Moto-jordfräsIdag har många av våra landsmän landområden, och varje person använder sitt land för specifika syften och uppgifter. Men oavsett vilket land webbplats destination – odla en fruktträdgård, trädgårdsarbete, avkoppling och aktiv lek, är varje person mycket användbar modern kultivator, som inte bara kommer att lossa sängar snabbt, men snyggt klippa gräs. Ett brett urval av olika modeller av dessa enheter ofta sätter en person i en återvändsgränd, så lära sig om de grundläggande typer av kultivatorer, deras egenskaper och metoder för användning kommer att bli mycket intressant för många människor.

Allmän information om kultivatorer

Cultivator Yard Machines 21АА40МSå när man köper en kultivator bör i första hand komma från landområde, liksom vilken typ av mark som ska behandlas. Det finns både professionella jordfräsar som klarar upp till 2 hektar mark, och ganska vanliga, elektrisk typ, som är väl lämpade för trädgården 4-5 tunnland. En bra jordfräs för förhör, de regler som valet måste ta hänsyn till behoven hos ägaren, bör klara sig bra med sin uppgift – nämligen regelbundet plog, harv och gräva i marken. För att göra detta måste du välja en modell som är optimal vad gäller pris, kvalitet och funktionalitet.

Översikt av kultivatorer för sommarstugor

Elektrisk kultivator Texas EL TEX 1000För att besvara frågan om vilken som är bättre att köpa en kultivator för en dacha, borde du noga analysera sina huvudvarianter med fokus på deras skillnader.

Om vi ​​tar elektriska modeller är deras främsta fördelar:

 • Lätt vikt;
 • Låg driftskostnad;
 • Användarvänlighet;
 • Måttligt ljud
 • Frånvaro av skadliga utsläpp.

Bland deras sorter kan identifieras:

 1. Med ström över nätverkskabeln;
 2. Från batteriet.

Det andra alternativet är mer praktiskt, men när man väljer en modell bör man ta hänsyn till att batteriet ska vara av hög kvalitet, annars kommer det helt enkelt att sluta hålla laddningen efter 1-2 år. Oavsett vilken typ av mat som helst, är den här enheten väl lämpad för dem som använder sina små tomter inte ständigt, men från tid till annan.

En el-kultivator för en dacha kan emellertid inte alltid klara av hård och lerjord och bearbeta en tomt över 12 hundra delar, eftersom den har en maximal effekt på 2 kW.

Egenskaper hos motor kultivatorer

Om ägaren vill ha en pålitlig och kraftfull enhet i sitt hushåll, kommer ett bra motorblock på bensin att göra det bästa för detta ändamål. En bra översikt över kultivatorerna för dacha visar att alla motorblock, oavsett modell, har följande fördelar:

 • Lång livslängd;
 • Hög dragkraft;
 • Förmågan att gräva djup och högkvalitativ mark (vilken typ av jord) som helst
 • Förmåga att arbeta i flera timmar utan avbrott.

Related  Beskära persikor i olika klimatzoner på våren, sommaren och hösten

Moto Cultivator Alpina Crono 360 G FotoTrots att bullret från bensinkultivatorn är större än det elektriska, föredrar många av våra landsmän att köpa bensin. Vissa modeller som har stora hjul och hög effekt (upp till 9 hk) kan användas även för att transportera små laster, vilket också är mycket bekvämt.

Manuell dacha kultivator och dess fördelar

handkultivatorInte dålig nytta kan komma med och en ganska vanlig manuell dacha kultivator, som, trots att den är mycket annorlunda än mekaniserade analoger, har fått en ganska bra popularitet bland våra landsmän. På grund av enkelheten i sin design, dess ljushet och låga kostnader är den ganska tillgänglig för varje person, och därför föredrar fler och fler människor att ha den i sina trädgårdsredskap.

Inhemsk kultivator Mole

SlåtterkultivatorEtt utmärkt val för många människor är harven att ge mullvad, vilket är en stor utveckling av den inhemska begåvade designers. Med fyra kraftfulla cutter, är det möjligt att inte bara att genomföra djupplöjning av jorden, men också rensa ogräs, spud potatis, klippa gräset, liksom att utföra ogräsrensning.

Enkelt, men samtidigt, tillförlitlig konstruktion i kombination med överkomlig kostnad lockar vår landsmän uppmärksamhet, varav många redan har uppskattat modellen.

Hur väljer man rätt odlare för dacha?

Honda FF 500Om du väljer denna trädgårdsenhet bör du ta hänsyn till inte bara storleken på tomten, men dess funktionella funktioner, det vill säga förmågan att bearbeta marken på rätt sätt. Om du svarar på frågan om hur man väljer rätt typ av kultivator för en dacha, blir det mer korrekt att bestämma det prisklass där ägaren söker efter trädgårdsredskap. Tillsammans med inhemska enheter är tyska och sydkoreanska modeller också mycket populära, vilket visade sig vara mycket bra.

Related  Foto och beskrivning av arter och sorter av basilika med många ansikten

Analysera de tekniska egenskaperna hos modellerna, det är nödvändigt att ta hänsyn till motorns kraft, tillförlitligheten hos reduktionsväxeln, hjulens diameter, styrkan och bekvämligheten hos konstruktionen som helhet. Här är det bäst att inte skynda, men att noggrant analysera recensionerna av sommarkultivatorer, eftersom detta kan ge stora fördelar när det gäller en objektiv utvärdering av en viss modell. Bra moderna anordningar möjliggör plöjning, harvning, plocka upp rotgrödor, lossa marken och till och med klippa gräset.

Beroende på tillförlitligheten hos en produkt från priset på en produkt

Bolens BL 5081 GT fotoDet är viktigt att notera att trots den stora mångfalden av jordfräsar modeller på hemmamarknaden, bör valet av enheten ägna särskild uppmärksamhet åt tillförlitligheten och kvaliteten. I detta avseende spelar förutom positiv feedback också kvalitetscertifikat och fullständig teknisk efterlevnad en viktig roll. Västeuropa och asiatiska företag producerar tillräckligt hög kvalitet som kontrollerar tillförlitligheten av tiden, men många inhemska modeller är inte heller sämre när det gäller hållbarhet och enkelhet i drift.

Många förstår att ett bra trädgårdsredskap inte kan vara billigt, och därför rekommenderas att välja ganska dyra modeller. Bara ett kvalitetsverktyg kan ta lång tid, och därför är det mycket viktigt att inte sälja för billigt. Med tanke på alla ovanstående fakta kommer varje person att kunna köpa exakt den odlare som passar honom på bästa sätt.

Rätt val av kultivator är verkligen viktigt

Sammanfattande ovanstående kan vi säga att för en kompetent och välbalanserat val av rorkulten från början att bestämma ordningen av komplexet och som är nödvändig för värden, och sedan analysera marknaden noga. Idag är det möjligt att välja den optimala modellen som bäst uppfyller värd förfrågningar i form av strikt uppfyllande av uppgiften. Jaga de dyraste och avancerade modeller är inte nödvändigt, om en person har en normal förortsområde i 6-8 tunnland, dock, och för att spara, det är inte heller värt det. Man måste komma ihåg att harven inte förvärvas under året och två, men under flera år i förväg, så att valet bör vara mycket hög kvalitet och beprövade modell.

Related  Potatisodling i påsar

Tips för att välja en kultivator för en sommarstuga – video