odlar rädisor på den öppna markenRädisens vegetativa period har kort varaktighet, därför är det favorit för många sommarboende. Och när man planterar rädisa på den öppna marken på våren är det fortfarande en kontroversiell fråga, eftersom varje region har individuella klimatkännetecken.

Regioner gynnsamma för att odla en grönsak

rädisskörd i öppen markRadis är en anspråkslös växt som kan mogna i olika regioner och på alla markar. Men efterlevnaden av temperaturregimen och den nödvändiga vården kommer att göra det möjligt att samla en rik skörd av läckra rotgrödor.

Högt kallt motstånd gör att kulturen växer vid nattemperaturer till -5 ° C, medan dagtemperaturen måste vara minst 9 ° C värme. Endast under sådana förhållanden kommer spiring vara dålig och kvaliteten på grönsakerna låg.

I förorterna börjar landningsrador på det öppna marken i mitten av april – början av maj när solen börjar värma jorden. Den optimala temperaturen för att odla en grönsak är + 20 ° C, men vid 15 ° C växer rädisa, bara skott kommer att dyka upp lite senare. Att spridningsprocessen går snabbare, är sängen täckt med en film eller kulturen planteras i ett växthus. Och i de södra regionerna börjar grödan i slutet av mars, när en rädisa planterades i marken, till exempel i Rostovregionen, var ett bra väder etablerat och hotet om frost passerade.

Vänta inte på att termometern stiger över 20 grader. Detta kommer inte bara att förbättra de kvantitativa och kvalitativa indikatorerna för kulturen, men omvänt minska dem. Den heta solen stärker toppens tillväxt, men inte rotgrödor.

Regler för plantering på marken

inflytande av sådddjup av rädisa frönNär du har bestämt dig för att plantera rädisa i ditt område måste du noggrant överväga valet av frön:

 1. Köp endast varor i specialaffärer.
 2. Se noggrant på produktionsdatumet och ge företräde åt fler färska prover.
 3. Välj en sort som passar dina förhållanden för underhåll och planteringsperiod.

Related  Var och hur jordnötter växer

Jordförberedelse är en av de viktigaste stadierna för att plantera rädisa på våren på det öppna marken.

rädisa i trädgården på det öppna markenPå en i förväg valt ställe som är väl upplyst av solljus och skyddas från starka vindar, är det nödvändigt att gräva i marken till ett djup av 25 -. 35 cm För rädisa lämpligt lös jord med en neutral PH. Om du inte är säker på att jorden uppfyller dessa krav, kan du använda “farfar” -metoden och kontrollera jordens surhet.

För detta behöver du:

 • häll 5 – 7 ark svart vinbär glas varmt vatten;
 • att insistera 8-10 minuter och belastning;
 • lägg lite mark i vattentanken med den avsedda landningsplatsen;
 • vänta tills vätskan är färgad.

Röd eller ljus burgunderfärg betyder att jorden är sur, om blå, då är jorden neutral. En grön nyans indikerar att jorden har en genomsnittlig surhet.

Efter diagnos är det nödvändigt att införa lite lime i jorden om det finns en liten svampighet.

Det är bättre att plantera rädisa på den plats där grönsaker som tomater, gurkor och potatis växte i fjol eller på tomten där tomater är planerade att odlas.

I den lummiga och utarmade jorden är det nödvändigt att göra mineralgödsel med hänsyn till såddområdet.

att hälla hål före sådd av frönNär förberedelsen av sätet är färdig måste du göra ett spår på spårbädden på ett avstånd av 10-15 cm från varandra. Du kan så frön direkt från förpackningspaketet, och om du vill få starka och stora frukter behöver fröna förbehandlas.

Innan du planterar rädisor på den öppna marken, placera fröna i en mjuk trasa fuktad med varmt vatten i 24 timmar. Innan du sår, sänk dem i varmt vatten i 15 minuter, vilket kommer att undvika skador på råtna. Erfarna trädgårdsmästare före plantering behandlad rädisor 1% jod lösning flera minuter och rullas i krossad krita, till fröna var synliga på en mörk botten, och man kan styra avståndet mellan dessa.

Rädisfrön läggs ut i en fuktig fur 1 cm djup i ett intervall på 10 cm, så att varje rotskörd har tillräckligt med utrymme för utveckling.

Om plantat på ett snabbt sätt, då när växten är piqued, kan närliggande spirar skadas och utvecklas inte längre.

Related  Vit vinbär – odling av läckra och välsmakande bär på din webbplats

sådar rädisor på det öppna markenVårens plantering av rädisa på det öppna marken slutar med sprinkling av frön med jord och på toppen med en liten mängd ask.

Vård av grönsakskultur

Radis skottPlantering och vård av en rädisa på det öppna marken har ingen komplexa nyanser, men kräver genomförande av vissa regler som hjälper till att odla saftiga och stora grönsaker. Detta inkluderar:

 • vattning;
 • lossa;
 • befruktning med mineralblandningar;
 • mulching;
 • weeding.

gödselmedel för rädisaRädisa är en fuktskärande växt, så rots storlek och smak beror på mängden vattning. Om fuktigheten är låg, blir rädisen bitter och hård.

Utför rädisa som bara vattnar från vattentanken, så att en stark ström av slang inte skadar de odlade stjälkarna och tvättar inte rotjorna.

För att hålla fukten bättre på sängen, applicera mulch till det övre lagret av jorden med humus, vanligt papper eller speciell film för trädgårdsgrödor.

rädisorvårdI mellanrummen mellan vattning ska du försiktigt lossa jorden runt växten så att huvuddelen inte ruttnar, och jorden är fylld med syre. Trädgården med radis behövs regelbundet, eftersom ogräset kan sakta spridningen och ta de nödvändiga spårämnena ur jorden.

Det är bättre att applicera mineralgödselmedel till trädgården sängen när rädisa planteras på våren på det öppna marken. Men för att påskynda tillväxten och utvecklingen av rotgrödor användes urea och mullein, som odlas i en andel av 1 tsk till 200 ml vatten. Denna lösning behandlas med förstärkta skott. Om du använder kombinerad toppdressing, ge sedan föredraget kaliumgödselmedel.

 Använd inte frisk gödsel!

När rädisor planteras på den öppna marken under filmen bevaras algoritmen för växtvård, bara tullen läggs till varje dag för att öppna och stänga filmen tills goda väderförhållanden är etablerade.

Related  Skörd och opretentiös jordgubbsortiment Baron Solemacher

Radish plantering i det öppna marken – video