Övervakning av agrotechnics av ​​växande druvor ger bra resultatDruvor är en kultur som kräver konstant uppmärksamhet från trädgårdsmästaren. Om bara för en säsong att lämna en växt utan enkla men obligatoriska vårdåtgärder, stiger buskar okontrollerbart, skott börjar störa varandra. Överdriven tjock plantering av druvor blir en plats för koncentration av patogener och skadedjur. Som ett resultat minskar antalet mogna bär kraftigt och deras kvalitet.

Vilken bearbetning behöver en vingård under säsongen? Hur bryr du sig om druvor, behandlar det från skadedjur och sjukdomar, vatten, skär och matar?

Druvor bryr sig i det första året av plantering

Druvvård i första åretRedan från tidpunkten för planteringen behöver druvor noggrann men regelbunden vård, vilket underlättar växternas snabbast växande och fruktig tidig start.

Under det första året efter planteringen består vården av plantorna av att lossa jorden, vattna, bearbeta druvorna från sjukdomar och skadedjur, och även i början av arbetet med att bilda framtida vinstockar.

 • Så fort knoppar börjar återuppliva, lossnar jorden runt de unga plantorna, vilket ibland avlägsnar de dykade ogräsna.
 • När de första löven går ut, befrias druvorna från jordskiktet. Runt busken gör ett hål för att härda växten och bekvämligheten med avlägsnande i juni, och sedan i augusti av ytrotsarna som bildas på kammarens del, ströms med jord. Om det inte är uppmärksammat i det första året där man planterar druvvård, kommer buskens rotsystem inte att utvecklas noggrant och kommer oundvikligen att frysa. Efter junibehandlingen hämtas busken igen, och efter augusti-trimningen av ytrötterna hälls hålet 10 cm.
 • Av de 3-4 skott som bildades i juni, de starkaste bladen, som senare blir grunden till en kraftfull buske, och resten skär ut.
 • För bättre överlevnad och tillväxt, unga druvor vattnas med en hastighet av 10 liter per busk, och beroende på väderförhållandena bör den genomsnittliga växten få fukt minst en gång i veckan.
 • Med vattning kan du kombinera utfodring av druvor med superfosfat och kvävehaltiga preparat, vilket bidrar till utvecklingen av växtens gröna massa.

Tryckeri av druvor

Våren i vingården börjar med öppningen av de övervintrade druvorna, beskärning av buskar och deras byxor. Medan växten inte har givit lövverket, och nya skott har inte dykt upp, är det viktigt att utföra en torr kavaj på den fruktbärande delen av vinstocken till trallen.

Garter bush druvorOm du inte gör det här:

 • sannolikheten för skador på busken genom skadedjur och druvsjukdomar, till exempel sköld, ökar;
 • Det kommer bli svårare att bygga en druva av druvor som aktivt och rikligt skulle bära frukt.
 • Utbyte från en sådan buske är betydligt mindre, inte bara på grund av antalet bär, men också på grund av deras dåliga kvalitet.

Vi gör en plagg med en speciell enhetAtt stryka druvorna använder inte en traumatisk skottduk eller sträng, såväl som en speciell enhet. För förbandsmaterialet rekommenderas det inte att ta ett rep från en nylon eller en fiskelinje som skär in i flyktduken när vinstocken växer.

Gröna skott av druvor är ganska ömtåliga och ömtåliga, om du inte gör en buskbälte innan början av den aktiva tillväxten, ökar risken för att skada tillväxten väsentligt.

I det här fallet är de grenar som huvudskörden förväntas, med båren böja sig till den nedre horisontella raden så att de gröna skotten växer vertikalt och jämnt. På samma sätt kommer med närmast till utbytesskott av substitution. De andra garter druvor inträffar när unga skott nådde längder av 25 cm. Senare fixering skjuter till underlag och trellis utförs varannan vecka, förebygga flyr fritt hänga ner, särskilt under bildandet av äggstocken och mognande frukt.

Att forma en buske druvor

Att forma en buske druvorInom några år efter plantering ges en busk druvor en speciell form som passar bäst för specifika klimatförhållanden och motsvarar syftet med sorten. Beroende på hur väl växten reagerar på frost är formerna:

 • kräver skydd för vintern;
 • upplever förkylningen utan något särskilt skydd.

Välformad buskeValet av sättet att bilda en druva av druvor påverkas av den växande regionen och särdrag hos en viss sort. Men när det gäller beskärning och formning måste trädgårdsmästaren ta hänsyn till att nästa års gröda läggs på den mogna vinstocken, från dess vinrande ögon, som kommer våren att framträda fruktskott.

Den planerade bildningen av en busk druvor börjar praktiskt taget från det första året av växtlivet och varar flera år. Den exakta tiden beror på vilken typ av form som valts, och processens slut betyder att druvorna har ett fullt skelett, vilket garanterar full fruktning.

Under de följande åren kommer växten att kräva korrigeringshösten beskärning, under vilken det mesta av sommartillväxten tas bort, inklusive individuella fleråriga grenar, alla fruktskott i det utgående året, såväl som svaga och skadade.

Liksom i centrala Ryssland ofta måste täcka druvorna för vintern, den mest använda formirovki involverar besshtambovoe odling av druvor och först beskrevs för 150 år sedan från Frankrike Guillot vinodling mästare. Kombinationen av denna form med fläkten gav idag den mest kända formen av druvbusken. Besshtambovoe Fan forma vinstockar gör det enkelt att utföra sin föryngring och grönt beskärning, vin lätt skyddade för vintern och ger en ganska svåra förhållandena i en solid avkastning.

Spruta druvor på våren

Åtgärder för att förhindra utseende av patogener på patogener och skadedjur görs under våren, när buskar befrias från vinterhem.

Sprinkling av en druvbuskeDen första sprutningen av druvor, som utrotar farskällorna, griper marken under vinstocken och skogens skogsdel. I det här fallet, framgången av händelsen beror till stor del på hur mycket tid strumpeband druvor genomfördes på grund av mögel utveckling börjar oftast med förlust av den första vårregnet oavsiktligt raznosyaschih farlig svamp från jorden till skott. För sprayning ta:

 • 3% lösning av Bordeaux vätska;
 • 1% lösning av Ridomil;
 • 3% järnhaltig sulfatlösning;
 • 0,5% Zineb-lösning.

För att bekämpa skadedjur av druvor på amatörsidor är det möjligt att använda ett säkert och överkomligt fytosporin som är aktivt både för patogena svampar och för bakteriella infektioner. När jorden under vingården och i mellankroppen bearbetas, lossnar den inte, men fylls rikligt.

Förebyggande behandling av druvor från sjukdomar och skadedjur utförs i torrt väder med samma droger, när på plantan finns 4-5 unga löv.

Vårbearbetning av druvorTidpunkten för ytterligare sprutning beror på väderförhållandena och växternas tillstånd. Två veckor före blomning, när det inte finns något regn, buskarna måste genomgå förebyggande behandling, och det är viktigt att fånga inte bara utsidan av blad och skott, men också för att säkerställa kontakt med läkemedlet djupt in i kronan. Perioden när det är möjligt att spruta de druvor som har samlat äggstocken slutar tre veckor före skörden.

Matande druvor

Under växtsäsongen förändras behovet av druvor i dessa eller dessa näringsämnen och element. Detta bör beaktas vid applicering av gödselmedel på fruktbärande växter.

Välskött busk av vindruvor med mognadstopparLiksom andra odlade växter behöver vingården:

 • i kväve som är nödvändig för rekrytering av grön massa och säkerställer en god årlig tillväxt.
 • i kalium och fosfor, utan vilken det är omöjligt att mogna vinstockarna, mogna kvalitet friska bär och förbereda växten för vinning.

Som det framgår av videon är omhändertagande av druvor på vår och sommar omöjligt utan regelbunden applicering av korrekt utvalda gödselmedel. Årliga druvor jag matar två gånger om året:

 • När de gröna skotten växer till en höjd av 10-15 cm, sättes en lösning av nitrofosfat till rötterna med en hastighet av 16-18 gram per 10 liter vatten.
 • I juli eller augusti ingår druvorna 20 gram superfosfat och 12 gram kaliumsulfat per 10 liter vatten.

Buskarna som har gått in i fruktsäsongen befruktas upp till tre gånger per säsong:

 • Den första toppen dressing är i mitten av maj. När det finns cirka två veckor kvar innan blomningen. Vid denna tidpunkt får växter en del kvävegödselmedel, oavsett om det är organiskt eller ammoniumnitrat, appliceras 10 liter lösning eller infusion på busken.
 • Andra gången druvor matas under bildandet av äggstocken och dess ökade tillväxt. Kompositionen av gödselmedel i detta fall, förutom kväve, innefattar fosfor och kalium i en andel av 3: 2: 1. På busken ta ca 30 gram av blandningen och lös upp i en hink med vatten.
 • En tredje övergödsling av druvor sker från mitten av juli till mitten av augusti, när bären börjar få en färg, och består av 50-75 gram superfosfat och halv mängden kaliumsulfat i 10 liter vatten.

Vänlig modning av bärOm den organiska bärs under druvorna på hösten, då under vårmatningen är det bättre att minska mängden av detta gödselmedel. Hur man gör gödsel under busken, och hur man bryr sig om druvor, så att fördelarna med utfodring skulle vara maximal? Praktiken visar att näringslösningar snabbt faller till rötterna, om gödselmedel införs i den radikala cirkeln med en radie på ungefär en meter och genomgående hål borras till ett djup av 40-50 cm. Samma metod rekommenderas också mycket väl för att vattna druvor.

Vattna druvorna

VattendruvorVattning under vård av druvor under det första året av plantering beror på huruvida jorden är täckt under kronan eller ej.

 • Den skyddade marken fuktas två veckor efter planteringen. Och sedan beror vattnets beskaffenhet på jordens tillstånd.
 • Öppen mark är mer krävande för bevattning. Fram till mitten av juli fuktas växten varje vecka, häller under busken från 0,5 till 1 hink vatten. Sedan vattnar druvorna minskas eller helt stoppas, så att plantan kan förbereda sig för vinning.

Fleråriga druvbuskar är känsliga för jordens torkning:

 • på våren, när växter bara släpps från vinterskydd
 • i maj, före blommande och efter det;
 • i juli, när fyllningen av bär och förberedelse för deras mogning börjar.

Vattning av druvorna kombineras ofta med toppdressing, med hjälp av sålunda utrustade hål i mark- eller droppbevattningssystemen.

Druvor skydd för vintern och skydd från våren frost

Druvor skydd för vinternI olika regioner kan samma druvsort tolerera olika vinter och acklimatisera på våren.

 • I mittenbältet behövs inget slags skydd för att klara frost under 32 ° C.
 • I södra delen av landet krävs inte skydd för växter som upplever -25 ° C.

Men detta gäller endast vuxna druvor, och bryr sig om druvor under det första året efter planteringen, ger nödvändigtvis skyddsåtgärder. Oftast händer detta i slutet av oktober eller början av november. Om du stramar med den här operationen, förlorar träet av druvorna elasticitet och är svårt att lägga sig.

För att täcka vinstocken kan du använda lämpligt material från början av radavståndet. För detta läggs skotten i en grävgrav i förväg, fastgjorda i marken och ströms med jord.

Förutom jorden är den vin som läggs på marken isolerad med ett dubbelskikt av film eller speciellt täckmaterial, lapnik och nålar, wellpapp, takpapper och presenning. Den fallna snön blir ett extra skydd.

Om skydd av buskar från vinterns frost i trädgårdsmästare inte orsakar svårigheter, hur ska man ta hand om druvor som hotas med vårfrost? I det här fallet kan du hjälpa till:

 • skydd med trasor, halm, hö, lapnik och non-woven material;
 • Rökning med sågspån, torrt lövverk, nålar, spån och gödsel från leewardsidan.
 • vattning av rader.

Med en ogynnsam prognos för 10-14 dagar kan fördröjning av ögonutgången från viloläge spraya druven med järnsulfatlösning.

Ta hand om druvor – video