petunia grandiflora limboStorblommig petunia grandiflora Limbo, är en dvärgväxt med god förgrening och riklig blomning under lång tid. God tillväxt visar på det soliga och skyddade från regnet och vindens lummiga och sandiga, lummiga markar.

Petunia grandiflora är en oumbärlig invånare i någon blomsterträdgård eller balkong. Det anses, nästan den mest populära växten, utformad för att dekorera blomsterbäddar. En sådan blomma förtjänade blomman för dess behagliga doft, olika färger och former. Ljusa kaskader av doftande blommor, som kan ses från början av sommaren och till den första frosten, kan förvandla till och med den mest primitiva trädgården.

Från en enkel men kraftfull anläggning för 200 års uppfödning skapade forskare en överraskande vacker mängd petunia grandiflora limbo. Vanligtvis planteras den på blomsterbäddar, broschyrer och kantstolar. På bilden Petunia grandiflora kan ses även i små krukor, där de trivs och växer tack vare den mycket väl utvecklat rotsystem, vilket gör att de kan användas som en hängande dekoration.

petuniaI mattade plantager samverkar de perfekt med begonier, lobularia, koleus, cineraria och andra prydnadsväxter. Kombinationen grandiflora Petunia grandiflora med vervain, lejongap, ringGillyFlower, celosia, ageratum och andra annueller för att skapa en blomsterträdgård av stor skönhet, som alla växterna är samma höjd och en stor färgkombination.

Tillväxten av dvärgvariationen Petunia grandiflora limbo förekommer endast i diameter. Därför är det inte nödvändigt att använda olika tillväxtstimulanser. Kännetecknande för petunia grandiflora, ett foto som du kan se på den här sidan, är en starkt förgrening buske, översållad med enorma blommor med en diameter på 12 centimeter. Den maximala höjden i blomkruven är ca 15 cm, och på öppna blomsterbäddar når den 25 centimeter. Fördelarna med en hybridvariant inkluderar också tidig och lång blomning i jämförelse med andra storblommiga serier.

Växande petunias grandiflora

Växa en petunia bättre på ett fröplanta sätt. Med hjälp av denna metod är det möjligt att få en vuxenväxt mycket tidigare och plantera den på en blomsterbädd. Växande petunier grandiflora beror till stor del på kvalitetsfrö, så det är bättre att köpa från en betrodd producent.

Fröna kan planteras i beredd jord från februari till slutet av mars. För sådd är små behållare upp till 7 cm höga med hål på botten lämpliga. Särskild uppmärksamhet ägnas åt jordförberedelser, eftersom petunier har sina preferenser i jordens sammansättning. Jordblandningen ska vara lös, porös och ha en neutral reaktion.

Blomsterhandlare rekommenderas att välja följande komposition:

  • Humus (1 h);
  • Soddy land (1 timme);
  • Torv (1 h);
  • Sanden är grovkornad (0,5 h).

För desinfektion rekommenderas blandningen att hällas med en het lösning av kaliumpermanganat.

petuniaI de framställda malda frön blandade med flodsand, vakna upp jämnt över det område som besprutas med en tillväxtfaktor och täck med glas eller film för att skapa ett mikroklimat. Fram till skotten i marken upprätthålls god fukt genom att spruta den eller hälla vatten i pannan.

Cirka 5-7 dagar visas de första skotten. Från och med nu bör vattning minskas. Under denna period bör substratet vara lite fuktat, men inte vått. Täckning kan gradvis flyttas till sidan och efter 3-4 dagar för att helt avlägsna.

Efter det att de första sanna bladen visade sig på plantorna måste de dökas. Ytterligare planterade växter vattnas med flytande gödselmedel var 10-15 dagar.

För att odla petunia grandiflora är det mycket viktigt att organisera ytterligare belysning, eftersom det är mycket krävande för ljus. För att göra detta kan du använda speciella phytolamps, LED-lampor eller lysrör. Det enda kravet som presenteras för dem är att inte höja temperaturen och skapa en stark fuktighet runt växten.

När rötterna finns på botten av potten är plantorna redo för plantering på det öppna marken.

Ta hand om petunier

petuniorVid val av en planteringsplats för petuniaplantor är det nödvändigt att ta hänsyn till dess svagheter. Med stark exponering för regn kan det bli allvarligt skadat, ruttat eller ens helt upphört med blomning. Därför är det bättre att bryta blombäddarna på varma och skyddade ställen från vind och regn på lummiga och sandiga, lummiga markar.

Vård av petunier har ingen speciell svårighet, men med långvarigt torrt väder kräver blomningen ytterligare bevattning. Även från gödningsmedel beror det på överflöd av blommande buske. En vecka efter anpassningen av plantor till nya förutsättningar och före slutet av augusti appliceras en komplex gödsel på vartannan vartannat vecka.

När man bryr sig om petunier, bör man inte glömma, i tid för att ta bort torkade löv och blöta blommor. Detta kommer att förbättra dekorativiteten hos planteringen.

Egenskaper hos Petunia Pet Care