trädgård i novemberHösten är lång bakom, bullriga bladfall, och trädgården förbereder sig för starten på en lång viloperiod. Till nästa vår kom fruktträd och buskar välutrustade, starka och friska, i november måste byboret arbeta med hela sitt hjärta.

November bryr sig om träd och buskar i trädgården

rengöring av löv och grenar i trädgårdenPå bara mynt, som aldrig tidigare, är det lätt att märka:

  • grenar drabbade av lavar, skadedjur
  • brutna eller förtunnade skott;
  • platser för insamling av insekter, redan samlade med komfort till vinter.

I slutet av hösten har sommarboende en fantastisk möjlighet att återuppliva trädgården och ta bort allt som kan orsaka många problem nästa år. Torra grenar och sågade grenar med spår av sedimenterade insekter förbränns. I trädgården, särskilt från under kronorna, försiktigt och noggrant uppsamlade fallna löv, att bli en fristad av patogena svampar och alla slags skadedjur. De skickas också till elden.

Stammen av vuxna träd, om detta arbete inte gjordes tidigare, är vitnade. Prestvolevye cirklar under träden tjockt täckt med torv, tallnålar, halm, sågspån.

beskära druvor för vinternSaplings som har fallit in i trädgården bara i år har en mycket ömt bark och kan lida av solbränna. Därför är det bättre att inte bleka och täcka särskilda omslag, furu eller gran grenar för att linda en tät fibermaterial före uppbundna och dra sidoskott till huvudledaren. Detta kommer att förhindra att kronan bryts under snöfall, skydda mot frost, förrädiska vårsol och gnagare.

Vi bör inte glömma buskar. I november finns det fortfarande möjlighet att lägga sig i grävningarna och gömma druvor, björnbär, vissa termofila sorter av hallon.

Hur man håller och använder snön i trädgården

första snön i trädgårdenDen första snön som faller under hösten är kortlivad. Oftast smälter det snabbt, men om de döljer trädstammar, kommer även en liten fjäder hjälpa till att hålla jorden från att frysa stiftelse buskar, placera plantorna ympning, mogna träd från skador och sprickor i jordskorpan. Ett snötäcke kommer att komplettera skiktet humus, torv, kompost.

I november är det värt att kolla jordgubbarna. Efter regnarna förtjockar jorden, en del av bladen vilts. De blir väl synliga, särskilt i planterade växter som planteras på hösten, förhöjda över marken, planta markytor. Att nästa år kommer inte att möta den frysning av bär, åsar tätt beströdda med torv, halm eller konventionell jord blandad med ruttnade kompost.

Hela trädgården är det lämpligt att arrangera sköldar för att hålla snö och skydda unga växter mot brott. Om sådana mönster inte var förberedda i förväg, förtvivla inte. Sluta bita kall luft och ackumulera så mycket snö som möjligt kommer att hjälpa till att vikas på vägen nära vindbryggorna. Även i mjuka, snöfria vintrar i närheten av de konstgjorda hinderna kommer snödrift att växa. Snö från dem är lätt att kasta under kronorna för att skydda trädgårdsplantagen.

Skörd av sticklingar av trädgårdsgrödor

skörda sticklingar för reproduktion

Hösten beskärning är en lämplig tid för skörd av hälsosamma årliga skott för en framtida vaccination. Fruktträd ackumulerar mycket näringsämnen för vintern. De kommer att hjälpa stekarna att perfekt vinter och skjuta rot på våren på en ny plats.

I november stekar av äpple, päron, körsbär och andra typer av stenfrukt. Om hösten är varm, och bladen är opala ganska nyligen, är det inte för sent att skära druvorna till druvorna för vårplantningen.

Planteringsmaterialet skördas på en torr, relativt varm dag, då de skurna skotten inte kan frysa. Stenlingar är uppdelade i sorter, samlade i buntar, bandage och inslagna i film. I denna form bevaras planteringsmaterialet till våren i en vanlig källare eller i specialgravar med ett djup av ungefär en halv meter. Botten är tätt fodrad med sand, och sedan läggs buntarna av sticklingar ned med jord, halm, lövverk. På toppen gör du ett skydd mot ett fukttätt material.

Arrangemang av matare och skydd mot gnagare i trädgården

fågelmatare i trädgårdenTrädgården lockar traditionellt många skadedjur. På vintern är det en favorit habitat för gnagare. Förortshamnarna besöks av harar, lockade av en saftig bark fruktplantor. Möss sätter sig vid rötterna, med ett lager av mulch, löv, halm och snö som ett varmt hem och en utmärkt näringskälla.

Från attacker av eared skadedjur av plantering kommer att spara ett pålitligt staket. Med möss är striderna mycket svårare. I november är trädgården noggrant rengjord av döda växter, lövverk och annat skräp. Sedan passerar de i individuellt skydd av träd. Deras trunkar är inslagna och tätt, något under marknivå, bundna med tidningspapper, band av takmaterial, tjockt täckmaterial eller geotextil. Därefter ströms botten av stammen med jord och under skiktet av mulch, halm eller annan isolering sprida det giftiga betet för gnagare.

Varna spridda insekter i våren kan vara på hösten, hängde i trädgårdsfåglarna. För dem väljer du tysta, skyddade hörn och fyller regelbundet på. Efter att ha vant sig över vintern läcker gödsling, fjäderfä nödvändigtvis komma hit med uppkomsten av värme för att rensa träd från vakna skalbaggar, bladlöss och andra inkräktare.

Fruktträdbehandling i november – video