grönsaker på vindrutanVitaminer behövs av människokroppen på vintern och på sommaren. Dessutom vill alla vara säkra på att de gröna som vi köper på marknaden är säkra och välvuxna. Men ingen kan ge oss en sådan garanti, men vi har mer tvivel, för även om arom av dill och persilja från marknaden på vintern inte är det slag som vi är vana vid.

Det viktigaste är att det finns en väg ut – det här är en miniköksträdgård på fönsterbrädan som hjälper till att fylla bristen på vitaminer för hela familjen. Dessutom kommer vackert utformade gröna krukor eller brickor att bli en prydnad om att ge mycket syre, uppfriskande luften.

Gröna grödor för en miniköksträdgård på fönsterbrädan

För att få allt med en miniträdgård på fönsterbrädan, måste du välja rätt grödor, det vill säga de som inte kräver mycket ljus, är opretentiska mot temperaturen. Sådana växter inkluderar gröna kulturer.

potatisgrönsaker

Till exempel:

 • lök – Den gröna löken i minigarden går bra in i tillväxten, medan den kan planteras som frön från ständiga lökar och spöda lökar.
 • cress – kännetecknas av snabb spiring, det är möjligt att växa på ett fönster som går norrut, den första grödan kan avlägsnas efter två veckor;
 • spenat också ett bra alternativ för sallad. Denna kultur behöver mycket ljus och en bekväm låg temperatur (för att inte gå in i skytten). Före planteringen måste fröet blötläggas i förväg;
 • blad sallad kräver mer uppmärksamhet, det behöver mycket ljus och kallt samt tidvattentvatten, men det växer snabbt och det händer mycket;
 • dill Det är nödvändigt att växa i en låda som ska stå på en sval plats, spiring inte tidigare än två veckor;
 • persilja frön kräva förblötring en dag före plantering, persilja kan odlas på en loggia, hon älskar förkylningen.

Förutom de ovan nämnda växterna kan du växa mint, selleri, lövlig senap, basilika och andra gröna, välj vad du gillar i sallad och kryddor.

Några tips för en bra skörd i minigrinningen på vindrutan

 1. Temperaturen får inte vara mer än 20 grader i rummet, där du organiserade trädgården på fönsterbrädan, grönarna gillar inte värmen.
 2. Gröna grödor måste växa i ett fuktigt mikroklimat, så de måste sprutas ofta.
 3. Om du arrangerar en mini-båt, som sparar växter från det frostiga fönstret, höjer du filmen ofta för ventilation så att stjälkarna inte ruttnar.
 4. Gödselmedel är bättre att använda flytande och göra en sammansatt jord – marken är halv komposterad eller färdig jord för växande gröna.
 5. Köp lysrör, i händelse av brist på belysning, speciellt på vintern, kompenserar de för solljus.

Kommentarer från dem som byggde en miniköksträdgård på fönsterbrädan säger att detta kan och bör göras. Våga och du kommer att lyckas.

Video om grönsaksgården på fönsterbrädan