skörden av persikorPersika är en god frukt, men i början behöver du jobba mycket för att få en bra skörd. Persika sjukdomar och dess skadedjur hålla odlaren i spänning all säsong av vegetation. Persikor som odlas långt från sina hemländer med varma klimat är utsatta för en mängd olika sjukdomar. Vi rapporterar om de vanligaste åkommorna i trädet och om skyddsåtgärder.

Vilka sjukdomar påverkar persiken

monilios eller grå röda persikorAlla fruktgrödor påverkas av en uppsättning sjukdomar, men varje art är predisponerad för vissa av dem. Och precis som en plommonmoniliozom påverkas en persika av lockigt, oftare än andra sjukdomar.

Andra förväntade sjukdomar av persika:

 • fruktrot;
 • pulveriserad mögel;
 • klyasterosporioz;
 • moniliosis.

Komplexet av skyddsåtgärder året runt syftar till att förebygga sjukdomar, förstöra skadedjur och öka utbytet av trä. Om du överlever den agronomiska kalendern, kan du förhindra utbrottet även i en ogynnsam sommar. Titta på fotot: persika sjukdomar och deras behandling, kräver starka förberedelser och skyddskläder för arbetstagaren.behandling av persikor mot sjukdomar

Klyasterosporiosis eller bladdyspepsi avser svampsjukdomar. I början av utvecklingen förefaller bladen som om punkteringarna dyker upp, violett fläckar uppstår, vävnaden i cirkeln försvinner och ett perforerat blad visas. Samtidigt spred sporerna till hela jordens del av växten. Ibland ger samma tecken på bladen en överdos kopparbärande fungicider. Om det är en persika svamp sjukdom, kommer det snabbt att utvecklas.

När sjukdomen manifesterade sig kan den inte besegras med folkliga medel. Det är nödvändigt att använda fungicider, såsom Scor, Crystalum eller Delan, i en dubbel dos, om de styrs av instruktionen.

löv mjällPulveriserad mögel kan förstöra utvecklingen av persika på kusten av Svarta och Azovska havet. För mittenbandet är denna sjukdom typisk för meloner och bärgrödor. I början står trädets löv, som om de stänktes med mjöl. Senare deformeras bladet, skotten blir tunnare. Smaken av frukten förändras. Kampen mot pulveriserad mögel utförs med hjälp av Topaz, en ny mullrattler, en skärning av smittade skott. Effektiv mot pulveriserad mögel i kolloidal svavel.beredning av ferska träd behandlingslösning

Övervakning av odlingstekniken, förebyggande av persikosjukdomar och kamp med dem, som i bilden, kommer att hålla en hälsosam trädgård.förebyggande av persikor mot sjukdomar

Sjukdomslövkrullen är den farligaste

De övervintrade sporerna av svampen sprutar in i skott och lämnar i början av våren och vinterar på växtresterna av förra året. Det orsakssamband som orsakas av bladkretssjukdom införs i bladet. Det första tecknet är bildandet av röda blåsor på bladbladet. Men om bladen redan har sagged på trädet i 2 veckor, är sjukdomen maktlös.

lockiga blad av persikaSvamp införs i plattan i 5-8 dagar till avkomman. Bladen förstörs, och tillsammans med mogna sporer faller de till marken. Unga grenar av färsk eller årig tillväxt och deras trä är skadade. Årets knoppar deformeras, och det blir ingen skörd under nästa säsong.

Hur man behandlar sjukdomen av persikakorl av löv? Omedelbart! Så snart de såg de första tecknen – unga löv, fortfarande gröna, började svälla, är det omedelbart nödvändigt att applicera kopparinnehållande fungicider i rekommenderad dos. Samtidigt är det nödvändigt att omedelbart börja sanitära beskärningar, skrota, plåta lakan tills sjukdomen har fångat hela kronan.

Specialister och utövare hävdar att bland persikavarianterna är vissa mer resistenta mot bladkrullning:

 • Redhaveng;
 • Till minne av Rodionov;
 • Bagrinovsky;
 • Morettini;
 • Simferopol tidigt.

Hur kan man kämpa de lockiga löv på persika folkmedicin? Vid utrotningen av sjukdomen är huvuddelen snabb. Effektiva droger är inte många. Om sjukdomen hittades i början, måste du manuellt avlägsna bladen, skära av kvistarna på vilka de är fästa och nödvändigtvis brinna.

allvarlig skada av trädetSpruta träet med en blandning av svavelpulver och lime-pushers, strö 1% med kolloidal svavel, men bara på en varm dag så att temperaturen är över 25 grader. Du kan använda Biostat. För den andra behandlingen, förbered en 3-dagars infusion av tobaksdamm. Det kan sprutas med en blandning av släckt kalk och lera suspensioner, applicera det på bladen efter varje regnsköljning eller avverkning. Utövare varnar om att om friska galls ser ut, måste du byta till fungicider.

Förebyggande metoder för att bekämpa lockig persika börjar på hösten. Det är under denna period att det är nödvändigt att städa vinterhyresgästernas köksträdgård. Så snart lufttemperaturen sjönk till 10-5 grader kommer tiden för förebyggande åtgärder:

 1. Inspektion och sanering av stammen, brutna grenar.
 2. Prestugolny cirkel fri från alla kvarlevor, bränna löv och grenar, lossa jorden eller sätt frisk gödsel i hela området, inte gräva, låt det finnas en skorpa. Detta matar i 3 år.
 3. På våren, gör bearbetningen på knoppar med koppar fungicid, och sedan beskära. Efter behandling av Topsinom M, men före utseendet av löv.

På de unga bladen för att spruta medlet Champion. I framtiden, om det finns svullnad, kommer 10% av Mulleins infusion att klara dem. En försummad trädgård kommer att bli av med sjukdomar i 2-3 år.

Peach Gardens BlossomDetta är svaret på frågan om hur man ska behandla persiken från bladens krullar. Ordningen används i privata trädgårdar i Ukraina. Systemiska behandlingar gör att du kan bli av med de viktigaste svampsjukdomarna även under heta regniga år.

De grundläggande principerna för sjukdomsbekämpning är förmågan att växa ett hälsosamt starkt träd. Då kommer det själv att motstå sjukdomar och skadedjur. För att göra detta måste du hitta en lätt sluttning, med en barriär från den nordliga tron. Ingen skuggning persika tolererar. Han älskar fruktig jord, regelbunden vattning och djupt stående av grundvatten. Om vintern ska växa, kommer trädet att vakna. Rötterna tål vinterkall +25 grader 3-4 dagar och 35-38 grader – flera timmar. Att trimma stammar och gödsel i stamcirkeln hjälper till att minska risken för frostskador.

Val av läkemedel mot curls of peaches – video