broccoli utomhusMycket liknar blomkål, är broccoli högt värderad för dess låga kaloriinnehåll, användbara egenskaper och underbar smak. Eftersom den främsta grönsaksgården den är vald av många moderna sommarboende, eftersom broccoli, växande och omvårdnad på det öppna marken, som inte är särskilt svårt, ger en bra skörd, även i regioner med korta och kalla somrar.

Det finns två huvudsakliga metoder för att plantera broccolikål:

  • odlad (från frön);
  • fröplanta.

Varje metod har sina egna fördelar och är lämplig för odling av broccoli i förortsområdet och grönsaksgården.

Växande från plantor

Broccoliplantor redo för planteringVäxande kålbroccoli i öppna från plantor är det mest bekväma och vanliga sättet som gör det möjligt att förutse hur mycket skörd som helst och spara så många växter som möjligt.

Fröberedning för växande plantor börjar i början av våren. För att få bra och högkvalitativa plantor sorteras frön, och väljer endast stora och oskadade exemplar. De sås i lådor som är fyllda med ett neutralt eller något alkaliskt substrat.

Marken för sådd av frön måste vara lös och vattenpermeabel, så dräneringsmaterialet placeras på botten av lådorna.

Frön läggs i marken på ett avstånd av 2-3 cm från varandra till grunda spår. Innan de första skotten uppträder, ska luftens temperatur i rummet där plantorna odlas inte vara under + 20 ° C, efter plantornas spiring kan den minskas till + 10 ° C.

spikade broccoliplantor

Broccoliplantor utvecklas snabbt, så om två veckor måste de dökas. Det är bäst att plocka i små torvkrukor, vilka med värmeuppgång tillsammans med unga växter kan planteras i marken.

plantering av plantorVanligen planteras broccoliplantor på sängen inte tidigare än en månad efter sådd av frön, när kål visas 5-6 blad. Plantering av broccoli i marken i förorterna, liksom i andra regioner med kallt klimat, produceras inte tidigare än maj och endast i en varm uppvärmd av solens mark.

Related  Det är viktigt att veta hur man korrekt bestämmer grapens mognad i trädgården

Teknik för odling av broccoli från frön

primer för broccoliAtt inte bry sig om lådor och plantor kan du odla broccoli på en säng från frön. Frön planteras som regel i jorden till ett djup av 2-3 cm i slutet av april. Att de första skotten av broccoli verkade så snabbt som möjligt, när man planterar frön, bör jorden vara fuktig.

broccoli växer utomhusVäxande broccoli på den öppna marken i Uralerna, liksom i andra regioner med en sval och kort sommar, bör endast produceras med hjälp av kalltåliga och tidiga sorter av kål. Användningen av senmognadssorter i dessa områden kommer att vara olämpligt, eftersom kål inte har tid att mogna. Växtbroccoli frön i den öppna jorden i kalla områden kan inte vara tidigare än maj.

Funktioner av vård för broccoli

Växande och bryr sig om broccoli i den öppna marken skiljer sig praktiskt taget från odling av andra sorter av kål och kommer att kunna varje sommar bosatta. Broccoli kål är en av de anspråkslösa växterna. Men för att göra växten nöjd med sin rikliga skörd, bör jorden i trädgården med broccoli regelbundet lossas och kålen själv – befrukta och vatten.

vattning

vattning broccoliBroccoli bör vattnas minst en gång i veckan. Till kål har blivit saftig och stor, du behöver inte bara vattna växtens rötter, men sprutar också rikligt med bladet.

Ytterligare gödningsmedel

tätt huvud av broccoliFör att göra broccolikål nöjd med en generös skörd, måste den matas tre gånger per säsong. Första gången – 2 veckor efter plantering plantor i trädgården. I detta fall används organiska gödningsmedel (till exempel kycklinggödsel eller mullein) som gödningsmedel.

Nästa toppdressing görs med hjälp av saltpeter några veckor efter den första. Den tredje gödseln med fosfor-kaliumgödselmedel utförs under utseendet av de första blomställningarna.

Related  Vi studerar funktionerna att odla och bry sig om spenat i öppna fält

Skadedjur och sjukdomar

kräver behandling av broccoliVäxande och bryr sig om broccoli utomhus är ibland komplicerat av skadedjur och sjukdomar som kan utsättas för denna typ av kål. De viktigaste skadedjuren av broccoli kan vara:

  • sniglar;
  • fjärilskålfjäril;
  • kålfluga;
  • bladlöss.

Fröplantor, löv och blomställningar kan infektera sådana sjukdomar som köl, svart ben, rot, mosaik, peronosporos.

Särskilda kemikalier används för att bekämpa skadedjur. I fallet med broccoli sjukdomar, sjuka exemplar från trädgården tas bort, och friska blomställningar behandlas med speciella lösningar.

skörd

blomningar av broccoliSkär broccolihuvudena vara gröna, utan att vänta på utseendet på gula blommor. Om broccoli på den öppna marken har blommat blir det olämpligt att äta. Det är bättre att inte skära av dessa huvuden och lämna dem på sängen för att ta emot frön.

Riva inte broccoli ur marken efter att ha klippt huvudet. Broccoli från laterala bihålar växer snabbt snabbt, varav du kan få en annan gröda.

broccoli skördPresenterade bilder av växande broccoli i öppna fält visar att med regelbunden vattning och iakttagelse av de grundläggande reglerna för vård kommer varje sommarboende att kunna få en generös och högkvalitativ skörd av sådan användbar och utsökt kål.

Video om broccoli plantering i det öppna marken