Kära trädgårdsmästare känner till bilder av populära sorter av äppelträd

Fröer av äppelträd SpartacusBland de många sorter av äppelträd hittar en trädgårdsodlare ett fruktträd som svarar mot dess egenskaper, behoven hos en amatör eller professionell. Selektivt arbete med utveckling av nya kloner och anpassning av kända är utförda i alla länder på norra halvklotet. Resultatet är träd med nya skyddsgener och andra förändringar i äppelträdets struktur och fruktbär. Försök att föreställa dig de berömda och olika sorterna av äppelträd med ett foto.

Klassificering av sorter efter egenskap

För att kunna bestämma vilken trädplanter som behövs för din trädgård, måste du känna till terrängens egenskaper. Dessa begrepp omfattar:

 • Vilka frostar är typiska för området på vintern, och hur länge de går;
 • om det finns en långvarig uppvärmning på vintern med en skarp kylning;
 • hur djup är lagret med grundvatten i det område där trädgården växer;
 • när det är ett stadigt varmt väder
 • hur många dagar fortsätter perioden med positiva temperaturer under växtsäsongen.

Från dessa introduktioner kommer när man väljer äppel sorter för långsiktig odling, och välja smak av frukten och tiden för lagringen.

Genom att lägga en trädgård av alla fruktplanter, måste du välja de sorterade sorterna – rekommenderas för odling i denna region.

Först och främst är det nödvändigt att välja sorter som är lämpliga för vinterhårdhet. De äppelträd som utvecklas bra i Rysslands centrala del är inte lämpliga för östra Sibirien. Om de är rädda i åldern, då kommer äppelträdet att frysas varje år. Du kan inte höja ett träd. Frostresistens överförs genetiskt när det bildas en variation

 Apple Tree Ranet

Apple Tree RanetEtt exempel på ett sådant träd, som är ett litet fruktat äppelträd, är Ranetka. Äppelträdet var ett korsat sibiriskt litet fruktat äppelträd med kinesiska. Äpplen är små, väger upp till 12 gram men full av smak och lukt. Äpplen orsakar inte allergier och ingår i barnmatens sammansättning. De är bra i kompotter och sylt “med ben”.

Träd är långa, vinterhårdiga och får en skörd varje år. De är inte sjuka med scab och är underkastade villkoret för internering. På grundval av korsning med andra sorter kläckdes äppelträdorna i Dobrynya, Saninka, Kitayka och Lila Rappers.

En gren av en rennet på ett äppelträd med storbär är ett användbart och exotiskt tillägg.

Variety Spartacus

Frukt av äppelträd SpartacusRekommenderas av staten Register för användning i Middle Urals och östra Sibirien vinterhåriga storvuxna sort Spartacus. Denna sort är populär i områden där äpplen nyligen har importerats frukt. Sorten odlades på Samara experimentell station av uppfödaren Kedrin SP Grafted på den kinesiska eller Zhigulev skogs äppelträd börjar Spartaks plantor bära frukt redan innan landningen på permanent plats. På bilden är äppelträdet Spartacus på den beskrivna grundstammen, klar för plantering.

Träet vaknar snabbt från viloläge och börjar accelerera vegetationen. Skörden är filmad under de första dagarna i september, men inom en månad är de i snabbkopplingstyp. Äpplen 90-130 g, det finns också stora exemplar i början av fruiting. Frukt avlägsnas när de får en röd-randig färg. Vid odling bör man ta hänsyn till att sorten är medelresistent mot skur, så förebyggande behandlingar under vegetation är obligatoriska. Det unga trädets grenar är spetsade i en spetsig vinkel, så avvikelsen från skelettgrenarna i ett horisontellt läge krävs, annars är det oundvikligt att framtiden kommer att bryta under fruktens vikt.

Apple Tree of Imant

Grade ImantYablonya Imant kommer inte att växa i Sibirien, men frostmotstånd gör det möjligt att odla i klimatet i Moskva. En mängd vitryska avel, erhållen genom att korsa Antea och Liberty med introduktionen av genen mot skabbet. Att odla ett äppelträd är möjligt på ett frölager och på en klon. I detta fall börjar stämpelträdet bära frukt för det andra året efter plantering. Denna klass är lämplig för industriell användning i Moskva.

Yablonya Imant är genetiskt skyddad från scab, lite besegras av stamsjukdomar, sprickbildning och cancer. På stammen vid fem års ålder ger äppelträd upp till 25 kg fodrade frukter. Äpplen är stora, upp till 200 gram i vikt. Huvudfärgen är grön, men ytan röd färg täcker hela frukten. Smaken av frukten är söt och sur. Bevarande av frukt vid låga temperaturer fram till juni.

Äppelträd Kolonformad Medoc

Äppelträd Kolonformad MedocÄppelträd Kolonformad Medoc är en höstvariant. De gula äpplen som klamrar sig på trädet är fantastiskt vackra. Det verkar som om de lyser från honungen som har absorberat dem. Höst sortering, rengöring utförs i början av september, äpplen hålls för en kort tid, bara en månad, men från dem utmärkta arbetsstycken erhålls. Apple träd kräver efter fertilitet, och beroende på näring kan frukter väga från 100 till 250 gram.

Trädet är en kolonn med en höjd av upp till två meter och en diameter av högst 25 centimeter. Med en kompakt plantering är varje äppelträd en kolonnformad Medoc-kryddling som ger upp till 10 kg ravfrukt. Träet växer snabbt, det kan ge en skörd under det första året efter planteringen. Planteras tjock, 60 cm mellan stammarna och en meter mellan raderna. Variety tolererar frost i 40 , men för bättre säkerhet är det bättre att hålla vinterhemmet. Skadedjur attackerar sällan Medoc, vård är förenklad.

Äppelträd för mittenbandet

Apple Dwarf ChampionFör zonering i varmare klimatförhållanden är sorterna av ryska avel, amerikanska, franska, baltiska mycket större. Bland dem finns det arter med en genomsnittlig vinterhårdhet som lätt tolererar frost på 20-30 grader, långa träd och medelstora. Därför föreställ dig dessa typer av äppelträd när det gäller deras hastighet av tidig fertilitet. Det är viktigt att få en skörd 5 eller 9 år efter scion. Skördetiden beror på utsädesbeståndet eller på klonen odlas en odlad sort.

Lågvuxna kompakta stammar representeras av sorter av äpple med foton:

 • vinter – Sol, Orel randig;
 • mitten av mognadsorter Champion;
 • tidiga sorter av Elena.

I en trädgård odlas vanligen olika sorteringsperioder, vilket möjliggör att ha medicinska frukter inom ett år. Sommar sorter konsumeras inom en månad efter borttagning, vinteren, under lämpliga förhållanden, bevaras till mitten av sommaren.

Apple Tree Elena

Äpplen av en sort ElenaSå, äppelträd Elena hänvisar till sommarkvaliteter. Sortimentet av det vitryska urvalet godkändes för avel 2001 och för denna region är det en vinterbeständig kultur med en smak av äpplen på en fempunktskala på 4,8 – en mycket bra indikator. Träd av medelhöjd, på dwarfbestånd, bär frukt för andra eller tredje året. Äppelträdet är motståndskraftigt mot scab. Äggling på äppelträd Elena är rikligt, det behöver gallring, för att inte överbelasta trädet. I Vitryssland rippar äpplen i slutet av juli.

Apple Tree Champion

Apple Tree ChampionMellersta klassen är Apple Tree Champion. Äppelträdet från den tjeckiska aveln och spred sig snabbt över den europeiska delen i Ukrainas skogssteg. Även i Ukraina måste klassen isoleras för vintern.

Träet är lågt, den årliga tillväxten är liten. Motståndskraft mot sjukdomar och skadedjur medellång, hög till scab. Sorten är snabbväxande och kräver närvaron av en pollinator för god fruiting. Fruiting är årlig, riklig. Äpplen inriktad, för 190 gram, samlas i september. Skörden varar mer än sex månader. Smaken av röd frukt är söt och sur.

Apple Tree Orel striped

Frukter av Orel randig sortVintervarianter är Orelbandet äppelträd. Sorten uppföddes och trädde in i registret, som rekommenderat för industriellt bruk, 1986. För den centrala zonen i Ryssland är Oryolregionen, vinterhårdhet bra. Sorten betraktas som elit för frukt- och smakkvaliteter. Den enda nackdelen är att äpplen har en tunn hud, och vid rengöring och transport krävs särskild vård. Sorten är resistent mot scab och på 3-4 år kommer frukten.

Apple Tree Sunny

Solens äpplenVinteräpple Sunny har fått uppehållstillstånd i trädgårdarna i centrala Ryssland år 2001. Men sortens vinterhårdhet är utmärkt. Frysning av grenar vid 40 det fanns inga konsekvenser. Den är lämplig för odling på dvärglager och det har själv en låg tillväxt. Fruktbar sort är lämplig för industriella trädgårdar. Apple Sun är immun mot scab på gennivå. Frukt mognar i andra hälften av september och lagras till nyår.

Apple Tree Streifling

Apple Tree StreiflingHöga sorter är de äldsta och har länge etablerat sig som pålitliga. De tjänar som ett modermaterial för avel av nya sorter av äppelträd. Bland dem är det omöjligt att passera i Östersjöns olika äppelträd Streifling. Ett stort träd av 8 meter högt och samma spridningskrona på avstånd liknar en inverterad kittel. Träet är fördelat i mittbältet med små vintertemperaturer. Äpplen är stora upp till 200 gram. Äppelträdet älskar fukt och tolererar inte en torka. Ta bort äpplen i september, lagrad i 2-3 månader. Frukten är fasta och när de försenas med rengöring häller de inte ut, men de är sämre bevarade. Vinterhärdighet hos äppelträd Försträvande medelvärde, men tillräckligt för sin livsmiljö. Äppelträd bär inte frukt varje år.

Applewood Idared

Skörd av äpple EidaredFöreträdaren för det amerikanska urvalet är apple Idared. Vinternas sortiment odlas i södra vårt land och i Ukraina. Sorten är avsedd för exportleveranser för råvarukvaliteterna av frukter. Filmerades i september, de behåller sina kommersiella kvaliteter i sex månader. Träet är instabilt att scab sjukdom.

Apple-träd Belfer-kina

Äpple av Belfler-Kinesiska sortenApple-träd Belfer-kina är en förekrigsortiment av Michurin-urval. En lång variation med hösten äpplen med utmärkt smak gav upphov till många sorter av inhemskt urval. Frukten av detta äppelträd börjar i åttonde eller nionde året. Äppelträd kräver skydd mot skadedjur och skur, har en låg vinterhårdhet i Michurinsky-regionen.

Apple Tree of Borovinka

Frukt av BorovinkasortOlika äppelträd Borovinka refererar till de gamla sorterna av tidig mognad. Detta är en relativt tidig fruktsortiment. Men äpplen är inte stora, bara 90 gram, smaken är genomsnittlig, bevarandet är bara en månad. Dessutom påverkas frukterna och bladen av denna typ av äpple starkt av skabb.

Apple Tree Gloucester

Äppelträd Gloucester på halv-dwarfish stamstockApple Gloucester kan växa på en dwarfish stamstock eller vara ett stort spredt träd. För plantorna kännetecknas plantan av en lång utveckling till den första skörden. Därför är det möjligt att påskynda mognad artificiellt:

 • bildandet av en krona med böjning av grenarna i ett horisontellt läge;
 • användningen av speciella läkemedel som hämmar tillväxten av grenar i sommar
 • uteslutande från utfodring av kvävekomponenten.

På halv-dwarfish genomgår äppelträdet frukten i det fjärde året. Frukten är stor, upp till 200 gram. Smaksegenskaperna hos äpplen är höga, något sura. De lagras i upp till 4 månader och skadas inte under transport.

Apple Tree Kovalenkovskoe

Apple Tree KovalenkovskoeDet storfyllda äppelträdet Kovalenkovskoe föddes av Vitrysslands uppfödare. Sorten är medium till snabbväxande. På dwarfishen växer beståndet för det tredje året i ett vuxenträd. Frukt av sommarmognadsperioden, den första skörden tas bort till Apple Spa. Smaken av äpplen förvärvas efter två veckors vila efter skörden. Frukt smälter inte, mognad sträcker sig. Sorten tilldelas Rysslands centrala distrikt och distribueras i hemlandet på anläggningen.

Apple Tree Jonathan

Äppelträdsort JonathanJonats äppelträd tillhör den amerikanska gästen på vår kontinent. Under förhållandena i Ryssland odlas denna mängd äpplen endast i norra Kaukasus. Frukter på medelstamstockar efter 5 år. Äppelträd ger frukt varje år och maximalt utbyte från ett äppelträd är 490 kg. Äppelträd är motståndskraftigt mot scab och ofta sjuk med pulveriserad mögel. Frukt har en utmärkt eftersmak och långvarig råvara. Den berömda äppelkulturen Idared är härledd från Jonathan.

Apple Tree Apple

Apple Tree AppleDen franska gästen i Florina-äppelträdet tog sin plats i stepparna och skogsstegen. Variety är vinter, äpplen är söta. Ett medelstort träd med rundad kronform. Trädets höjd är upp till 5 meter. Blommande träd under lång tid och har tid att perfekt pollinera. Därför är bindningen av frukter bra. Skörd i oktober. Äpplen hålls väl och blir sötare med tiden. Sorten är resistent mot scab och bakteriella sjukdomar.

Apple Tree Royalty

Dekorativa sort RoyalMen äppelträd värderas inte bara som fruktträd. Sortimentet av prydnadsväxter representeras också av välkända träd. Sådana arter inkluderar äppelträd av Royalty, Niedzwiecki, Kitaika och mer än 190 sorter av prydnadsväxter. Dvärg äppelträd Royalty kommer att bli en prydnad av någon komposition. Den jämförs i färg med körsbärsblommor. Dessa dekorativa äppelträd är en dekoration av landskapet. Den segrande blomman varar i två veckor, men då är busken med körsbärsblad dekorativ. Äppelträdets frukter är oätliga.

I denna samling försökte vi ge lite information om äppelträdvärlden. Men det här är en liten del av kunskapen om detta fantastiska träd av livet.

Äpplesorter i villaområdet – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector