Squash i lådanZucchini – en universell och läcker grönsak, utan vilken matbordet på sommaren ser för tråkigt ut. Om du känner hemligheterna om hur man håller kucchini fram till sen vår, så kan du skaffa dem så länge du vill. Lyckligtvis är antalet rätter som kan kokas från dessa frukter så många att de kan serveras åtminstone varje dag. Stekt med vitlök, stuvad, bakad, söt kucchini (sylt från en grönsak visar sig utmärkt) – allt och inte räkna.

Vilka sorter lämpar sig för långtidsförvaring?

tidiga mogna sorter av courgetterFör att förbereda en doftande sommar måltid av denna grönsak, med sängar bättre att störa den unga squash ringa storlek, hud som inte förgrovas och lätt skadas av yttre påverkan. I hjärtat av en omoggrön grönsak finns inga frön, så du kan laga mat utan att rengöra mittdelen.

Men spara framgångsrikt fram till sen vår, kan du bara mogna zucchini av vissa sorter. De är skyddade av en tät, grov hud och kärnan är full av frön, som kan användas för nästa plantering.

För lång lagring är följande kvaliteter lämpliga:

  • Päronformad. Kabachok fick ett sådant namn på grund av sin speciella form som liknar en päron. Den har utmärkta smakegenskaper. Mörkorange färg av kött. Den genomsnittliga vikten är 1,3-1,5 kg.
  • Zheltoplodny. Ett vanligt sortiment, kännetecknat av utmärkt spiring av frön. Grönsaker och fram till nästa sommar kommer att se ut som om du bara har rivit om du vet hur man lagrar kucchini på vintern med en gul skal.
  • Negro. En intressant och inte mycket vanlig grönsak, som fick sitt namn på grund av den svarta och gröna huden. Köttet har en ovanlig, grön färg. Användbara egenskaper för läcker massa kan lagras i upp till 2 månader.
  • Aeronaut. Favorit typ av jordbrukare, eftersom frukten mognar tidigt och efter 1,5 månader efter den första skotten squash med mörkgrön svålen kan tas bort från sängar. De behåller sin kvalitet upp till 4 månaders lagring, medan de har en anständig vikt – upp till 1,5 kg i genomsnitt.

Hushållens hållbarhet beror på deras förberedelse inför vintern

Om du störa zucchini i vått väder och sedan lägga rutorna i lager, några veckor senare trädgårdsmästare lida allvarlig besvikelse, eftersom grönsaker kommer att ruttna.

Tips om hur man lagrar zucchini före våren innehåller en användbar rekommendation: frukterna borde torkas noggrant före styling. Men i inget fall kan de inte tvättas!

gula courgettes väl bevaradeFör kort kan en skärstång inte skydda grönsaken från penetrerande patogena bakterier som orsakar sönderfall. Ett ben, vars längd inte är mindre än 5 cm, kommer att bidra till att bevara margen i fullständig säkerhet. För förvaring är grönsaker med en längd av 15-45 cm, med en tjock tjock skal och en robust pedunkel lämpliga. Lägg inte kucchini, som är överdrivna, eftersom deras smak är mycket sämre än de tidigare frukterna, och de är mycket värre.

Hur man håller kucchini hemma

bevarande av courgetter för förvaringOm det inte finns någon källare eller källare finns det en rimlig fråga: hur man lagrar zucchini i lägenheten eller i ditt hem?
Grönsaker är perfekt bevarade i en bostad, om en mörk, cool plats är vald för lagring. För att inte snubbla om courgetter är det nödvändigt att hitta en fri webbplats där de sönderdelade frukterna inte slår ögat och förstöra rummets estetiska utseende. Det är viktigt att de är torra och fria från smuts, men tvätta dem inte med vatten. Det bästa alternativet är en torr trasa som lätt kan ta bort torkad smuts från skalet.

Det kan vara ett skafferi eller en plats under sängen. Frukt kan placeras i en speciell låda. Men om det inte finns någon, bör kucchini vara inslagna i papper och förvaras i en sådan förpackad form i ett avskilt hörn. Lämna inte grönsaker i närheten av radiatorer eller i fuktiga områden där det inte finns någon uppvärmning.

Om du använder ett kylskåp för dessa ändamål, minskas lagringstiden för courgetter betydligt – upp till 1 månad.

Men sådana förhållanden är mest lämpade för tidiga, omogna frukter med tunn hud som inte kan lagras för länge. Ett stort antal unga zucchini i kylskåpet kan inte passa, och det finns inget sådant behov, för på sommaren är det mycket snart att nya frukter mognar.

Skörd på hösten ska vara mycket noggrant. För långvarig lagring är mogna frukter lämpliga, men inte övermåliga och inte underserverade. I mogna kött efter en kort tid får en bitter smak, och de tidiga frukterna försämras på grund av brist på skyddande “rustning” som skyddar zucchini från extrema temperaturer och patogener. Utmärkt konserverad till vårens saftiga, medelstora frukt med en tät hud.

Hur man lagrar zucchini – video