jordgubbssortiment RuyanAlla älskar jordgubbar – en doftande och söt bär. Jordgubbar “Ruyan”, en beskrivning av sorten och bilden som finns i artikeln, är anmärkningsvärd eftersom den bär frukt hela sommaren och ger inte en mustasch. Om hennes växande frön och vårdens delikatesser är användbar att veta, sorten är väldigt läcker och förtjänar trädgårdsmästarnas uppmärksamhet.

Varietybeskrivning

mogna jordgubbar ryan bärJordgubbar “Ruyan”, en beskrivning av sorten som kan ses när man köper frön, har många positiva egenskaper. Peduncles kan förekomma under den första sommaren efter plantering, men huvudkulturen förväntas under det andra året av odling. Dess frön ger utmärkta plantor, resistenta mot sjukdomar och skadedjur.

“Ruyan” avser småfruktiga sorter som ger en gröda hela sommaren till frosten. Bergen är röd, behaglig för smaken och aromatisk, det påminner om något vild jordgubbe. Bärens maximala vikt är 7 g, den har tät kött. Skörden hålls väl, den är lämplig för transport.

Beskrivningen av jordgubben “Ruyan” innehåller en viktig fördel – dess buskar har inte en mustasch, vilket underlättar vården. På den öppna marken tolererar växten vinterns frost väl. Jordgubbar har stabila peduncles som inte faller till marken under bärens vikt. Under regnet lider skörden inte.

Jordgubbar som reparerar inseminerar “Ruyan” är ett slags tjeckiskt urval som inte kan odlas från självskördade frön. Växten multipliceras endast genom att dividera busken eller frön som köps i affären.

Odling från frön

frön av remontant jordgubbeVäxande jordgubbar “Ruyan” från frön, ta hänsyn till vissa funktioner. Detta är en liten fröskultur, som måste sås ytligt. Om det finns till och med ett 2 mm lager av jord ovanpå fröna, kommer de inte att stiga upp.

Så hemma i jordgubbar i februari eller mars är fortfarande för tidigt. Det kommer bli svårt att ge skott den nödvändiga mängden värme och ljus. Den bästa tiden för sådd är slutet av mars eller början av april. I juni kan odlade plantor planteras i öppen mark.

Jordgubbar reparation “Ruyan” – odling av frön, förfarandet för åtgärder:

  • för spiring använd en plastbehållare med dräneringshål, hällde den en lätt primer, vilket är bra för vatten och luft;
  • en plank är gjord av furor, ca 2 mm djup, 2,5-3 cm ifrån varandra;
  • frön är utspridda i rader;
  • sprutas med vatten från en förstoftare, fuktar jorden till ett djup av ca 1 cm;
  • täcka landningsförmågan med en transparent väska eller glas
  • sätt på en varm plats med en lufttemperatur på +25 ° C.

Related  Regler för beskärning av hallon: vi tar hänsyn till alla möjliga nyanser

frösprutningFriska frön ska stiga 6-7 dagar. Om fröna fastnar i en affär eller i ett lager, kommer ingen stratifiering och blötläggning inte att hjälpa. Behållaren öppnas i 10 minuter varje dag så att ingen överskott av kondensation ackumuleras.

Spraya vid behov, från ett avstånd av 25 cm, försiktigt, försök att inte tvätta ut den uppställda sentsyen.

När skott uppstår, bör lufttemperaturen sänkas till 17-18 ° C, så att plantorna inte sträcker sig. Det är lämpligt att ordna sådd av plantorna eller placera dem på en väl upplyst fönsterbrädan.

Frösprutning och omlastning till marken

mudderade jordgubbsplantaNär plantorna har 2 riktiga blad, dyker de in i enskilda plastkoppar eller torvkrukor. Fyll kopparna med ett köp av en universal primer med torv, chernozem och sand. Transplantationen görs med hjälp av pincett, försöker fånga så mycket av jorden på rötterna. Pikirovannuyu spirar vattnas med “Kornevin” för bättre överlevnad.

Ungefär en vecka senare kan plantorna matas på vattning genom att tillsätta 30 eller 40 gram nitroammophoska till 10 liter vatten. Vid odling av plantor 2 eller 3 görs sådan gödning.

För plantering i trädgården i Rysslands centralremsa välj en väl upplyst plats, och i de södra regionerna – en ljus penumbra.

Buskar av plantor planteras på avstånd av 25 cm från varandra och 60 cm mellan rader. Kanske ett annat system för plantering, jordgubbar ger inte en mustasch och sträcker sig därför inte över platsen. I trädgården introduceras gödseln som har spridits över plogen. När man planterar i hålen är den odlade jordgubben “Ruyan” från fröna inte kraftigt begravd.

jordgubbsängarDu kan täcka marken mellan unga buskar av jordgubbar med agrofiber och täcka med halm för att skydda mot ogräs och uttorkning.

Related  Vinter av fleråriga blommor och regler för förberedelse

Ta hand om jordgubbar

droppbevattningNär du sköter en bär behöver du veta några av dess egenskaper för att få en bra skörd. Jordgubbe Remontant “Ruyan” fruktar hela tiden hela sommaren till hösten frost. För att bibehålla kvalitet och kvantitet av växten bör sängarna befrukas varje år.

Jordgubbar kräver också konstant vattning, reparations sorter kräver efter fukt under hela växtsäsongen. “Ruyan” har ett ytligt rotsystem, när jorden torkar, blir bären mindre, minskningen av skörden minskar. Men överskottet av fukt är också otillåtet, rötterna kan vybret, och växten kommer att dö. Det bästa alternativet för bevattning är installationen av droppbevattningssystem.

Vårarbete och skadedjursbekämpning

applicering av gödselmedelPå våren kräver remembrancer “Ruyan” särskild uppmärksamhet. För att växa mer aktivt bör sängar sättas i ordning. Ta bort det förtunnade och sjuka lövverket, lossa raderna mellan raderna. Löst behöver inte vara mer än 5 cm djupt, eftersom växten har ytliga rötter. Häll lite varmt vatten, värms upp för en dag i solen. Tillsätt 1 g kopparsulfat till 10 liter vatten. En vecka senare vattnade flera gånger och sattes 10 liter vatten 1 g kaliumpermanganat.

När de första äggstockarna börjar dyka upp, kan du hälla buskarna med en lösning av borsyra – i ett förhållande av 10 g till 20 liter vatten. Jordgubbar kommer att få näring nödvändiga mikronäringsämnen tillsammans med bevattning.

I vår och sommar jordgubbar “Ruyans”, beskrivning av sorten och de bilder som är mycket attraktivt, är det nödvändigt att befrukta sammansatt gödselmedel, en vattenlösning av kungsljus eller fågelspillning. Förhållandet mellan mullein och vätska bör vara 1 till 10, och fågelutsläpp – 1 liter per 20 liter vatten. Från ekologisk jordgubbe på våren blir kväve, och när det börjar blomma, kommer det att behöva kaliumfosforgödning. De kan bytas ut med träaska (2 askor per 1 hink vatten).

För att reparera jordgubben är det lämpligt att göra komplex toppdressing två gånger i månaden hela sommaren.

Jordgubbar, jordgubbar och vevlar angriper ofta jordgubbar. För att bekämpa insekter i början av våren kan jordgubbsängar sprutas med en lösning av “Carbophos”, vilket ger 75 g av läkemedlet till 10 liter vatten. Du kan använda folkmedicin, till exempel späd i 10 liter vatten 200 gram senap.

Related  Vi bekantar med de populära sorterna av körsbärsplommon från bilderna och beskrivningarna

Under det våta vädret påverkas jordgubbar av grå rot, bladen börjar bli gula. Innan blomningen börjar, kan sängarna sprinklas med träaska eller behandlas med “Hom”.

beskära tvååriga buskarEfter skörden på hösten klipps alla blomstarstänger. I två års jordgubbar buskar, som är skadade av sjukdomar och skadedjur, kan du klippa alla blad och sängar för att behandla kopparsulfat eller annan fungicid. Före behandling av sjukdomar matas jordgubbar med gödselmedel med kalium.

Planterade höstbuskar borde vara dolda för vintern i mitten av november. För skydd används mulkjord, då barrträd grenas på jordgubbar och täckt med spunbond.

Växande en jordgubbsortiment “Ruyan” på fönsterbrädan – video