Fennikeln mognar på stuganDet är osannolikt att det finns minst en trädgårdsmästare som inte tar lite plats för kryddiga smaksatta grödor. Dill hänvisar till dessa växter, utan vilken sallad är inte en sallad. Det är obehagligt för ägarna att observera att kulturen verkar växa ogräs i grannarna, men på egen säng sätter den knappt andning och döljs helt. Varför dill blir gul och vad man ska göra med den här lustiga växten, kan ägarna inte förstå.

Behov av dill

Fänkål busk odlas på bördig markRoten av örten är vridbar och djupare i marken utan grenar. Därför är det viktigt att ha ett djupt lager av bördig jord. Av denna anledning är de förtjockade planteringarna bara vid tidpunkten för frisläppandet av de första bladen behagliga för ögat. Och då börjar kampen för överlevnad, där det inte finns några vinnare.

Om marken med en bra humushalt lös, så passar dillet med att dela området även med potatis, efter att sågningen sprids runt området först. Vanligtvis växer så upp tidiga mogna sorter, som inte har tillräckligt med grönska, men paraplyet blommar tidigt, när det fortfarande är karmemot har inte flyttat in i trädgårds paraplyerna. Fröer har tid att mogna, under hösten kommer några av dem kvar på ytan och våren på våren.

Grekerna och romarna liknade lukten av dill med rosens doft. Han sjöngs i vers. En dillkrans tilldelades vinnarna, och det var lika med laurellkronan av friidrott.

Han gillar inte dill tät syrajord, och kan inte tolerera alkalisk. Därför är inte matning med aska nödvändigt för honom. Och vi är alla vana vid dammaska. Om trädgården var kalkad, kommer dillet inte odlas enligt potatisen, den kommer att dö. Och allt eftersom det kräver vår ört till surhet, behöver vi en neutral mark på ca 7 – 6,5 litmuspapper.

Hur man odlar en hälsosam fennikel

Bladlus i dillI trädgården för dill skapas alla förhållanden, men det vill inte utvecklas, det är sjukt. Varför blir dillgultet i trädgården, hur man behar den envisa, hur man får vackra gröna och läka frön? Först måste du definiera:

  • jordsyra
  • humushalt
  • fuktinnehåll i jorden;
  • växtdensitet:
  • skadedjurspopulation.

För att bestämma surheten måste du köpa ett testpapper eller en apparat i trädgårdsaffären. Med papper är det lättare. Gräva ett hål på ett djup av 10 cm, ta en bit av rå jord, sätt en bit papper där, håll den ordentligt och håll den en stund så att remsan är genomvattnad. Jämför sedan omedelbart papperets färg med kontrollskalan. Om trädgården blir väldigt slimig, så är det förståeligt, landet är surt. Då måste du välja en annan planteringsplats och gräva en plats med tillsats av aska, dolomitmjöl, kalkstoft.

Ju mer humus, ju vackrare fänkålen. Men detta gäller övervokat gödsel. Vattning med färska rekommenderas inte. Dill kommer att börja växa snabbt, och ett bräckligt skelett kommer inte att hålla ner de fluffiga grenarna, det kommer att falla ner och dess grannar kommer att transporteras bort. Och för ägarna i en sådan växt, utan lukt och smak, kokas nitritets gift. Samlar dillet av överskottet av detta element i sina löv av känsliga. Ja, han älskar också känsliga, kvävefoderlade löv av bladlöss, sätter sig omedelbart. Därför är allt bra i måttlighet.

Forskare har studerat strukturen av fänkålstammen. Intresset som uppstår som en tunn stam håller paraplyet även i starka vindar. Fibrernas struktur och hur de stöds tillsammans är perfekta. Om en sådan struktur används vid konstruktion, skulle det vara möjligt att bygga byggnader av vilken höjd som helst.

Dill blir gult, vad ska jag göra? Och växtens immoderata vattning börjar. Men dillen kommer att torka ut den torra jorden, bara bli gul, samla sitt snidade löv för att hålla vatten, men skjut åtminstone pilen med blomkorgan. Och häll dill, och även med kallt vatten, är det här för att ge honom möjlighet att dö. Rotrot kommer att visas, bli gul, rödaktig dill och vissare. Vattning bör vara måttlig och bara varmt vatten.

Varför dillbladen blir gulaFröer var många, de kastade ingen ånger. Och så många växter har stigit, som står som en hatt, ögat trivs. Om denna vecka inte tar bort onödiga skott, lämna inte växten efter 2 cm, de första bladen kan och kommer ut, den senare blir gul. Och för att återställa naturlig tillväxt efter stress är dill inte lätt.

Här och mer är besväret gömt. De försvagade växterna kommer nödvändigtvis att fylla bladlus. Ibland händer det rätt under skotten, och stannar istället för granträd med en grön bump på toppen. Snart blir spiran gul, dill kommer att dö.

Dillbladen blev rödaFörvirrande är när dillet rodnar. Vad som krävs i detta fall kräver analys. Och igen är den skyldige syrajord, där fosforen från formen som är tillgänglig för växten blir olöslig. Då mottar rotsystemet inte näring och växten svälter.

Rot rottaDet finns fall där dill blir röd och blir gult. Varför detta händer kan bestämmas om du noggrant tittar på växten:

  1. Viral sjukdom av viljan börjar med gulning av de nedre löv, följt av en vertikal viling av hela växten. Förstör fullständigt hela busken.
  2. Bladen vrider, blir gula, rodna, du behöver leta efter bladlus, inte bara på löv, men också på roten.
  3. En våt plats uppstod nära basen. Rotens våta rutt är förknippad med felaktig bevattning, sporer, sänds med plantans frön.

Så här åtgärdar du problem

Ett paraplymoth på dillFör att säkerställa att gröna är nöjda med sitt hälsosamma utseende, borde man kunna kämpa för sin hälsa. Om det visade sig att marken är fuktig under dill, måste du göra gödsel oftare, insistera på kompost och vattna uppslamningen. Humater och andra biostimulerande medel kommer i detta fall att gynna växten.

Att känna sårbarheten hos en försvagad växtinsekta, du måste göra gödselmedel bevattning med en askhuv för att säkerställa att inga bladlöss löser sig. Effektivare kommer att använda en fem dagars infusion av nässla, vatten dem ofta, efter fem dagar. På sådan fänkål med den förändrade cellulära saften kommer bladluserna inte att lösas, och växten, som har fått ytterligare mat, kommer att börja växa.

För att eliminera fosforbristen måste du ta en huva från superfosfat och mata dill. Samtidigt går inte skadliga jordsurfare i form av sediment in i den. Växterna som påverkas av rotrot kan inte längre sparas. De måste förstöras. Av stor betydelse är i detta fall uttunning av sådd och tidig lossning av jorden för tillförsel av syre till rötterna i luften.

Om det är omöjligt att erhålla växtfrön på grund av koloniseringen av deras paraplymoth, är det bästa sättet att inspektera blomställningen och plocka upp ägg. På kryddiga växter är användningen av insekticider oacceptabel. Låt skörden tacka dig!

Video om dill