gödselgranulerHuvudskylten om brist på mineral näringsämnen är utseendet på marginella brännskador på bladen, deras mörkare och vikning. Det innebär att växten behöver kaliumgödselmedel.

Tillsammans med fosfor och kväve verkar kalium som ett av huvudämnena i mineralsammansättning av växter, men i motsats till dem är det inte en beståndsdel i organiska ämnen. Jonisk form av kalium i form av lösliga salter finns i växtceller i cellsapet.

I vitala delar av unga växter är kalium mycket större än i samma, men äldre representanter för arten. Om kalium inte är tillräckligt i näringsmedlet för unga skott, sker återanvändningsprocessen (återanvändning av näringsämnen som ett resultat av utflöde av kalium från gamla växter till organ av unga växande blomställningar).

kaliumkaliumKaliumgödselmedel är ett slags mineralgödsel som förbättrar smak och kvalitet hos fruktträdgårdar och trädgårdsgrödor. Dess användning ökar immuniteten och ger växten resistens mot sjukdom. Kalium skyddar växten från olika skadedjur i form av småbaggar, larver, insekter. Med användning av kaliumgödselmedel i trädgårds- och trädgårdsgrödor finns det motstånd mot kyla, de är lättare att tolerera växlande väderförhållanden.

Hur man applicerar kaliumgödselmedel för gurkor, i förhållande till växthusgaser?

cukeGurkor är relaterade till tidiga mogna typer av vegetabiliska grödor. I växthuset utvecklas gurkor ännu snabbare och kan ge grödor nästan året runt. Liksom andra växter eller trädgårdsgrödor behöver gurkor gödsel.

Eftersom deras rotsystem inte är resistent mot brist på näringsämnen kan detta leda till förlust av en del av grödan. Därför är det nödvändigt att göra nödvändiga gödselmedel i tid i jorden, medan betydelsen av kaliumgödselmedel är mycket stor.

Innan man börjar mata alla växter rekommenderas att man först försöker gödselns effekt på flera buskar. Efter 2-3 dagar bör du kolla in de välmatade gurka buskarna. Om deras tillväxt har förbättrats, är andelen behålls ordentligt, och det är möjligt att introducera potashgödsel i jorden till alla återstående buskar.

Gurkor tolererar inte överskott och brist på kalium. De första tecknen på kaliumbrist är utseendet på en ljusgrön kant längs bladets kant. Övermättnaden med kalium orsakar utseendet på bladen av en mosaikgulgrön färg och en minskning av mängden magnesium.

För att undvika detta är det nödvändigt att veta hur man applicerar kaliumgödselmedel till gurkor i deras växthus tillväxt.

Planeringen av antalet överklädnad av växthusgubbar beror till stor del på förberedelsen av marken i växthuset på hösten och våren.

jordBaserat på övning av läsk- och trädgårdsforskning bör direkt gödning av gurkaväxter på dåligt förberedd jord endast utföras på sommaren från 3 till 5 gånger, med ungefär samma intervaller eller enligt behoven hos en viss busk.

Med välbefruktad jord i ett växthus på våren eller hösten görs bara ytterligare två gödningsmedel:

  • Innan busken på gurkor börjar blomstra. Dachnikov för detta ändamål förbereder ett komplext gödselmedel (i 10 liter vattenförbrukning: mullein eller flytande fågelavfall – 0,200 kg., Superfosfat – en tesked, kaliumsulfat – 1 tesked). Med ett sådant ämne vattnar växterna under roten med en vattendrag.
  • Före fruitingens början. Gödseln trädgårdsmästare spenderar sin tid under bildandet av äggstockar. För att göra detta, applicera en 10-liters hink vatten och 150 gram mullein, och lägg också till en matsked nitrofos.

jord
Om mullein inte är närvarande, är det möjligt att använda vanligt gräsytte från finhackade rötter av en nässla, acric och slipa. Det insisteras i ca 5 dagar, sedan appliceras de på marken i 3 l / m32. Kaliumgödselmedel för gurkor kan också användas i form av kaliumklorid. Du kan använda den vid ett öppet växthus.

Du bör veta att konsumtionen av klor inte är önskvärt för gurkor. Kaliumklorid appliceras inte direkt på gödningsväxter, men långt innan det, under höstens jordberedning. Före landning av gurkor i jorden, kommer regn att tvättas med klor från jorden, vilket lämnar kalium, användbart för gurkor.

Den mest lämpliga och optimala varianten av mineralgödsel för gurkor, oavsett plats för plantering (växthus eller trädgård) är användningen av kaliumsulfat. På annat sätt kallas kaliumsulfatgödselmedel (det innehåller 50% kalium). Det har utseende av ett kristallint pulver med en gråaktig snitt eller en rent vit färg, som är lättlöslig i vatten. Det viktigaste är att det inte innehåller klor.

Införandet av mineralgödselmedel i erforderliga proportioner beror på förberedelsen av vår och höst. Innan du använder ett kaliumbaserat gödningsmedel behöver du veta jordens egenskaper och gurkabehov i näringsämnen. Nödvändigheten att applicera smink för gurkor anges av färgen på deras löv och rotansystemets tillstånd.

Potash gödselmedel för tomater

tomaterFör odling av tomater används mineralgödselmedel som kaliumklorid och kaliumsulfat (kaliumsulfat).

De flesta sommarboende använder kaliumsulfat som kaliumgödningsmedel för tomater eftersom det inte har klor. Den kan användas med direkt topp dressing av tomater. Kaliumklorid används under hösten när man förbereder mark efter skörd.

För att uppnå maximala möjliga utbyten av tomater behöver du veta de nödvändiga graden av befruktning i jorden. Vanligtvis på förpackningen finns ett bord på applicering av gödningsmedel för tomater.

Att tomatens busk fick den nödvändiga kaliummängden, 40 g kaliumsulfat per 1 m2. Sådan jorduppfyllning ökar utbytet av tomater och skyddar växten från lövvatten.

Kaliumgödselmedel för rosor

vattnande rosorAv alla typer av kaliumgödselmedel för första gödning av rosor är kaliumsulfat bra. Med vidare utfodring av buskar använder sommarboende kaliumnitrat, som införs i jorden under blomningsperioden på våren.

Före blommande rosor rekommenderas det med en period av en gång i 7 dagar, gör 15 gram kaliumsulfat per 1 m2 jord. Detta bör ske 3 veckor före blomningens början. Sedan varje sommarmånad måste processen upprepas.

Rosen är mycket känslig för användningen av gödningsmedel, eftersom de måste introduceras efter vattning.

Tecken på brist på kaliumgödselrosor:

  • Reducera rosenblomman i storlek.
  • Långsam tillväxt av busken.
  • De torkade bladen ligger vid kanterna.
  • Minskning av löv.
  • Fallande blad från stjälken.

Matar rosor, alternerande typer av gödselmedel. I detta fall kan potashgödselmedel för ros växlas från superfosfat.

Kaliumgödselmedel är ett av de mest användbara mineralgödselmedel för alla typer av växter. Endast dess direkta applicering i form av en förening med klor för vissa växtarter är oönskade. Därför är det nödvändigt att ta hänsyn till detta faktum vid gödning av fruktodlingar.

Video om kaliumgödsel