Här kan en pumpa växa på en sängEn hel del olika pumpor gör att du kan odla denna hälsosamma grönsak från Arkhangelsk till Krim och från Fjärran Östern till de västra gränserna i landet. Agroteknens anspråkslöshet och storleken på den erhållna näringsmassan gör pumpan önskvärd på vilken trädgårdsplåt som helst. Men hur man bestämmer löptiden hos pumpan i trädgården, var inte sen med att rengöra den oerfaren grönsaksodlaren?

Hur ska man ordna omsorg för pumpa innan rengöring?

Oavsett fruktens storlek och tidpunkten för rengöring finns regler som hjälper till att skydda frukten i trädgården från förfall och skadedjur. Ligger ständigt vid sin sida, i kontakt med marken, i fuktigt väder kan en stor bär böja sig och bli oförmögen. Felaktigt gör de som pumpar med en rutt sida som försöker bearbeta. Innan fostret har fått synlig skada har kärnan redan förändrats, och den bör inte ätas.

Gourds med kalebass på stuganTykvyn bör placeras på en kulle eller en speciellt konstruerad kulle, lägga ner en trä- eller plywoodskiva, under hösten, täcka med en film ovanpå. Under den senaste månaden, när pumpan blir vattnets sötma, är det nödvändigt att sluta. Längden på rötterna, som går till ett djup på upp till tre meter, räcker för att ge rätt mängd vatten.

Pumpaskördning utförs med början av kallt väderIndikerar att skördetiden för pumpa har kommit, den första förkylningen, eftersom även en liten frost gör frukten olämplig för förvaring. Du kan fortfarande hålla frukten i trädgården i torrt väder och täcker från svala nätter.

När kan du välja en pumpa?

I vissa fall avlägsnas bäddarna från unga grabbenFå en fullmognad pumpa från fältet kan bara vara i heta områden, när frukterna naturligt mognar på fältet i mer än 4 månader. Men pumpan är bra, förutom en lång, flera månaders lagring fortsätter den fortfarande att hålla sig kvar.

Related  Odling av petunia Surfonia: vård och reproduktion av en blomma, foto

Därför, för att ta reda på om pumpan har mognat och hur länge det fortfarande kan ligga på åsen möjligt, känna till huvudskyltarna om grönsakens läskighet för att skörda:

  1. Bussens löv blev vissnade, bytte färg till gul, torkade upp. Om före det inte fanns tecken på antracos, så är den naturliga döden av hälsosam löv ett säkert tecken på slutet av vegetationen.
  2. Peduncle blir styv, toppskiktet är korkat, det är woody samtidigt som matningsstammen. Pumpa är inte längre möjlig att skifta på ett annat sätt, utan att bryta bottenens integritet.
  3. Färgen på pumpan, oavsett var den var, från grå till gul blir ljusare, mönstret är mer märkbart.
  4. På skorpan borde inte vara ett spår av repningen av hennes nagel. Skyddet hårdar och springer inte från att trycka med fingrarna. Den mogna pumpan svarar på bomull med en ringning. Ripe pumpa är täckt med matt matt, stammen är lätt separerad.

När du skördar en pumpa behöver du behandla den försiktigt och försök att inte skrapa. Om ett problem uppstår täcker du området med en bakteriedödande gips eller lämnar den skadade grönsaken för förvaring.

Det första tecknet på pumpningens mogning är blöjan av löv och lövDen borttagna vykvuna på en mörk, sval och torr plats kan mogna om en månad. Håll frukten under sådana förhållanden kan vara lång, så att du kan använda en ny och användbar produkt under vintern.

Det är mycket viktigt i olika regioner att använda zonade sorter av olika mognad för att uppnå biologisk mogenhet. Men även de mest tidiga mogna sorterna mognar ungefär 4 månader. Därför används i en region med tempererat klimat en odlingsmetod för odling. En ny metod i norra regionerna var att använda biomedicinska värmare, lämna rotssystemet ständigt varmt och piska på korta sommar och släppa den i frisk luft.

Pumpa lagd för mogningRipening sorter skördas i slutet av augusti, växande plantor. Sådana sorter inkluderar den utbredda Gribovskaya bushen, Freckles, Golosemyannaya. De har en tunn skorpa, hållbarheten är upp till en månad.

Related  Hur man odlar Begonia blommande blommor

Graden av pumpens genomsnittliga mogningstid – Smile, Medical, Russian sungas på 4 månader. Skörda skörden i september, men före den första frosten. Frysta frukter är inte lämpliga för förvaring. Varianter av dessa pumpor förblir till två månader efter ripenessens början.

De mest värdefulla frukterna är sena mogna sorter, som odlas under södra solen. Dessa inkluderar vitamin, muskat, pärla. Dessa pumpor har en tjock skorpa och söt kött, som läggs till sallader i rå form. Sena sorter fortsätter i ett coolt rum i upp till sex månader. De tas bort sent, men även i söder kommer mognad på en månad eller två.

Tiden att samla pumpa kan bestämmas av sorterMognaddatum som anges på förpackningen med frön ges för idealiska förhållanden. Vädret gör sina egna justeringar. Därför är det nödvändigt att navigera när man plockar en pumpkultur är väder, växtens tillstånd och sortens biologiska mognad.

Vid rengöring av någon pumpa är det viktigt att svansen i svansen passar på bröstet inte äventyras. Om det finns en lucka på denna plats kommer infektion att komma och frukten kommer att ruttna.

Skördaregler

För att välja en pumpa från trädgården, välj en solig dagRengöring sker vid torrt väder, efter att piskarna torkas väl från morgonfuktigheten. Om det dåliga vädret har laddat, måste du skörda i vått väder, så att sådana frukter torkas väl. Separera samtidigt de skadade kopiorna. Vid torrt, varmt väder kan rotgrödorna avskuren från huvudstammen fortfarande hållas på melonen under solen.

Allt som sägs om pumpan som livsmedelsprodukt. I kulturen ger många andra sorter av pumpa loofah oss fina tvättdukar och fungerar som fyllmedel i möbelindustrin. Denna sort av pumpor lämnas för att växa efter frost tills den blir en tunn skal.

Lympumpa skördas efter de första frostenDekorativa pumpor används för hantverk i folk konst. En liten frysning påverkar därför inte skorpans tillstånd, och köttet från dessa frukter används nästan inte. Därför ligger dekorativa frukter på sängen eller hänger längre än matvaror.

Related  Hur man odlar ett avokado träd hemma från en sten

Det finns vissa termer på vilka lastbilsbönder guidas under skörd. För södra regioner, Krim, pumpa plockningstid är slutet av september och början av oktober med eventuell mogning av sena sorter i rummet. I grund och botten är det en muscat, väldigt god pumpa.

Plockningstiden beror på tillväxtområdetI förorterna bör skörden sluta till mitten av september. I detta fall är det nödvändigt att ta hänsyn till väderprognosen och inte tillåta fördröjning av borttagning av pumpa under kallt väder.

Sibirien är stor, och här, som i Fjärran Östern, när det är möjligt att störa pumpan beror det på regionala klimatförhållanden.

Video om att odla en pumpa