För att samla en rik skörda av hallon är det nödvändigt att plantera och följa vården av plantan ordentligt. Vid det första skedet är det nödvändigt att välja en hallonsklass, som kommer att tas och kommer att bära frukt i marken i den region där planteringen planeras.

Toppet av de bästa hallon sorterna

Eftersom varje grad av hallon har vissa krav för att observera temperaturreglering, klimatförhållanden och markegenskaper, är det bättre att välja universella sorter som perfekt visar sig under alla förhållanden. Hittills finns det de bästa sorterna av hallon, som är populära bland de flesta trädgårdsmästare i landet.

De mest populära och kanske hållbara sorterna av bär innefattar:

 1. En mängd hallon Hercules“Hercules”. Dessa bär representerar stora frukter av hallon och kännetecknas av utmärkt motstånd mot frost och olika sjukdomar. Bären i denna crimson sort har en mycket stor storlek och vikt, vilket är ca 12 gram. Smaksegenskaper är inte heller sämre än yttre egenskaper och skiljer sig åt med sin behagliga söta och sura smak.
 2. Raspberry sort Cumberland“Cumberland”. Denna sort är ofta förvirrad med björnbär, eftersom bären av denna hallon har ett nästan identiskt utseende. Skörd från en sådan bärbusk kan samlas in under större delen av sommaren. Bärarna, förutom deras ovanliga utseende, har en mycket trevlig arom och söt smak. En extra bonus av detta slag är att buskar inte har taggar.
 3. populyarnye-sorta-Maliny-1Den gula jätten. Röda hallonbuskar av denna sort präglas av god uthållighet och genomsnittligt utbyte. Stora söta bär har en icke-standardfärg och nästan inga ben.
 4. Sort av Dnipro 2“The Dnieper 2”. Denna sort är populär inte bara på grund av dess utmärkta yttre egenskaper och smakegenskaper, men också på grund av dess förmåga att skörda två gånger per år.
 5. Rysslands stolthet, en mängd hallon“Rysslands stolthet”. Det skrikande namnet motsvarar fullständigt raspberry-sorten, eftersom bären av denna hallon är doftande, har en stor storlek och även en ljus röd färg.

Men som nämnts ovan accepteras inte alla hallonssorter i vissa områden. Därför bör du fråga om det kommer att växa i den här eller den här regionen innan du köper en viss buske.

De bästa sorterna av hallon för odling på Moskvas region

Så, för att välja de bästa hallonssorterna i Moskva, borde du veta att den här regionen kännetecknas av tidig frost. Utgående från detta kan man dra slutsatsen att inom områdena i denna region är det bäst att plantera remontant sorter av hallon, vilka är utmärkta för att hantera frost. Många års erfarenhet av trädgårdsmästare i Moskva visade att följande hallonssorter är den bästa frukten i denna region:

 1. “Brilliant.” Den fullständiga frånvaron av taggar på buskarna, vackra stora söta bär, med en röd nyans, är den bästa sorten som kan planteras i Moskva-regionen.
 2. “Polka”. Detta är en av de mest populära sorterna i Moskva, tack vare rekordutbytet. Det fanns en slags hallon “Polka” med hjälp av polska experter som korsade två sorter, olika i deras egenskaper. Denna crimson sort tillhör reparationstypen, som, med en betydande höjd, är absolut inte nyckfull i vård. Egenheten hos denna sort är dess motståndskraft mot grårot, spindelmedel och andra sjukdomar, eftersom bushens frukten toppar i en ganska sen period – början av augusti. Sortens motstånd mot frost reflekteras i sin förmåga att bära frukt under mycket lång tid. Det är på grund av denna särdrag att en sådan hallon kallas lönsam. Stora täta bär, nästan skarpa färg, har en uttalad kryddig arom, söt och sur smak och utmärkta indikatorer för transportabilitet. Många hemmafru föredrar att frysa frukterna av denna sort, eftersom de efter avfrostning inte förlorar sin naturliga form.
 3. Hussar. Liksom alla representanter för reparationstypen, är denna sort resistent mot kyla och tolererar det enkelt. Fruktmognad börjar i juli. Under mogningstiden är bären mörkröd. Den särdrag av sorten är att det är väldigt lätt att växa, hinders buskar behöver inte en ryggsäck.
 4. «Amber Sadko». Denna hallon-sort är en sorts gul hallon. Toppet av mogning av frukter kan kallas augusti, det är under denna period på buskarna, som är ca 2 meter höga, mogna stora söta bär.
  Raspberry sorter för Moskva regionen
 5. Hallon Raspberry “Patricia” beskrivning av sorten: buskar tolererar frost väl och kan tåla temperaturer på -30. Men i förorterna är det bättre att skydda buskar och böja ner för vintern. Raspberry “Patricia” föddes 1986 i Moskva och anpassades till det lokala klimatet. Frukt buskar årligen och främst under det första decenniet av juli, så sorten kan kallas tidigt. Bären har en vacker kanonform och en trevlig flätig yta. Eftersom denna hallon är storbär, kommer bären i storlekar från 4 till 12 gram. Frukt är tät och smälter inte när den pluckas. Smaken är söt, och aromen är uttalad crimson. Några frön är begravda i saftig massa. Det är bäst att använda sådana färska hallon, men det är också perfekt för bearbetning och konservering.

Förutom dessa sorter, kommer nästan alla sorter av patch hallon att ta på Moskvas region, och de kommer att ge en utmärkt skörd.

Varianter av hallon för ett varierat klimat på mittbältet

För att välja hallon sorter för mittenremsor, bör du vara uppmärksam på bärbuskar som tål den soliga, torra och heta sommaren, liksom den hårda frostiga vintern i regionen.

Related  En brunn med användbara element – carob

Men, trots sådana klimatindikatorer, växer de lokala sommarboendena nästan alla kända sorter i sina trädgårdar, bland de populäraste var följande:

 1. “Atlant”. Denna sort skiljer sig från ökat utbyte och speciellt motstånd mot frost. Frukterna av dessa crimson buskar är söta och täta.
 2. “Tidig överraskning.” Namnet på sorten talar för sig själv, verkligen bärarna på buskarna mognar ganska tidigt. Men trots detta är de väldigt söta i smak. Bergen själv har en rubinfärg och avlång form.
 3. “Nyheten om Kuzmin.” Särskilt utvecklad sort har ljusa och söta bär, vars storlek är mer än 5 gram. Denna sort är väldigt väl etablerad i mittbandet, eftersom den har hög frostmotstånd, och även ett genomsnittligt stabilt utbyte.
 4. Raspberry “Bryansk Divo”, beskrivning av sorten: Trädgårdarna bekräftar enhälligt de unika egenskaper och opretentiöshet som skiljer denna sort. Det härletas från fri pollinering. Stora frukter av hallon återspeglas bäst i denna reparationsform av bär. Fruktar denna sort sen, under det andra decenniet, men trots senare mognad ger buskarna skörden till frosten. Storleken på bären är från 4 till 11 gram, färgen på frukten är ljusrött och formen på bären är långsträckt. Smaksegenskaperna är inte sämre än namnet, bären är söta, medan de har en ljus surhet som avslöjar all ljusstyrka av smakens egenskaper hos frukten. Landning “Bryansk Diva” kräver ingen speciell kompetens, eftersom landningsbuskar utförs enligt standardordningen. Vård kräver inte speciella egenskaper. Det enda kravet som är obligatoriskt att utföra vid odling är tillräcklig belysning. Om denna regel inte följs, förlorar bären vid förfall deras sockerinnehåll.
  sorter av hallon för mellanbandet
 5. Raspberry Raspberry “Fairy Tale” beskrivning av cultivar: den stora potatisvaran är relativt ny. Vissa trädgårdsmästare kallar detta sortiment “Crimson Tree” på grund av de kraftfulla stjälkarna, vilket kräver en ryggsäck för bättre avkastning. Med ett sådant “träd” kan du samla upp till 10 kg bär. Bären är röd och mycket stor i storlek (15-18 gram). Ripen börjar mogna i början av juli. Frukt är täta, så de är väl transporterade. Du kan konsumera hallon både färska och frysta och konserverade frukter. I detta fall förlorar inte bären antingen sin naturliga form eller smak. Buskarna motstår sjukdomar och parasiter väl.

Related  För att odla bra plantor använder vi ett kokosnöt

Malinka för sibiriska förhållanden

Varianter av hallon för Sibirien bör vara frostbeständiga och möta lokala hårda klimatförhållanden. Det är därför de mest populära sorterna här är:

 1. “Tidigt söt.” I enlighet med sitt namn såg denna sort mycket tidigt och tolererar helt sibirisk frost. Bären är små, men trots det är de väldigt söta.
 2. “Fire Siberian.” Denna sort valdes av uppfödare specifikt och anpassad till lokala förhållanden. Sortens frukter har en ljus röd färg. Bärens smak är söt. Också trots bärande förhållanden förekommer bär i standarden för hallon-datum.
 3. “Belöning”. Sorten är resistent mot vinterens sibiriska frost och buskens frukt är sur-söt, med en röd nyans.
 4. “Barnaul”. Denna sort gäller inte för stora frukter, men den är mycket resistent mot frost och är härledd speciellt för sibiriska förhållanden. Frukten, även om den är liten, men ändå har en uttalad crimson smak.

Raspberry sorter för Sibirien

De bästa hallon sorterna för Rostov regionen

Varianter av hallon till Rostovregionen har inga speciella krav, eftersom klimatet här inte skiljer sig från specifika förhållanden som framkallar crimson buskar för att anpassa sig och överleva.

För att få en rik skörd av denna bär i regionerna i Rostovregionen är det nödvändigt att plantera sådana hallonssorter:

 1. Variety Indian Summer“Indisk sommar”. Denna patch cultivar kännetecknas av sen mognad, vanligtvis förekommer frukter i slutet av sommaren. Storleken på bären är stor, men trots detta är smaken av frukterna utmärkt. Sorten är resistent mot nästan alla skadedjur och sjukdomar.
 2. Olika raspberry balsam“Balm”. Denna variation kännetecknas av höga utbyten, tillräckligt resistenta mot frost och opretentiös i vård. Sjukdomar och skadedjur av sorten är inte rädsla. Röda bär av sorten kan kallas efterrätt, eftersom smaken är ljus och söt. Stora frukter har en kanonform.
 3. Variety Vera“Tron”. Högavkastande variation mognar tidigt och har utmärkt motstånd mot frost och sjukdom. Men i speciella frost, så att hallon inte fryser det, är det bättre att böja det och linda upp det.
 4. Raspberry Raspberry “Skönhet i Ryssland” Beskrivning av sorten: En ny sort, uppfödd i Moskva, kännetecknas av mycket stora bär. Fruktens storlek varierar från 8 till 12 gram, och de har en kanonisk något långsträckt form. Förutom den vackra formen har bären en rik röd färg och en blank yta. Bär är täta, så att de lätt avlägsnas från peduncle och inte bryts. På grund av detta tolererar de väldigt bra transport. Smaken är söt och bärens smak är mycket rik. Eftersom fröna i frukterna är få, är frukten bra att äta färskt. Utbytet av sorten är ganska högt, från en buske är det möjligt att skörda upp till fem kilo. Och med kvalitativ vård kan skörden ökas flera gånger. Buskarna är väldigt kompakta och skotten förstärker inte hela platsen. Planten i sig är resistent mot olika sjukdomar och parasiter. Men även om det finns tecken på sjukdom på skotten, kommer utbytet av sorten inte att lida av detta.

Related  Vi bekantar de väldiga jordgubbarna i Ali Baba-sorten med beskrivning och foto

Jämförelse av hallon sorter – video