På bilden, dvärgen Cherry tomater på vindrutanBland det stora urvalet av olika sorter av läckra och hälsosam tomat Cherry kan identifieras – en sort som var uppvuxna i mitten av 70-talet av forskare uppfödare. Dess huvudsakliga funktion är en läcker söt smak, den lilla storleken på tomat och platsen är inte i par eller individuellt och i kluster. Den stora fördelen här var också det faktum att det idag är möjligt att odla körsbärstomater på balkongen och fönsterbrädan, där du kan få en mycket god skörd med tillbörlig omsorg och uthållighet. Så alla som inte har en personlig tomt kan göra en mini trädgård precis vid loggia eller balkong.

Vad behövs för att odla en körsbärstomat på vindrutan?

För att få en riklig skörd av läckra och saftiga tomater, bör du noga studera hemligheterna i deras växande, eftersom det inte är lätt att lyckas utan det här. Att bara känna till sortens urvalskarakteristik, reglerna och tidpunkten för sådd, jordens sammansättning, bevattningssystemet och belysningsgraden kan uppnå ett bra resultat.

Lågfett körsbärstomater på fönsterbrädan - foto

En viktig roll spelas också av körsbärstomfrön, som borde vara kvalitet och levande. Erfarenheten av många trädgårdsmästare som växer Cherry direkt i sina lägenheter säger att varje person med ansvarsfullt sätt kan växa. För att göra detta behöver du bara ordentligt förbereda en plats som ska vara torr, varm, ventilerad och väl upplyst av solen hela dagen.

Körsbärstomater som kan odlas på balkongen:

 • pärla;
 • Rowan mirakel;
 • bonsai;
 • Guldknippe;
 • Little Red Riding Hood;
 • totem;
 • pinocchio;
 • Balkongmirakel;
 • Minibel;
 • mio;
 • Tiny Tim;
 • Acrobat.

På bilden, Körsbärstomater i krukor odlade på en vindus

Oavsett egenskaperna hos var och en av sorterna har alla frukter en uttalad smak, samtidigt som de har samma mineral- och vitaminkomposition.

Trots det faktum att körsbärstomater har en hög sockerhalt, är små tomater kaloriföda livsmedel och bidrar därför inte till att rekrytera överflödig massa. Samtidigt äter människor som lider av magsår att äta dem oönskade.

Men allting våra landsmän kan med säkerhet rekommendera att äta små läckra tomater.

Related  Melon Bukharka – ett utmärkt tillägg till näring

Funktioner av plantering och odling av en tomat Cherry

På bilden, långa körsbärstomaterGenom att känna till grundläggande hemligheter växande körsbärstomater, kommer en person att kunna korrekt följa alla de villkor som främjar god frukt set och hög avkastning i sin helhet. Först och främst bör det noteras att i likhet med andra sorter av körsbär kan vara lång, medelstora och underdimensionerat, inte räknas som hybrid och sortegenskaperna hos var och en av dem.

Så här kan du ge allmänna rekommendationer och följa med vilka chanserna för att få välsmakande och saftiga bär ökar betydligt. Självklart måste alla operationer utföras med en själ, men de som kommer att växa Cherrytomater, säkerligen, gillar att hantera denna fråga. Efter att ha satt ett mål och målade alla de utförda åtgärderna steg för steg kan man hoppas på otvivelaktig framgång i form av en bra skörd av läckra tomater. Och rätt omsorg för körsbärstomater ger otvivelaktigt framgång och möjlighet att behandla sina släktingar med läckra grönsaker.

Här är vad man ska ta hänsyn till när man odlar denna mängd tomater:

 • Mark för plantering tas vanligtvis i förhållandet mellan sand och chernozem 1: 4 eller 1: 3
 • Cherry tomatfrön före plantering inte blötläggas, och omedelbart placeras i lådor, koppar eller andra behållare förberedda för landning, stänga upp sin mark inte mycket djup. Primer rekommenderas att täcka med transparent matfilm
 • Efter det att de första skotten visats, avlägsnas filmen, men inte tidigare än 5 dagar efter planteringen.
 • För bättre spiring av frön omedelbart efter att ha planterats i jorden, hälls vatten med varmt vatten
 • Efter att groddarna har vuxit med 5-6 cm, görs gallring, men om fröna inte är borta är det kanske inte nödvändigt att tunna.
 • Växter vattnas regelbundet, marken hålls i lös tillstånd (för att få tillgång till luft till rötterna).
 • Till körsbärstomater som odlades hemma gav en riklig skörd, de borde matas regelbundet, men inte mer än en gång i veckan.
 • Om planteras med långa sorter, är det nödvändigt att sätta pinnar, som växten kommer att fästas på.

Related  Hur man korrekt planterar och bryr sig om Irga

Mer information för att få en bra skörd av Cherry Tomat

Det bör noteras att alla körsbärstomater, sorter som är avsedda för odling i hemmet, oftast bära frukt i 2-4 månader efter plantering. I denna mognad sker tillräckligt snabbt och med god gödsel och riklig bevattning buske kan bära frukt i 5-6 månader. Det är viktigt att veta att körsbärstomater är inte styvson, och för en god skörd i buskarna bör inte skäras basala blad. Under podkramlivat äggstockar inte behöver, eftersom det ska göras i början av plantering, när skott stretching och utveckling av marken, och efter det, när frukterna fästs, och förvandlas till en liten grön bär.

Odling i lämpliga behållare

På bilden en riklig skörd av körsbärstomater odlade i krukorGenom att välja en lämplig krukor bör behandlas mycket noggrant, eftersom gott skick av anläggningen beror på tillståndet av rotsystemet. I princip måste behållarna inte vara för djup eftersom planteringsmaskiner är lämpliga djup av 10-15 cm och en bredd av 20 cm. De viktigaste faktorerna som påverkar den goda fruktkroppen, är även graden av belysningsstyrka och optimal temperatur. Den lämpligaste platsen för odling av en kultur är ett stort fönsterkarmen, men om det finns en loggia isolerad, är det också perfekt för detta ändamål.

God och hälsosam körsbärstomater, odling som är tillgänglig för alla i dag, vuxit idag många av våra medborgare, och många av dem är angelägna om att dela tips och små hemligheter för en bra skörd. På grund av den långa processen från skörd man kan alltid ta med till bordet färska och läckra tomater, som har en behaglig doft och utsökt smak. I detta fall är det bäst att ta frukterna av brunt att samtidigt att påskynda mognaden av andra frukter. Om under en längre tid står molnigt väder, många hem trädgårdsmästare rekommenderar att inkludera en bordslampa för att bättre belysa de växter som främjar god växternas tillväxt.

Related  Hur man odlar potatis på Mitlajderu på en liten sommarboende

Smakfulla och friska frukter av Cherry Tomat är tillgängliga för alla

På bilden en stor variation av körsbärstomater odlade i blomkrukorOm du noggrant studerar egenskaperna att odla denna mängd tomater, kan du dra slutsatsen att det i princip inte finns något komplicerat i detta. Många tusen av våra landsmän vänder sina balkonger och loggier till en slags vinterträdgård. Bara i stället för blommor kan man se äggstockarna av små ljusröda frukter. Och hur trevligt det är att äta tomater som odlas på din vindruteträd, för att deras läckra doft aldrig kan jämföras med köpta fabriksgrönsaker.

Sammanfattningsvis bör det noteras att med ett ansvarsfullt tillvägagångssätt och noggrann undersökning av alla nödvändiga tips och rekommendationer ökas chansen att få ett utmärkt resultat avsevärt. Viktigast är detta tålamod säkert att betala med en riklig och god skörd, som säkert kommer att uppskattas av alla familjemedlemmar. Ljusa och färgglada Cherrytomater, bilder av vilka finns på nätet, kommer att bevisa det faktum att det är ganska möjligt att få en riklig skörd.

Funktioner av odling av plantor av tomater hemma – läs den här artikeln på vår hemsida!

Körsbärstomater på balkongen – video