körsbär i förorternaKörsbär växer i nästan varje trädgård, även om det inte finns någon trädgård – minst en eller två träd är nödvändigtvis närvarande i närheten av huset eller ens i mängden av blomsterbädden. Våra norra regioner är inte heller ett undantag, men inte alla kan välja det bästa urvalet av körsbär för Moskva. Först och främst beror det på de speciella klimatförhållandena i Moskva regionen, för ofta frost i denna region når 35 grader.

Innan du räknar ut vilka egenskaper kirsebärsorterna borde ha för odling i norra regionerna och vilken körsbär som framgångsrikt kommer att slå rot här är det värt att prata lite om klimatet i Moskva.

Svåra vintrar nära Moskva

svåra vintrar i Moskva regionenSom nämnts ovan är vintrarna i Moskva förorter ganska svåra, och ofta förekommer sådana katastrofer som isbildning. Därför bör körsbärssorter för Moskva-regionen ha:

 • bra frostmotstånd – att motstå en sådan låg temperaturreglering;
 • vinterhårdhet – för att tolerera skarpa frost eller isbildning.

De vanligaste sjukdomarna i fruktträd

Fruktträd som växer på regionens territorium är ofta utsatta för sjukdomar, överlägsenhetens palm är bland annat:

 1. Cherry löv plats. Lövverket är slående – bladen byter gradvis färg, blir gul och smula.blumeriella jaapii
 2. Moniliosis. Det påverkar frukter – körsbär är täckta med vit beläggning och ruttna.moniliosis

Det är därför som körsbär för Moskva-regionen också bör ha ökat motstånd mot dessa sjukdomar, eftersom de kan bli av med körsbär endast med hjälp av kemikalier, vilket gör att frukterna är olämpliga för konsumtion.

Att jämföra alla nödvändiga egenskaper som måste ha de bästa typerna av körsbär för Moskva regionen, bland dem finns det flera arter som är välskötta i det lokala klimatet och inte utsatta för sjukdomar:

 • Cherry Cherry;
 • Apukhtinskaya körsbär;
 • Turgenevka;
 • Ungerska körsbär.

Olika Cherry Lubskaja

Cherry LubskáEn av fördelarna med denna sort är dess lilla höjd vid vuxenåldern. Körsbäret växer inte mer än 3 meter vilket underlättar skörden.

Related  Foto av koriander och intressanta fakta om växten

Viktigt är att lyubovkörsbäret bildar en måttlig densitet av kronan, även om den sprids. Detta underlättar kursen under beskärning. Sidogrenar är bågformade och ligger i en spetsig vinkel mot huvudstommen. Barkens barkfärg är brun med en grå snitt, barkens yta är täckt med sprickor.

Bär är vacker mättad röd färg, smaken domineras av surhet. Av denna anledning används körsbären av den här sorten oftast vid rullande komposit eller sylt, där syraanteckningen kan strykas genom tillsats av socker.

frukter av Lubska sortenLubsky cultivar refererar till självfrukt sorter av körsbär för Moskva regionen, och fructifies ensam ensam. Samla skörden kan vara från det andra året av trädets liv. Efter att ha fyllt 9 år kommer körsbäret i full kraft och fruktar fruktsamt, medan frukterna är resistenta mot transporter. Men efter 20 år kommer livscykeln till ett slut och trädet är uttömt.

Nackdelarna med Cherry Lubskaya cultivar inkluderar barkens egenskaper. Genom befintliga sprickor i det på starka frost Cherry kan bli bränd, så stammen och rötterna behöver extra omslag.

När växande Lyubskiy körsbär på sura jordar innan man planterar plantor måste kalkade marken, eftersom denna sort växer dåligt vid hög surhetsgrad.

Körsbärssortimentet Lyubskaya reagerar dessutom dåligt på täta kemiska gödningsmedel, men med tacksamhet kommer det att vara organiskt. I vården är sorten opretentiös, behöver inte beskärning (förutom avlägsnande av torra skott) och riklig vattning (bör vattnas måttligt, så att det inte finns någon stagnation av vatten nära rotsystemet).

Cherry variety Apukhtinskaya

Cherry variety ApukhtinskayaSorten utmärks inte heller av en stor höjd (2,5-3 m), i form liknar en busk. Frukteras rikligt under det andra året av stora mörkröda körsbär, lite som ett hjärta. Frukt lite bittert.

Apukhtinskaya körsbär tillhör de sena självfruktbara sorterna, blommar i juni, skörd samlas på sensommaren. Tack vare senblomningen är körsbären ganska vinterhård, men samtidigt är den inte lämplig för användning vid korsbestämning. Dessutom, när det gäller tidig höst och en skarp kylning, kanske körsbär inte har tid att mogna och falla av. Men sorten är nästan inte föremål för koccomicos.

Related  Möjliga misstag vid odling av auberginer

mogna körsbärNär du planterar Apukhtinskaya körsbär för Moskva, måste du välja ett tvåårigt plantor. Den lämpligaste platsen för trädet kommer att vara den södra sidan av trädgården, där plantan kommer att få tillräckligt med solstrålar som är nödvändiga för normal utveckling.

Växjö körs bättre på hösten, samtidigt som man väljer en plats från grundvatten (inte närmare 2,5 m till jordens yta).

Denna variation kan hänföras till de bästa körsbären för Moskva regionen, eftersom det är absolut opretentiös i vård. Det är nog att gödsla och trimma trädet i tid. Den första utfodringen görs vid plantering (superfosfater, kalium och organiska gödningsmedel), efterföljande gödning sker en gång vart tredje år. När du beskär på ett träd måste du lämna endast 5 skott per krona. Den första beskärningen utförs omedelbart efter planteringen. Sedan varje höst är kronan helt enkelt skuren för att bibehålla formen och producera en riklig skörd.

När det gäller vattning är det endast obligatoriskt när plantan planteras och under en torka. I framtiden körs körsbären väl av naturliga nederbörd.

Cherry Turgenevskaya

körsbärssorter TurgenevskayaCherry Turgenevskaya är härledd på basis av Cherry Zhukovskaya. Träet är inte heller högt, högst tre meter, kronan är i form av en inverterad pyramid. Fruktmognad börjar i början av juli, med solig sommar med tillräcklig mängd nederbörd i saftiga körsbär, det finns praktiskt taget ingen surhet.

Till skillnad från de tidigare två sorterna har Turgenevka låg självfruktning, så det behöver pollinatorer. Den bästa grannen i detta fall kommer att vara Lyubskaya körsbär.

Och i allmänhet Turgenevka är den bästa typen av körsbär för Moskva regionen. Den är väl vintermånad vid låga temperaturer, har ett beständigt motstånd mot sjukdomar. Dessutom är sorten karakteriserad av högt utbyte, stora frukter transporteras väl.

Related  Inokulering av söt körsbär på våren och sommaren

Turgenevskaya i förorternaNär du bryr dig om denna körsbärsortiment, måste du vara uppmärksam på följande punkter:

 1. Vid landning, undvik låga platser.
 2. Skryda årligen ett träd, uppmärksamma de nedre grenarna, för att späda kronan.
 3. Under mognadsperioden utförs ytterligare vattning.
 4. För att skydda trädet från skadedjur är det bättre att gömma det för vintern.

När man väljer körsbärssorter Turgenevka för odling i förorterna, är det värt att överväga att körsbär börjar bära frukt endast från 5 år efter plantering och blomknoppar är rädda för vårfrost.

Många Cherry Molodyozhnaya

körsbärsblomningUngdomskörsbär – en hybrid, härledd från korsningen av två sorter – Lubsky och Vladimir. Körsbäret av denna sort kan växa både i form av ett träd och en buske. Träet växer till högst 2,5 m, skörden samlas i slutet av juli.

Frukten är rik röd, har en saftig massa och söt och sur smak. Vanligtvis konsumeras körsbär av Molodezhny-varumärket friskt, och det är också bra för bevarande.

blommor UngdomKörsbärsfrukturer årligen och rikligt tolererar väl vinterns frost. Men, liksom i Turgenevka, har blommande knoppar inte motstånd mot frost på våren. Dessutom, med en ganska fuktig sommar, som åtföljs av en hög temperatur, påverkas de ofta av svampsjukdomar.

För att odla denna körsbär måste du välja en väl upplyst plats, helst om den ligger på en kulle. Ungdom körsbär gillar sandytautrala mark och måttlig vattning, och behöver också beskärning för att bilda kronan och ta bort torra grenar. Unga plantor behöver ytterligare skydd för vintern.

De listade sorterna av körsbär överlever helt under klimatförhållandena i Moskva-regionen. De kommer att bära frukt rikligt med korrekt vård och skapande av nödvändiga förutsättningar för deras utveckling.

Videoredigering av de bästa sorterna av körsbär för mittenbältet och förorterna