Morötter utan gallringDet är svårt att föreställa sig en grönsakshage utan morötter, eftersom denna grönsak är användbar och ingår i recepten på många rätter. Ogorodniki kommer ihåg att växande morötter är besvärlig, eftersom det kräver noggrann vård, baserad på gallring, vattning och regelbunden ogräs. Erfaren bönder vet dock hur man odlar denna grönsak så att en bra skörd kan erhållas utan svårighet.

Plantering morötter utan uttining är möjligt, det viktigaste är att själv välja en lämplig metod för sådd av frön. Sö morötter ryadochkami inte önskvärt, eftersom det kommer att groa för tjockt. Det finns ingen anledning att köpa dyra frön och speciella granuler, eftersom det inte garanterar bra utbyten.

Planterar morötter utan att tunna med en nypa

Vintage från en sängDenna metod är enkel och bekant för våra farmor. Till det anlagde, när det inte fanns några moderna varianter av plantering av morötter utan gallring. Flera frön från grönsaken tas i en nypa och sås, som en rädisa, som observerar klyftan mellan varje hål (ca 10 cm).

Slagg morötter kommer att vara buntar. Denna metod för plantering ger fler garantier än andra. Även om fröna är gamla är det mer chans att minst en rot kommer att växa. Fröer av god kvalitet ger mer frukt, men även då behöver man inte lära sig att så morötter, inte att tona ut, video att leta efter och annan information. Det räcker att riva ut större morötter när de växer upp och lämnar utrymme för de återstående rotgrödorna. En riven grönsak kan ätas eller användas för en grön sallad. De återstående frukterna fortsätter att växa, inte störa varandra. På grund av avsaknad av uttining fortsätter sina rötter intakta och oskadade.

Denna såddsmetod kräver mycket utrymme på sängen, eftersom busken visar sig vara ganska stor och sprids. För större kompaktitet kan den vara bundet.

Hur man planterar morötter på ett tejp

Planterar frön på ett tejpFördelarna med civilisationen kan väsentligt underlätta lastbilsböndernas liv. Att plantera morötter på ett band är ett bra sätt att odla denna grönsak utan mycket besvär. I butiker säljs speciella såddband, på vilka morotfrön redan är limmade. Planteringstekniken är väldigt lätt: det förvärvade tejpen sträcker sig längs den beredda furen, och sedan sprinklas de med jord. Det här är allt du behöver veta hur man planterar morötter på ett band. Det är bara att vänta på de första skotten och regelbundet ogräs dem och vattna dem.

Related  Ta reda på varför äpplen spricker och ruttar på äppelträdet

Du kan själv skapa ett liknande tejp. För att göra detta behöver du papper som är lös i texturen. Ofta är toalettpapper valt, det har redan en bandliknande form och kan användas till spår av någon längd. I frågan om hur man planterar morötter på toalettpapper finns inga speciella problem. Vi behöver en lämplig sorts frön, toalettpapper och pasta. Papper ska skäras av remsor, två centimeter breda. En pasta framställs av ett glas vatten och en tesked stärkelse. Om papperet är tvåskiktat kan det stratifieras och frön kan placeras inuti utan att använda en pasta.

Förbereda fröna för planteringUppgiften att plantera morötter på ett band är inte särskilt svårt, även om det är mödosamt. Droppar av pasta ska placeras på papper med ett intervall på 2,5 cm. En droppe frön placeras ovanpå droppen. När sågbandet är klart kan det skickas till trädgården. Erfaren sommarboende vet hur man planterar morötter på toalettpapper så att det ger en stor skörd. För detta tillsätts mineralgödselmedel till vattnet från vilket pastaen är gjord. Den är förberedd på förhand: I en liter vatten späd en matsked gödsel, och sedan ta rätt mängd för att förbereda pasta. För att spara tid kan toalettpapper inte skäras i remsor, utan att placera droppar på båda sidor.

Varianter av morotfrön är av stor betydelse för framgången med denna metod för plantering. Det är nödvändigt att föredra högkvalitativa växtsfrön, men det är bäst tömt. Den senare sorten är ett frö som placeras i en speciell drag av näringsämnen. De kan också användas för vanlig plantering av morötter, helt enkelt genom att lägga piller i ett hål två centimeter djupt. Pits kan formas med en pinne med en spetsig ände, en diameter på en och en halv centimeter. Detta är också ett bra alternativ, hur man sår morötter utan gallring, kan videon hittas på Internet.

Related  Tips – hur man blir av med bladlus på dill

Säng utan gallringAtt plantera morötter på ett tejp är fördelaktigt, eftersom metoden har många fördelar:

 • Förberedelse för sådd sker hemma och inte i fältet, och detta underlättar sålunda väldigt mycket.
 • på grund av det faktum att morotfrön är ordnade på papper på ett jämnt avstånd från varandra, planteras de även i jorden jämnt;
 • eftersom alla frön är limmade till ett band, i marken ligger de på samma djup;
 • I motsats till det vanliga sättet att såda konsumeras frön 20 gånger mindre, medan avkastningen är mycket högre;
 • Tack vare omslagsmaterialet är moroten skyddad mot morotflugan, som förstör frukten.

Planter och såddare för morötter

Sädare för morotDessa anordningar används för doserad utsädessåkning. Sädare för morötter är en design med två hjul och en behållare för frön. Det är också bra för att plantera lök och betor.

Fröborren fungerar som följer:

 • På framhjulet finns spines, ibland blad som bildar ett spår av lämpligt djup;
 • i nedre delen av fröbehållaren finns ett hål genom vilket den nödvändiga mängden sådd kommer in i spåret;
 • Med hjälp av ett slät hjul är sängen jämn och lätt trampad.

Såmaskiner för morötter och andra grönsaker kan vara olika beroende på funktionaliteten:

 • beräknat för ett större antal rader;
 • De har en regulator av spårens djup och bredd;
 • utrustad med en extra behållare för gödselmedel.

Morot montörEn morotplanter är en mer primitiv konstruktion. Detta är en plastbehållare av cylindrisk form, där fröna somnar. Den nedre delen av planteringen har ett hål med en regulator, genom vilken utsädet skickas till marken. På toppen av enheten är en kolv på fjädern. Genom att trycka på kolven öppnar öppningen och fröerna släpper ut. Att de inte sprider sig, behållaren ska hållas fem centimeter från marken.

Related  Växande plantor av viola

I stället för att plantera morötter kan du ta en vanlig spruta, men det ger inte alltid likformiga skott eftersom det inte går att trycka kolven med lika kraft.

Såning morötter med ägg

Äggbricka för morötterDenna såddsmetod kan kallas den enklaste, eftersom den inte kräver någon förberedelse och allvarliga anpassningar. Morotsåkning med hjälp av celler för ägg utförs enligt följande:

 1. Ta två pappersceller från under ägget, utformade för tre dussin.
 2. Sätt i den andra för att göra strukturen starkare.
 3. Tryck den på marken, bilda mönstren av lunetterna, där fröet placeras.

Tack vare morotsåkning med hjälp av äggceller är det möjligt att uppnå det optimala avståndet mellan fröerna och det kommer inte att behöva uttunnas.

Enkla och ursprungliga sätt att såna morötter kommer att bli en riktig hitta för varje sommarboende. Men för att skörden ska bli bra, bör växten regelbundet befrukas, grävas och vattnas.

Sädande morötter med frön – video