päron sort Talgar skönhetBeundra, innan du pärrar Talgar skönhet – en beskrivning, kan foton inte förmedla smaken och aromen av frukten. Men tänk dig en varm vikt på handflatan och aromen som kommer från den mogna frukten. Detta mirakel lagras hela vintern, och det blir ännu mer gott. Var inte sen med skörden. Planta i din trädgård en mängd päron Talgar skönhet – det här trädet har många fördelar!

Varietybeskrivning

skörd av talgar skönhetsrasenVariety Talgar skönhet – resultatet av valet av Kazakstans vetenskapsmän. Grunderna för den nya sorten var päron Skogsskönhet, pollinatorer – päron Konferens, Goverla och favorit Clappa. Den nya sorten representerar ett medelstort träd. Talgar skönheten har inte själv fertilitet, så en pollinator behöver det. Det är bättre om de är själva päron som skapade det, konferensen eller Goverla.

Skelettgrenar sträcker sig från stammen i rät vinkel. Grenar som växer och bär frukt, hängande, från vilken trädet landas. Skällen är grå, skalig. Träet har en hög vinterhårdhet, det odlas i den europeiska delen av Ryssland överallt.

Bok av fruktträd – sjukdomar och skadedjur. En av de viktigaste egenskaperna hos pärlkulturen Talgar skönhet enligt beskrivning och foto är dess motståndskraft mot skadedjur och sjukdomar. Det är viktigt att skuret på den här typen av päron inte fungerar. Minskar antalet kemiska behandlingar till ett minimum, vilket innebär att frukten kommer att falla på familjebordet.

stora frukterTalgar-skönheten kommer till frukten i 5 år efter planteringen. Frukter är vanliga. Träet är inte krävande för vård, det växer på fattiga markar, men som andra päron, det gillar ett soligt öppet utrymme och ett lågt grundvattenbord. Matning och vattning kommer att lägga till en skörd och göra fruktsötaren. Kännetecknen för pärlkulturen Talgar skönhet är bara positiva.

Frukten är stor, långsträckt, vackert formad, något som liknar en flaska med en fasad botten. Vikten av ett prov är ca 200 g. En slät ljusgrön päron med blush ser vacker ut. Subkutana prickar skapar ett mystiskt mönster. Massan är finkornig, saftig, krispig. Inte alla älskare uppskattar detta. Men alla är överens om att frukterna är lätta, men smaken under lagring förbättras bara.

Päron för förvaring bör avlägsnas tidigare än den mognar. Om den mogna frukten hänger på trädet under lång tid blir köttet brun, smaken försämras. Skörda Talgar skönheten i september.

Beundra fotoet av ett päronträd Talgar skönhet, belastad med skörd:riklig grödor

Agrotechnics av ​​en päron av en sortera Talgar skönhet

Ta hand om ett fruktträd och ett plantor är annorlunda. Vuxen träd tolererar tillfällig motgång mer tålmodigt. En ung plantor i 5 år bör ligga till grund för framtida fruiting. Men vissa operationer vid plantering och vård av en päron Talgar skönhet kräver särskild uppmärksamhet:

  • korrekt landning
  • vattning och övre förband
  • beskärning;
  • skyddsåtgärder;
  • skydd för vintern.

Trots det vuxna trädets anspråkslöshet måste fröplanten omges omsorgsfullt. En frisk tvåårig med ett utvecklat rotsystem sänks i vatten för en dag eller 36 timmar.

Gruvan grävas på en solig sluttning, på norra sidan ska en ny landning skyddas av en skärm. Pit ett djup på 1 m utrustad med ett dräneringslager av stenar, trasiga tegelstenar, täckta med sand, kör i en bärande stav. Från den bördiga jorden är en häll hälld, rötterna är rakade på den. Stänk rötterna av bördig jord några centimeter, då kan du hälla en blandning av superfosfat och kaliumsalt. Rötter får inte få en kemisk brännskada från kontakt med gödselmedel under bevattning. plantering av plantorMarken på rötterna är komprimerad, pritaptyvayut så att platsen för scion var över marken. Skål för vattning av mulching.

För att stödja en ung planta drivs en insats i marken. Det ska inte vara en stång eller ett rör – det är kallt på vintern. Till träpinnen är inte ruttad längre, du kan lite charring slutet på insatsen, välj lärk. Vid mulching, nära stammen bör det finnas ledigt utrymme – från intertrigo.

Vattning utförs under hela säsongen. För detta är de cirkulära spåren utgrävda. Upp till 2 hinkar vatten per träd. Marken ska vara fuktig men inte våt. Planterna vattnas 3 gånger i veckan, träden – 4 gånger i månaden. Under det första året är plantorna inte befruktade. Senare, på våren, är torrt urea eller ammoniumnitrat inbäddat i marken i spår, på ett grunt djup. När vattnets gödsel kommer att mata jorden. Efter skörd matas trädet med kompost, och fosfor och kaliumgödningsmedel ges.

För vintern av päron i zonen av riskabelt trädgårdsarbete värms de förrenade och vitkalkade träden. Ett bra non-woven material är en speciell fiberduk. Det ger trädet att andas och skyddar det.

välskötta trädBildandet av trädet börjar med det andra året och lämnar den enda centrala flykten. Vid beskärning, ta bort de inre grenarna, för att inte tjockna kronan.

Skyddsåtgärder inkluderar obligatorisk behandling med fungicider och på en grön kon, fångstbälten på trädet och fällor med lukten av fermenterad frukt för spelaren.

Om du bryr dig om en päron Talgar-skönhet enligt beskrivningen, visar bilden ungefär detta resultat:fruiting av ett ungt träd

Allt arbete kommer att återbetalas hundra gånger, med glädje från den rikliga årliga skörden av päron Talgar skönhet.

Video om pärlsmak Talgar skönhet