deras tomt, vars recensioner är vanligtvis positiva.

Varför välja ett hallonträd Tarusa

En av de mest lovande moderna sorterna för den personliga ekonomin är Tarbos bärgträ, han har:

  • Hög produktivitet, med lämplig beskärning, kan ge två grödor per säsong. Bär är mycket stora (upp till 14-16 g.), Vacker långsträckt form med en ljus röd färg och lysande. De avlägsnas lätt.
  • Bär med utmärkt smak och arom, tät och tål transport väl. Bärarna i Tarusa Crimson Tree kan konsumeras inte bara färskt, men också för alla typer av bearbetning, eftersom de har få frön och de är mycket små.
  • Rotsystemet liknar rotet på ett träd och ger inte mycket tillväxt, det betyder att det inte “sprids” runt platsen. När hallon odlas på en bär, och inte för produktion av planteringsmaterial, är denna kvalitet ett stort plus.
  • Det finns möjlighet att växa utan ben eller insatser, eftersom växten har styva, tjocka och starka skott som inte har taggar.
  • Hög vinterhårdhet och relativt gott motstånd mot många sjukdomar.

Related  Vi uppmärksammar ett tropiskt äpple eller en exotisk frukt av guava

Andra egenskaper hos sorten

tarusa bärDenna hallon refererar till medel-sena sorter. Buskarna, med lämplig vård för hallonträdet, är kraftfulla, komprimerade, medellånga och utspända, upp till 1,5-2 meter höga. Bladen är mycket vackra och stora, med en böljad yta och en mörkgrön färg. Växten är mycket vacker i allmänhet och kan användas för dekorativa ändamål.

Växande och omtänksamt för Tarusas crimson tree

Eftersom hallon sorterar under hösten fortsätter aktiv vegetativ utveckling, planteras bara crimson tree endast på våren. Planterade på hösten har växten inte tid att mogna och dö från frost. Under planteringsåret bör en stor gröda inte förväntas, den unga busken kommer att ligga bakom de tidigare planterade.

Raspberry träd växer tjock och bred, så du behöver för att sätta en mätare på busken till Bush, och mellan raderna är kvar är den minst 1.8M. Att växa väl hallon trädplantering åtföljs av ett förband som är i landningen gropen är måste betalas med humus eller torv gödsel. Reparerade hallon sorter behöver fritt jord.

hallon tara

Under vegetationsperioden vattnas plantagerna rikligt, men de behöver inte översvämmas, så att rötterna inte ruttnar.

Om vintern är möjligt att minska temperaturer under -30 ° C, därefter efter slutet av fruktkroppen bussn bör böja stjälkarna till marken, om det inte sker i tid, skjuter odereveneyut bringa bli spröd.

Växter av hallon måste väckas, lossas och mulchas. Mulching av jord är viktigt:

  • sommaren skyddar jorden mot överhettning, dess temperatur är enhetlig;
  • mulch förhindrar snabb förångning av fukt,
  • saktar tillväxten av ogräs och ökar jordens bördighet;
  • På vintern fungerar det som skydd för rötterna och skyddar dem från att frysa.

Related  Foto med beskrivning av valnöt sorter

Dessutom måste hallonträddet nödvändigtvis matas, annars kan det inte utvecklas till sin storlek, det är omöjligt att utan att bekämpa sjukdomar och skadedjur. Utan att utföra alla nödvändiga agrotekniska åtgärder kan du inte få ett sådant hallonträd Tarusa, som på bilden nedan.

Trimning av ett crimson tree

beskärning TarusaBildandet av hallon träd bärs av dubbel beskärning. Första gången toppning skott utförs efter plantering i maj när skotten Avkortning 60 cm. Stammar gjordes vid 5-10 cm. Efter toppning i bladvecken växa lateral förgrening, vilka utsätts för en andra toppning nästa vår. Efter försvinnandet av risken för frost är nödvändigt att skära korsningen 15 cm. Senare på stammen kommer att bli en hel del fruktbärande grenar, med vilken det är möjligt att ta bort en rik skörd i början av hösten.

Bären av hallon sorteras också på tillväxten under den aktuella säsongen. Metoden för beskärning av skott beror på hur många grödor det är önskvärt att ta av under säsongen. Med en dubbel klämning får plantorna en grödan. För att få två grödor beskärs beskärningen under hösten, bara frusna eller torkade grenar skärs på våren.

Forma ett crimson tree – video