Vineyards of RussiaTack vare framväxten av nya druvsorter och den kontinuerliga förbättringen av kvaliteterna i den gamla planteringsgarden växer denna kultur i landet varje år. Idag kan vinodlare välja mellan hundratals olika typer av tekniska och matsaliga ändamål, även i svåra förhållanden i Ryssland, vilket ger anständiga utbyten av söta stora bär som tål starka frost och andra klimatförändringar.

Victoria druvor

Victoria druvorHybrid av europeisk och Amur druva, tabell sort Victoria fick från förfäderna hög vinterhårdhet och utbyte, opretentiöshet och motståndskraft mot kultursjukdomar. Vine bra vinter vid temperaturer ner till -27 ° C. För vegetation och mogning av bär krävs ganska svaga växter från 115 till 120 dagar.

Victoria druvor kännetecknas av riklig bildning av äggstocken, så ibland krävs rening av penslarna. På vuxna buskar rekommenderas att lämna från 25 till 30 ögon, för att skära av skott är det möjligt som på 5-8 njurar, och mycket kortare – på 2-4 ögon.

På några år finns det en sten. För en mer harmonisk bildning av borstar är det önskvärt att få en pollinator att blomstra samtidigt som Victoria.

Koniska, måttligt täta kluster består av stora, väger upp till 7,5 gram bär och har en genomsnittlig vikt av 500-700 gram. Formen av vackra rosa röda bär är ovalt eller ovalt. När det är fullt moget söt, med en viss surhet, får frukten av Victoria-druvorna ytterligare muskotnotor.

Druvor av Lydia

Druvor av LydiaEn av de gamla druvsorterna har ett nytt liv bland ryska vinälskare, amatörer i mittenbältet, där den har etablerat sig som en problemlös leverantör av doftande söta bär. Historien om sorten började på sekelskiftet av förra seklet. Vid denna tidpunkt uppnådde Lydia stor popularitet i de traditionella vinodlingsområdena, och nu kan en högavkastningsvinstock med upp till 40 kg bär från en buske ses i centrala Chernozem och Moskva.

Druvor Lydia, som har en medelmognad, hög vinterhårdhet, gäller bordgrönsaker och tekniska sorter. I de direkta förfäderna av druvsorten finns en amerikansk art labrusca, som förklarar Lydias specifika ljusdoft, ökad mucus av bär och deras “foxy smak”.

På långa buskar bildas medelstora cylindrokonborstar. Avrundade bär med tät hud och har en rosa-lila eller mörkröd färg och en uttalad grå vaxartad beläggning. Smaken är harmonisk. I de gynnsamma druvorna ackumulerar Lydia sockerbrunn.

På grund av den opretentiösa, om klimatförhållanden tillåter, kan sorten odlas utan skydd och användas för landskapsarkitektur av den personliga tomten, bågar och arbours. Som en teknisk sort är Lydia druvor bra för att göra juice, liksom doftande efterrätt och berikade viner.

Druvor Senator

Druvor SenatorEn hybridform som erhållits EG Pavlovskim erhållna choklad och korsa druv Present Zaporozhye skiljer tidig mognad, hög tillväxt och motståndskraft mot sjukdomar och skadegörare kända druvor. Vinstocken bär frost ner till -23 ° С.

Redan i slutet av augusti eller i september mognar senatorn med medelstora stora borstar på druvorna, med en genomsnittlig vikt på 600-750 gram. Bunch består av släta, ovala stora bär, väger mer än 11 ​​gram. Den mörkröda färgen på frukten är dold under en blåaktig vaxbeläggning. Massa av behaglig konsistens, inte flytande, doftande, med muskatnoter i smak. Druvornas druvor är välbevarade och kan transporteras utan förlust.

Druvor Kardinal

Druvor KardinalEn av de mest kända druvsorter av amerikansk val, som verkade på grund av “föräldra paret” Alphonse Lavallée, Cardinal och drottningen av vinodlingar fick största distribution i Frankrike, Balkan, Italien och andra traditionellt vinodling södra regionerna.

Å ena sidan lockar kardinaldrupen mycket stora runda bär med karakteristiska spår och borstar upp till 30 cm långa, mogna i mitten av augusti. Bunter lagras enkelt i upp till tre månader och transporteras. Bär ackumulera mycket socker och traditionellt förtjänar höga betyg av experter. Denna sort är utmärkt för odling i förortsområdet.

Related  Vad heter ett brödträd

Å andra sidan är den storslagna bordsdruvsorten, som glädjer den köttiga massan av lila doftande bär, extremt krävande och ger stabila utbyten endast på friska jordar och mycket värme. Under svåra förhållanden blir äggstocken eller blommorna duschade, bären får inte ordentlig utveckling och mognar i “ärt” -fasen.

Samtidigt påverkas kardinaldruvor ofta av skadliga svampar och gråtrot, förbi inte de medelstora buskarna och många skadedjur.

Genom arbetet i ryska och ukrainska uppfödare som inte vill stå ut med en fin druvor brister dök olika Cardinal behöll smaklighet föregångare och lätt att skilja i form av bär, men mer härdiga och motståndskraft mot sjukdomar.

Druvor Kardinal stabila

Druvor Cardinal SteadyDruvor kardinal var upprätthålls tack vare korsningen av Moldaviens druvor av Criuleni och den berömda amerikanska kardinalen. Till följd av detta behöll sorten tidig mognad, från 115 till 120 dagar, bibehöll den stora storleken av penslarna som är inneboende i kardinalen och storleken på mörkrosa eller lila bär.

Samtidigt överlever skotten perfekt frost ner till -22 ° C, men i hårda kontinentala vinterar krävs det skydd. Skotten av denna variation av kardinaldruvor växer bra, risken för att kasta blommor och ärtor minskar avsevärt. Ju högre motståndet hos vinstocken är att rotna och mögel.

Under förhållandena på Krim, Kuban och Krasnodar-territoriet, får växter av denna druvsort penslar som väger 500 till 900 gram. Bär upp till 9 gram, har en tät köttig konsistens och en värdig muskatsmak.

Druvor Kardinal Azot

Druvor Kardinal AzotI Anapa ryska uppfödare fick sina egna kardinal, vilket kräver 120 – 125 dagar för modning. Druvor Kardinal AZOS bildar kraftiga buskar med mycket mogna skott till hösten.

Liksom de amerikanska druvsorter, ryska Cardinal mycket stora borstar, som kan väga mer än ett kilo, liksom krispiga söta rödblå bär, farinsocker och socker för att effektivt samla föregångare.

Grape Rochefort

Grape RochefortDruvor Kardinal gav upphov till en hel familj av intressanta sorter och hybrider. Rochefort-druvorna uppträdde som ett resultat av övergången av E.G. Pavlovsky plantor av kardinalen med druvor Talisman.

De resulterande druvorna, för mogning av bär som kräver 105-110 dagar, kallas för tidig modning eller tidiga sorter. Busker av druvor Rochefort har en hög tillväxtkraft, god mogning av årliga skott. Från 4-6 meter kan området äta upp till 24 skott, medan det rekommenderas att beskära för 6-8 njurar.

Vinstockar överföringar till kallt -23 ° C, lider lite från invasionen av oc, en genomsnittlig motståndskraft mot mögel, något mindre i mögel och mot druv phylloxera allvarlig kräver särskilt skydd.

Mörkröda eller lila bär, uppsamlade i en sur massa på upp till 900 gram, kan förvärva en nästan svart färg och väger upp till 12 gram. Bär har en köttig massa med en diskret muskotsmak och en tät men inte störande användningen av frukt i fräsch form. Rochefort druvor kännetecknas av deras höga marknadsförbarhet och smak.

Ruslan Druvor

Ruslan DruvorSkördhybridform av bordsdruvor avel av en berömd entusiast från Ukraina, V.V. Zagorulko, erhölls som ett resultat av korsningen av Kuban och Zaporozhye-presenten. De resulterande Ruslan-druvorna har tidiga förfödningsperioder, vinterhårdhet inom -24 ° C och en hög andel av mogna skott-ettåringar.

Vinet av denna druvsort växer snabbt, har ökat motstånd mot oidium och mögel, och redan i mitten av augusti ger en genomsnittlig täthet, stora kluster, ett medelvärde som väger ca 700 gram. I Ruslan-druvan är de ovala stora bären mörkblå på grund av vaxbeläggningen av bär som väger mer än 12 gram. Konsistensen av frukt är tät, söt. Borstar hålls väl, bär förlorar inte deras juiciness och utseende.

Druvor Original

Druvor OriginalDe attraktiva bordsdruvorna av ukrainsk urval erhålls tack vare korsningen av Datie de Sainte Valle och Damaskusrosen. För mogning av druvor Ursprunget krävs från 135 till 145 dagar, medan växter bildar kraftiga buskar, resistenta mot phylloxera och sjukdomar orsakade av svampar.

Related  Skörden i din trädgård beror på beskärningen av fruktträd

Vinrankan tål laster på upp till 60 njurar, svarar anläggningen väl till befruktning och omsorg, men det är mycket känslig för ogynnsamma väderförhållanden, vilket resulterar i goroshenie och genomsnittlig avkastning. På några år mognar spridarna av bordsdruvorna inte tillräckligt bra, vilket kan förhindras genom att normalisera borstarna och utföra stegen.

Måttliga täta eller lösa kluster av denna sort väger 400-600 gram. Mycket stora bär har en attraktiv rosa färg och en långsträckt nippelform med en karakteristisk spetsig spets. På grund av otillräcklig stark fixering av bär till pediceller och saftig mjukmassa för att lagra och transportera druvborsten Original rekommenderas inte.

Druvor Original Ny

Druvor Original NyDruvor Original New eller Zagrava är en hybrid som erhålls genom att korsa redan känd Original- och Kobzar-hybrid, för mogning av bär som krävs från 135 till 145 dagar. I jämförelse med föregångarens klass skiljer sig Original Noviy i frånvaron av ärtor, ljusare bär med tät massa utan överdriven mjukhet och tunnare hud.

Mängden druvor är extremt stora och väger mer än ett kilo borste, bestående av vitrosa, välkända i form och färgbär.

För att få intensivt färgade bär på Zagrava rekommenderas att tunna bladet nära borstarna och inte tillåta överdriven spiring av skotten. I druvorna är Original Vine inte skadad vid temperaturer ner till -22 ° C, och hybriden kännetecknas av ökad motståndskraft mot vanliga druvsjukdomar. Vepsar orsakar inte allvarliga skador på växten.

Druvor Valek

Druvor ValekFrån korsningen av Rizamata, Kesha 1 och druvor Star-studded amatörväljare NP. Vyshnevetsky fick Valek druvor mogning för endast 105 dagar. Anläggningen har en hög tillväxt, utmärkt avkastning och mognad av ett års tillväxt. Vintrar med temperaturer på minst -24 ° C vinöverföring utan signifikant förlust, sällan utsatt för infektion med patogena svampar och råtta.

Grapesorten särskiljas av en trevlig ovariebildning även under år med ogynnsamma väderförhållanden. I detta fall bildas buskarna massiva borstar, ibland upp till en vikt av upp till 2,5 kg och med ett mycket attraktivt utseende för konsumenten.

Bär som väger ca 15 gram har en köttig konsistens, attraktiv gul färg och ovanlig pärsmak. I den söta smaken av Valek druvbär är muskatfärger tydligt synliga. Druvor utan skador på bär kan transporteras och lagras.

Druvor Långt väntade

Druvor Långt väntadeDruvor Den efterlängtade fick VN. Krainov från ett par väl beprövade bordsorter: Kishmish Radiant och Talisman. Denna hybridform är inneboende vid tidig modning. På Kuban och Krim kan de första borstarna avlägsnas redan i början av augusti. I det här fallet ger buskarna en hög, välmognad ökning, är resistenta mot vanliga sjukdomar och frost till -25 ° C.

Består av långsträckta bröstvårtorbär av vit eller gulaktig färg av bärbunter väger 500-800 gram och har en vacker konisk form. Bärens medelvikt är 8-9 gram. Massa för druvor Långt väntade köttiga saftiga med en harmonisk smak, vars uppfattning inte stämmer överens med hudens genomsnittliga tjocklek.

Druvor Jupiter

Druvor JupiterDruvor Jupiter erhölls av amerikanska uppfödare och hänför sig till fröfria druvsorter. Från de mörkfärgade sorterna av denna typ som finns på marknaden kännetecknas Jupiter av högt frostbeständighet, ned till -27 ° C, och god immunitet mot sjukdomar som orsakas av svampar och vanliga skadedjur. Det är dessa egenskaper som gjorde druvsorten populär bland ryska vinodlare.

I jämförelse med de ovan beskrivna sorterna ger Jupiter små penslar som väger upp till 250 gram. Hans bär kan inte heller kallas rekord. Deras vikt varierar från 4 till 6 gram, frukterna har en rik violett eller blå färg. Olika druvor samlar snabbt socker, frukt spricker inte, och i saftig köttig massa finns små rudiment sällan.

Related  Vattning och topp dressing av morötter

Druvor Talisman

Druvor TalismanGrad av vita druvor Talisman har ett bordsmöte och har fått stor popularitet på grund av sitt värdiga motstånd mot gemensamma kultursjukdomar, frostmotstånd och stora bär av god smak.

Driften av druvorna som erhållits från korsningen av Delight och Frumoas Albe är 125-135 dagar. Med vinstens höga tillväxtkrafter skottar hösten helt moget och ger en riklig skörd för det närmaste året.

Bunser av druvor Talisman är inte för tät, konisk form, kan väga mer än 1200 gram. I detta fall är ovala bär av denna sort också värda uppmärksamhet. De är mycket stora, väger från 12 till 16 gram och har en bra konsistens och trevlig smak, där efter mognad framträder en muskotnöt.

Nizino Druvor

Nizino DruvorFörfattaren till denna hybridform av druvor är V.N. Kraynov. Tack vare korsningen av Tomai- och Talisman-sorterna såddes Nizin-druvor i 125-130 dagar och klassificerades som medelmåttiga kvaliteter. Minsta temperaturen som bärs av skott är -23 ° C.

Cylindrekonical inte mycket tätt kluster av druvor Nisin har en massa på 600-700 gram, i vissa fall växer penslarna upp till ett och ett halvt kilo. Rödlila attraktiva ovala bär har en harmonisk smak, köttig med en tillräcklig juicehalt och en vikt på upp till 14 gram.

Druvor Crystal

Druvor CrystalDruvor En kristall av ungerska avel erhålls från den komplexa korsningen av Amur och de lokala druvorna med de kända druvorna Villar Blanc. Bär av en varierande mogning i 110-120 dagar är ett utmärkt råmaterial för att göra bordsvin och torr vit sherry.

Denna druvsort har en genomsnittlig tillväxthastighet, utmärkt vinterhårdhet, som gör det möjligt att odla en vinstock i områden där frost inte är ovanligt att -9 ° C på vintern. Buskar skadas inte av råtta, men resistens mot svampinfektioner är mycket genomsnittligt. Vid odling av denna sort är det viktigt att inte tillåta överdriven denseness av busken, vilket leder till att äggstocken släpps och droppe i utbyte. Kryddornas sockerhalt och syrahalt påverkas starkt av väderförhållandena vid mogning.

Druvor med en massa av 170-200 gram, som består av rundiga eller ovala gulgröna bär som väger upp till 2,5 gram, är typiska för sorten. Konsistensen av frukten är saftig, smaken är harmonisk, överförs av dryckerna som produceras av druvor.

Druvor Rusbol

Druvor RusbolVillar blanc, ihop med Super-seedless druvorna, gav vinodlarna en annan intressant druvsort. Detta är Rusbol druvor, vilket ger 115 – 125 dagar efter att knopparna återupplivas. Bordsavviket börjar bilda blomställningar redan 2-3 år efter plantering, och när buskarna blir äldre ökar deras kraft kraftigt och tillväxten stabiliseras stabilt.

Druvor Rusball tolererar frost i storleksordningen -25 ° C, motståndskraftigt mot attacker av skadedjur och patogener. En karaktäristisk egenskap hos Rusbol är överbelastningen av hällda borstar, därför är pasynkovanie och rantning av skörden obligatoriska förfaranden för denna druvsort.

För detta hänvisas till VI-klassen av fröplantor, är den karakteristisk för att bilda extremt stora grenade borstar, från 400 gram till 1,5 kg i vikt. Bären är oval, gröngul, mycket söt med mjuka rudiment av frön i den saftiga massan.

Rusbol druvor förtjänar borttagning av vinodlare och uppfödare, så flera intressanta sorter har skapats på grund idag. Ett exempel på detta är Ruslan Better och Ruslan Muscat. Dessa sorter bevarade alla de positiva egenskaperna hos moderplantorna, men förvärvade också sina egna fördelar. Druvor Ruslan förbättrade glädje med större bär och mindre rudimentära frön. Och namnet Rusbola Muscatine återspeglar fullständigt sin bästa kvalitet – den delikata Muscat aromen av mogna bär.

Video om sällsynta och bästa druvsorter