lobeliaLobelia anses vara den bästa kantstenen växten. Det reproducerar plantor odlade från frön och behöver stor uppmärksamhet under hela tillväxtprocessen.

Jordberedning

Sädning av lobelia på plantor kan utföras i någon mark, det viktigaste – att det var mjukt och lös.
För detta ändamål kan torvpiller, jord för krukväxter från butiken, trädkompost användas, förbereda den preliminärt med fytosporin för att förhindra sjukdomar som till exempel ett svart ben.
Fröplantor odlas i grunt landningslådor, med en längd på flänsarna på ca 5 cm.

Optimal planteringstid för lobelia för plantor

På plantor såddas plantornas frön i slutet av februari. Detta beror på det faktum att tillväxten av lobelia i den första perioden av dess utveckling är långsam, eftersom i början växer växtsrotsystemet.

Men efter två veckor, ibland ännu tidigare, växer plantor. Vid deras utseende är längden på ljusdagen inte tillräcklig för sin fulla utveckling, och skotten sträcker sig, blir svaga. För att förhindra detta, använd bakgrundsbelysning.

Hur man planterar ett plantor på en planta

Eftersom fröerna är mycket små blandas de med torr sand – det här skyddar grödorna från förtjockning.

  • Marken är jämn, lätt komprimerad, frön är utspridda. Ovanför dem somnar inte med jord, men bara lite rulla, fuktas rikligt.
  • Då planteras lådan i en plastpåse – det visar sig vara ett slags mini-växthus och sätts på en varm plats.
    Det är nödvändigt att göra detta, eftersom fröna spirer vid en temperatur av +22 ° C.

rådet så att frisk luft kommer in i plantorna av lobelia, gör några hål i polyetenen. Då kommer det inte att finnas kondens, och det är faktiskt orsaken till spridningens död.

Skötsel av plantor

torvtabletterPeriodiskt är det nödvändigt att öppna en låda för ventilation och jordfuktkontroll för att undvika utseende av mögel.
Vattning utförs måttligt, enligt jordens torkning.
För att använda den används en förstoftningsmedel, som måste justeras till en fin fraktion av dropparna, vattnas mycket noggrant.
Vid första etappen behöver växten inte gödsel.

Related  Kål romanesco – växande och grooming

Växande spirer lobelia stark och hälsosam hjälper till att följa följande regler:

  • så snart skott uppträder, ta bort polyeten från lådan och sänka temperaturen på innehållet till +15 ° C;
  • en månad senare, med utseendet på två par bladblad, väljer plantor på 5-6 stycken per brunn är avståndet mellan buskarna ca 4 cm;
  • Två veckor senare kompletterar plantorna med komplexa gödningsmedel.

plantor av lobeliaPicks utförs för att stärka rotsystemet och göra det växande mer aktivt. Då kommer lobelia buskar att bli mer magnifika. Eventuell upprepad plockning, där varje buske planteras i en separat behållare. För detta ändamål är det lämpligt att använda torv engångskoppar. När plantans höjd når omkring 3 cm prickas spetsens spets, vilket underlättar bildandet av frodiga buskar.

Viktigt! Man måste komma ihåg att när lobelia dyker med buntar blir skotten tunna och blommorna är små.

För de utsädede plantorna tas jorden mer näringsrik än för att sålla lobelia för plantor.

Så växa plantorna av lobelia fram till slutet av maj, när sannolikheten för upprepade frost är minimal. I jorden planteras plantor med ett avstånd av 15 cm mellan dem. Blommande blommor kan beundras i juni, och fortsätter att blomstra före frostens ankomst.

Video: såg lobelia för plantor