vår beskärningSkära ett körsbärsträd är en nödvändig enhet som reglerar trädtillväxt, utbyte och är en förebyggande åtgärd mot sjukdomar. Oerfarna trädgårdsmän känner sig ledsna för det unga trädet och beundrar den täta kronan. Men grenarna blir gamla, blir tjockare, med massor av toppar och grenar. Utan ljus och luft kommer friska grenar att dö, svampsjukdomar kommer upp i träet, och bären måste glömmas bort. Därför är beskärning av körsbär ett obligatoriskt systematiskt förfarande.

Mål och natur beskärning i olika perioder av trädliv

Resultatet av korrekt beskärning av söt körsbärSkörd bildas på horisontella sidoförgreningar. Dessutom fruktar grenens första och andra år. Trä över 4 år på trädet börjar redan dö. Om du inte förkortar grenar på kronan i tid, ta inte bort gamla och fettande grenar, reglera inte skörden – trädet blir gammalt före tiden.

Det finns vissa mönster i bildandet av körsbär beskärning, som du behöver veta. Plantor av det första året inte skära i höst, till spirande planta inte försvagas innan vintern. Vår, under de första fem åren av formning av en krona, gren måste skäras till 50 cm, och resten, upp till 30. Genom de skelettet grenar bör vara större än 30 cm, mellan stammen bör inte övervuxna.

Om det var en hård vinter, bör vårbeskärning göras vid utseende av lövverk, när frost blir mycket märkbar. Eventuell beskärning utförs i varmt väder vid plus temperatur.

Trimming söt körsbär:

  • skapa den korrekta bildningen av kronan;
  • säkerställa tillväxten av fruktkuddar och därmed utbyte
  • ta bort det gamla, smittat med sjukdomar, trä.

Men du kan inte bara gå runt i trädgården och klippa kvistar. Beskärning – en kirurgisk operation, spendera den vid en viss tid, och målet för varje typ av att ta bort onödiga grenar är sin egen. Vid beskärning är det viktigt att verktyget är rent och skarpt skärpt.

körsbärskronformationsschemaI figuren, diagrammet av formning beskärning av körsbär på våren. Från det andra året efter att ha rotat i 3 år bildas ett fruktträd från plantorna. Sådan beskärning kallas formning. Det spenderas på våren.

Related  Ta reda på varför äpplen spricker och ruttar på äppelträdet

Vid fruktning används sanitetsbeskärning, när brutna och skadade grenar avlägsnas. När fostren har hällts upp till 1 cm utförs gallring – ta bort överskott av äggstockar, späd kronan. Den återstående grödan kommer inte att bryta av grenarna, den kommer mogna snabbare, bären blir större. Tunna, avlägsna eller forma i fruktande alla levande grenar.

Beskärning av det gamla körsbärsträdet sker i steg. De gamla grenarna, som en liten vinst avlägsnas, är en föryngrande beskärning. I utbyte kommer fruktbärande formationer att växa. Trädet kommer att få en andra ungdom. Alla operationer utförs vid en viss tidpunkt. Endast föryngrande beskärning utförs delvis även i varmare vinter i februari.

Varje snittning sker i en gynnsam period.

Vårkronformation

bildande av den koppformade körsbärsträdkransenAlla typer av fjäderarbeten med trä börjar när lufttemperaturen stiger över +5 grader, och det är inte förväntat att frysa på natten. På våren bildas kronan och lämnar upp till 9 grenar i nedre delen. Den andra lagen tilldelas 2-3 skottformande grenar.

För att minska tillväxten sker beskärningen årligen. Ledaren är avskuren och överförs till sidobudet varje år så att trädet inte växer uppåt. I det här fallet är den vuxna skottet viks ned, och igen nästa år skär den till den yttre njuren. De avlägsnas eller överförs till fertila grenar genom bildandet av ett gyroskop, för att sagda grenar dras uppåt. En ny, växande från roten, skärs till marken.

Schema för beskärning av körsbär på våren syftar till att föryngra grenarnas ändar. Beroende på skottens tillväxthastighet beskärs de i en viss längd:

  1. En svag beskärning bestäms av en fjärdedel av grenens längd, den väcker knopparna på toppen, grenarna bildas för skörden.
  2. Genomsnittlig beskärning – för halva längden stimulerar tillväxten av grenar utåt med årets frukt.
  3. Stark beskärning lämnar flera knoppar för att bilda en ny gren.

Related  Egenskaper hos växande krusbär i landet

Hur man trimmer en körsbär, är en trädgårdsmästare styrd av trädets tillstånd, styrkan i tillväxt och ålder.att föryngra det gamla trädet behöver 4 år

Sommar körsbär körsbär vård

På sommaren utförs två beskärningar. På sommaren, så snart som äggstockarna ses och bladen blommar, törs körsbären ut. För tillfället är grenarna med dött trä klart synliga – löven öppnar inte på dem. Ta bort extra äggstock. Beskära körsbär på sommaren är att ta bort alla grenar som har börjat torka upp från svampsjukdomar. Pincers används för att ta bort unga kvistar som växer inuti kronan eller framtida toppar. Genom att plocka skottens spetsar kan du rikta dem till önskad sida. Ta bort den gröna neodrevesnevshuyu kvisten på sommaren – slappna inte av beskärningen av träd när den onödiga grenen blir tjock. Det här är svaret på frågan om många nybörjare – det är möjligt att trimma körsbären på sommaren.

Efter skörden behöver den söta körsbären sanitära beskärningar. Det består i att ta bort brutna grenar, skär ut obemärkta toppar. Erfaren trädgårdsmästare brukar inte klippa en topp, men drar den i rätt riktning med rep. Endast horisontella grenar ger en skörd.

Körsbär har en stark förnyelse. Istället för en utbruten gren växer lite. Utgående från detta är det bättre att ta bort en gammal gren än mycket värdelös, som syftar till att förtjocka ung tillväxt.

Arbetar på beskärning på hösten

korrekt beskärning - i mittenHösten överväger beskärning efter hösten faller. Hur man trimmer en körsbär på hösten beror på vinsten. Klipp svaga grenar och växa i fel riktning.

Om du vill klippa en tjock gren måste du göra det med en såg och inte med en pruner. Trädgårdarna har märkt att höstens hålskärning läker snabbare.

På hösten förkortas ettåriga skott med en tredjedel. Kör arbetet så snabbt som möjligt, så att trädet har fått styrka för vintern.

Related  Foto med beskrivning av körsbärsskadedjur och metoder för att bekämpa dem

När du korsar körsbärsträdkransen när som helst är det nödvändigt att veta att ett öppet sår är platsen för införandet av sjukdomar. Efter torkning av klippet måste det stängas med en trädgårdsparare.

Sommarformativ beskärning av körsbär – video av 4 delar