Skörd av potatis i en väskaI dag finns det många teknologier som möjliggör odling av tidiga potatisar, höjer avkastningen på denna gröda och bekämpar skadedjur. Men bristen på bördig jord, till exempel, våtmarker, steniga områden på de fattiga i organiskt material och sand andra olägenheter svårt att få högkvalitativa knölar i rätt mängder.

I en sådan situation kommer det att vara användbart att lära sig att odla potatis i påsar. Denna ovanliga teknik är ett sätt att snabbt få en gröda under de mest ogynnsamma förhållandena. Efter införandet av gödselmedel kommer borttagning av överskott av fukt och andra åtgärder att ta mycket tid och ansträngning, men potatisutbytet kommer inte att garanteras.

Villkor för odling av potatis i påsar

Villkor för odling av potatisKärnan i metoden består i att plantera potatis i påsar, där tillväxten av buskar uppstår. Som landningsbehållare kan du använda båda specialpåsarna med ventiler för provtagning av knölar och vanliga behållare från mjöl eller socker.

Huvudvillkoren för framgång:

 • tillhandahålla potatis med ett lös näringsmedium för tillväxt;
 • tillräcklig vattning
 • närvaro av belysning.

Potatis säng längs väggenDärför den första uppgiften för trädgårdsmästaren, som har beslutat att tillgripa metoden att växa potatis i påsar, är att hitta den plats där undermåliga säng kommer att placeras. Väskor kan grävas i marken eller installeras nära stödet. Behållare med buskar bör:

 • väl upplyst
 • finnas tillgängligt för växtvård;
 • Får inte under avloppet från taken.

Med brist på landningsområden kan påsar placeras längs trädgårdsvägar, nära terrasser och väggar i byggnader. Men det är bättre om beläggningen under tankarna kan absorbera överskott av fukt, dränering från landningar efter vattning.

Sekvens av åtgärder

Plantera potatis i en väskaPotatis planteras i påsar med uppkomsten av stabil värme. I de flesta regioner med tempererat klimat kommer denna tid i slutet av april eller i maj.

 • Fyll näringsjord med en övervägande humus till botten av påsen som valts för plantering. Beroende på behållarens djup kan detta skikt vara från 10 till 35 cm.
 • På marken lägga en hel plantering potatis eller bitar av knölar med ögon, och sedan planteras täckt med ett 15-centimeter lager av lätta jordar.
 • PlanteringsmaterialDe första skotten kan förväntas efter 8-14 dagar. När skotten på 15 till 10 centimeter stiger ovanför jorden sprinklas de med jordblandningen längs löven. Denna metod gör potatis i påsar ger nya rötter på vilka unga knölar kommer att bildas.
 • Spridningsproceduren upprepas tills en tredjedel av höjden på påsen lämnas till behållarens övre del.

Det är bättre att inte använda behållare som är för djupa, eftersom växter kanske inte har tillräcklig fukt och kraft att växa och bilda nya potatisar.

Om du studerar processen att odla potatis i påsar med video, kan du märka den här funktionen och undvika att göra misstag i praktiken.Processen att odla potatis

Related  Foliar topp dressing av potatis

vård

TuberbildningNu plantering kräver bara vattning. Och vi måste komma ihåg att på grund av mer än i jorden måste fuktindunstningen av planteringspotatis i påsar bli mer frekvent och riklig. Speciellt vatten är viktigt vid blomningen, när bildandet av de första knölarna börjar.

Erfaren truckbönder med erfarenhet av att använda denna teknik, fokusera på fördelarna med riklig vattning, blötlägger alla lager av jord i väskan.

Det är tillgång till luft och flödet av överskottsvatten som ofta blir ett problem när man odlar potatis i påsar.

 • Om materialet från vilket behållaren är gjord är tillräckligt tät, är det bättre att göra små snitt på behållarens botten före landning.
 • En speciell ventil i botten av påsen eller påsen, underlättar väldigt utgrävningen av knölar och ventilation av rotsystemet.

Skötsel av potatis i påsarOm vi ​​talar om utfodring landningar, måttlig användning av kaliumklorid gödselmedel för att odla potatis i säckar gynnsam effekt på utbytet och kvaliteten på knölar. Men från kväveens överflöd i toppdressingen är det bättre att avstå, för i detta fall mognar knölarna inte lång tid och bildar inte en stark skal, vilket inte kommer att göra det möjligt att lägga potatiserna för förvaring.

Skörd med denna teknik faller under andra hälften av augusti. Och när du skapar gynnsamma förhållanden med 4-5 planterade knölar, kan du få upp till 5 kg kvalitetsprodukter.

Fördelar med att odla potatis i påsar

Noggranna potatisbäddarOgorodniki, studerar frågan om hur man odlar potatis i påsar, noterar alltid överflöd av positiva stunder från användningen av teknik.

 • Landningar påverkar inte markskadedjur och sjukdomar.
 • Skott är mer aktiva och kraftfulla än när man planterar knölar i traditionella sängar.
 • Betydande minskad arbetskraftskostnad trädgårdsmästare, förknippad med ogräs, hälla och gräva upp grödan.
 • Om det finns tillräcklig fukt i påsarna, roterar knölarna inte.
 • Efter utvinning av knölar används den släppta jordblandningen för att berika jorden i blomsterbäddar och under grödor som inte delar sjukdomar med potatis.

Related  Beskärning av körsbär – säkerställande av utbytet av trä

Svårigheten att plantera potatis i påsar

Compliance TechnologyIngen odlingsteknik kan göra utan komplikationer. Att plantera potatis i påsar är inget undantag.

 • För plantering krävs en stor mängd näringsjord, eller beredning av jordblandningen tar mycket tid.
 • Alla väskor behöver ge stabilitet, vilket är lättare att göra med att använda påsar som erbjuds av handel.
 • Potatis i påsar kräver konstant fuktkontroll.

Vegetationsperioden i potatisbuskarna är inte så lång, så det är viktigt för växter att tillhandahålla alla förutsättningar för bildandet av ett stort antal knölar. Endast i det här fallet kommer tekniken inte att svika, men kommer att ge lastbilen en rik skörd av rena stora knölar.

Potatis i påsar – video