Motoblock med en sot och en hillerDen universella anpassningen – en motoblock, hjälper en lastbilsförare att utföra många uppgifter på en personlig tomt mycket snabbare och mer effektivt. Till köksträdgård uppgifter är plöjning, ridging, plantering, ogräsrensning och skörd potatisskörden jordfräsar, multifunktionella och oumbärliga i bilbranschen.

Hur man gör en potatisplantering

PälsbildningDet finns flera sätt att plantera potatis med ett motorblock:

  • med hjälp av en hiller med justering av intervallet mellan vingarna;
  • med hjälp av en gångjärnpotatisplanter.

Metod nummer 1.

Dvuhryadny okukchnik på ett motorblockPlanteringen av en potatis med ett motorblock med en hiller utförs enligt följande: Maskinen är monterad med jordlösa hjul och en hällare. Skär sedan furorna. Ju mjukare de blir, desto lättare är det att ta hand om potatisen. I dessa indragningar läggs rotgrödan manuellt. Efter färdigställandet av fasen ändras markväven till gummi, vilket motsvarar banans bredd. Tack vare gummihjul skadar apparaten inte potatisen, men somnar med marken och rammar den. Således utförs rotplantering.

Metod nummer 2.

Arbeta med potatisNär stora områden är avsedda för potatis, är det lämpligt att landa en motoriserad enhet med en baldakin. Det första steget är att förbereda jorden:

  • plogar trädgården;
  • svängande, så att skott kan få nödvändig fukt och syre;
  • fuktning av marken (när det är möjligt).

Därefter pre-cut ryggar. Potatisplanter har en fur, en anordning för matning av knölar i beredda gropar och en skivhack för att fylla potatis. Tack vare denna “mångsidighet” är det möjligt att utföra flera operationer samtidigt – klippa furorna, lägg knölarna och täcka dem. I början av arbetet sätts grundvalshjulen på maskinen, och potatislagringsmaskinen sätts på motorblocket. Parametrarna för ytterligare arbete justeras.

För att få en högkolv närmar sig skivorna på enheten, ökar spårets spår. Och för att minska – det omvända förfarandet utförs, skivorna flyttas från varandra, samtidigt som angreppsvinkeln minskas.

Potatis är placerade i ett speciellt fack, och under rörelsen av motorblocket matas de i de förberedda foderen. Frekvensen kan styras manuellt eller helt förtroende med tekniken. Efter plantering stängs furorna och jorden komprimeras. Från ovan kan man hälla organiskt gödselmedel och fukta jorden.

Related  Läckra exotica på stugan – bananträd

Hantera trädgården med en motoriserad enhet

Hiller för motoblockKorrekt bearbetning av trädgården med ett motorblock utförs med hjälp av speciella gångjärn eller släpade anordningar. Efter denna åtgärd berikas jorden med syre, alla ogräs avlägsnas och knölarna växer fritt och snabbare. Denna uppgift i kraft av varje sommarägare utförs utan stor svårighet. Det viktigaste är att justera bilagorna före plöjning, justera ploggreppet (roterar handtaget på universalkopplingen). Om allt är gjort korrekt, kommer retentionen och riktningen av motoblocket längs furorna att utföras lätt.

Djupet av plöjning borde vara inom 19-20cm, efter ett sådant förfarande försvinner behovet av jordharvning!

Enheten för motorblocket har en speciell plog som gör likformiga foder på ett visst djup. Efter detta, manuellt eller med hjälp av en potatisplanter, läggs potatisarna i furor och knölarna är stängda med jord.

Bearbetning av potatis efter spiring

Spiring av groddarEfter 2-3 veckor, när alla skott redan har dykt upp, börjar nästa process, vilket också kan utföras med hjälp av ett motorblock. Hela planteringsområdet är uppdelat i furor, jorden är lossad och spåren bildas för enkel körning i rad. Hilling påverkar positivt processen med spiring av stammar, tar bort ogräs, behåller fukt i jorden, bildar ett utmärkt skydd för unga växter från de första frostarna.

Denna process ger ett speciellt munstycke på motorblocket – en, två eller tre rad hiller. Under avslutningen av hällningen är det nödvändigt att tillsätta gödselmedel till gödningsmedelsjorden, som installeras på potatisplanter.

Bearbetning i rad

Weeding potatisarnaUnder blomningen behöver potatis speciellt lossa jorden mellan raderna, vilket gör det möjligt för rotgrödet att växa snabbare, vilket garanterar en bra skörd. Första gången gräset blåses av skytten på den åttonde dagen efter plantering, vid vilken tidpunkt en tät skorpa dyker upp på marken, vilket komplicerar stammarnas tillväxt.

Related  Sjukdomar av krusbär och deras behandling

Och vidare – var 7: e dag tills radavståndet blir otillgängligt. Luktning kan göras både manuellt och mekaniskt. Det viktigaste är att avlägsna ogräs i tid, så att de inte komplicerar tillväxten av skott och inte negativt påverkar utvecklingen av rotgrönsaker.

Odling med en harv

Weeding netharvenEn sådan anpassning bärs på motoblocket. Nätcellerna har en sida på ca 20 cm, belägen i en vinkel av 45 grader. Nettharven är effektiv på grund av att den täcker ett stort område samtidigt, men det är inte möjligt att bearbeta raderna mellan dem “rent”. Det bästa sättet att undanröja ogräs är att dra ut dem med rötter. Då blir potatisen renare, och mindre ofta måste vi utföra weeding. Nåväl, det är allt, de grundläggande uppgifterna från lastbilsbonden är uppfyllda. Det återstår att vänta på rätt tid och du kan skörda! Och i så fall blir en motoblock en utmärkt assistent!

Hemlagad potatisgrävare för motoblock

Potatisupptagare för motoblockFör skörd av potatisar gör folkhantverkare en speciell enhet – en potatisupptagare för motoblocken. Utrustningen består av en svetsad ram, en ploughshare, en redaktionell enhet, en rengöringstrumma. För att samla enheten behöver du lite färdigheter och studera detaljerade ritningar, i stort antal presenterade på Internet. Resultatet är en snabb skörd av potatis utan skada på knölar och specialarbete.

För en bättre förståelse av informationen erbjuder vi video av potatishilling av Neva-motorblocket.

Motoblock Neva plantering potatis – video