CommodoreTill trädgårdsodlare – amatörer är mycket besvikna med skarpa taggar på buskar av krusbär. Denna funktion hos växten kan användas, men ibland finns det varken täta handskar eller saxar med långa handtag till hands. Lyckligtvis har uppfödarna kunnat odla bezshipnye sorter, vilket dessutom ger utmärkt utbyte av söta och doftande bär. Dessa inkluderar krusbär Commander.

Typer av krusbär

Krusbär har många namn: gås bär Agrus, nordliga druvor Kryzhi etc. Buske är bra eftersom det kan planteras i en annan jord, och det förvånansvärt snabbt behärskar de nya förutsättningarna ..

Krusbär är en utmärkt granne för andra frukter och bärgrödor och är uppdelad i två grupper:

  • Sorterar på grund av deras ursprung europeiska hantverkare. Dessa inkluderar :. Triumphant, industri, grön flaska, datum, etc. Denna grupp av buskar har törnen, och varje år ger en hel del söt och stora och nådde ’50, bär. Dessa är krävande buskar som kräver noggrann vård. Tämligen dåligt tolererade frost. Unga skott är instabila till smutsiga mögel.
  • Varianter som erhållits genom hybridisering av ovanstående europeiska sorter med vilda sorter av krusbär, och med deras amerikanska “bröder”. Dessa buskar är inte så krävande för villkoren för plantering och vård, snabbt bildar nya skott. Dessa är: Svartahavskusten, Baltic, Beryl etc. Men, skaffa ny kvalitet, är uppgifterna stål märk sämre än den första gruppen på smaken av bär, som växer inte så stor och inte har en sådan uttalad sötma, såsom datum eller triumferande ..

Allt om befälhavare

Detta är en tjock krusbär av medellång höjd, som har starka och inte för tjocka skott av ljusgrön färg. Från solsidan har grenarna en rosa nyans. Det finns inga taggar nära busken.

Kärsbär Kärsbärsröd inte prickly

Bladen är stora, glänsande, starka. Basen på arket har en liten depression, den är rund eller platt. Tänderna är medelstora, skarpa. Njurarna har en långsträckt oval form, spetsarna är spetsiga.

Related  Sweet Berry – Cherry Turgenevka

Blommorna är mycket vackra, ibland små, oftare – medelstora, utseendet på en skål, målade gröngul med svagt rosa tant, har två eller tre blomställningar.

Bären är medel – till 5,5 g eller stora – upp till 7, inte knaster storlek, målade i brunröd färg, på grund av vad som kallas krusbär Red. Fruktens hud är tunn eller medellång tjocklek. Smaken av bär är tårta, sötsur, mycket trevlig.

Denna sort ger en bra årlig skörd. Busken är sällan förvånad av pulveriserad mögel, det tycker inte om sågflugor.

Regler för att plantera krusbär Commander

Landning av befälhavaren är väl lämpad för jordar:

  • sandig leam,
  • lerig;
  • sod-jord.

Gåsbär Commodore måste planteras korrekt. Det är bättre att staket på platsen, som från alla sidor kommer att skyddas mot vindstrålar, men samtidigt kommer solens strålar lätt att värma grenarna av unga buskar. Det är inte nödvändigt att välja platser där vatten stagnerar. Denna omständighet kan orsaka död av krusbär och infektion med sin pulverformiga mögel.

Plantering krusbärssorter Commander börjar med arbete på marken. Det är nödvändigt att gräva gropar med ett djup av 30 cm och en diameter på ca 60 cm. Det är bättre om detta görs på förhand. En ung planta behöver gödselmedel, därför är det nödvändigt att placera upp till 10 kg i varje jord i hål. gödsel halm, 300 g träaska (som ersättning och 40 gram kaliumsalt), upp till 350 g kalksten, slipad i pulver.

Saplings placeras i gropar inte i vinkel, men rak. Bussens hals borde gömma sig under en djupdjup på 6 cm djup, grenarna nära jordens yta kan ströas med jord. Marken måste komprimeras och vattnas rikligt med en busk med 5 liter vatten.

Related  Hybrid av krusbär och vinbär

Egenskaper av vård

Många vatten kommer att dräneras när krusbäret Komandor växer år för år. Beskrivningen av sorten innehåller egenskaperna hos den dagliga vården av växten. Busken älskar vatten, därför bör buskar av krusbär vattnas regelbundet, särskilt på torra sommardagar och två veckor innan skörden skördas. Marken under busken måste lossas, men det måste ske med stor försiktighet, för att inte skada växtens rotsystem. Under det första året efter planteringen behöver stötfångaren gooseberry Commander nitriska gödselmedel, som uppgår till 20 g per 1 kvadratmeter. cirkel vid bagageutrymmet.

Vad kommer beskärningen att ge?

Efter unga buskar planteras, efter ett år till höstskott växer, varifrån det är nödvändigt att lämna upp till 5 mest hälsosamma och starka. Vid slutet av det andra året läggs grenar till de befintliga filialerna. De måste också sänkas till 4-5. I efterföljande år kräver omsorg för krusbär behållning av 3 till 5 lika avlägsna grenar. När det tar 5-6 år ska gamla och sjuka skott avskuras: 3-4 gånger varje år och lämnar ett antal årliga grenar vid rötterna.

Beskärning bör utföras tidigt på våren tills sapflödet har börjat, och ännu bättre – på hösten, efter att bladen föll från träden. Det är oönskade att lämna hampa, vilket är en utmärkt “bostad” för trädgårdsskadedjur. Bryt inte grenar manuellt. För beskärning använd en pruner, en trädgårdsåg eller en trädgårdsaxel.

Krusbärssorter – video