Wortel di tanah terbukaDi kawasan pinggir bandar kami, wortel ditanam di mana-mana, ia adalah sayuran yang cukup terkenal. Dengan jenis terbaik lobak merah boleh mendapatkan hasil tuaian yang baik, yang akan menggembirakan tukang kebun gemar untuk rasa, kegunaan dan keupayaan untuk panjang hranitsya.Dachniki lebih suka untuk berkembang pelbagai jenis masak lobak merah untuk mendapatkan vitamin sayur-sayuran sepanjang tahun segar.

Jenis awal lobak

 • F1 Lagoon gred awalPelbagai “Lagoon F1”. Hibrid, diperolehi oleh penternak tidak lama dahulu. Ia adalah akar jenis yang dipanggil “Nant”. Dengan tempoh kematangan yang sangat singkat, iaitu 80 hari. Akar adalah warna oren pembakaran, panjang purata adalah 18 cm, bentuk silinder. Lobak sedemikian disyorkan untuk ditanam kedua-duanya pada musim penanaman sebelum musim sejuk dan pada musim bunga awal untuk tuaian yang berlimpah.
 • Pelbagai “Alenka”. Ciri khasnya adalah hasil yang tinggi. Pokok akar masak dengan cepat, dari menanam benih untuk panen hanya 90 hari. Sayuran mempunyai warna oren, 10 cm panjang, sangat berair dan manis. Penyimpanan yang sangat baik di ruang bawah tanah yang kering. Apabila tumbuh memerlukan tanah yang subur longgar dan penyiraman yang berterusan.
 • Susun AmsterdamPelbagai “Amsterdam”. Pelbagai jenis lobak, ulasan yang telah diperolehi melalui pelbagai kajian pengguna. Ia mempunyai dua ciri tersendiri – kematangan awal dan hasil yang tinggi. Antara menyemai dan menuai akar yang masak telah menjalani tempoh 80 hari. Warna lobak merah adalah oren, buahnya dibezakan dengan kelancaran, kelancaran dan bentuk silindernya. Hujung lobak merah tumpul. Ia lebih suka tumbuh di tanah yang sihat dan suka menyiram biasa tetapi sederhana.
 • Gred “Golandka”. Lobak masak awal, yang matang sepenuhnya dalam masa 90 hari. Buah oren, sehingga 18 cm panjang. Lembut, silinder, halus, dengan hujung tumpul di akar. Ia tidak begitu berhati-hati, oleh itu ia digunakan hanya untuk kegunaan segar. Dia suka tanah yang subur dan air yang baik.
 • Wortel ToucheonPelbagai “Tushon”. Merujuk kepada varieti untuk tanah terbuka, hasil yang tinggi, masak awal. Mempunyai rupa yang cantik, masak dalam 80 hari. Akar itu sendiri kaya, oren-merah, berkilat, licin dan silinder. Panjang purata wortel adalah 20 cm. Ia tumbuh di tanah longgar dan telur.

Sedap-ripeness adalah jenis terbaik wortel untuk tanah terbuka

Ke tengah-matang, yang popular dalam jenis jalur kami, adalah mungkin untuk membawa perkara berikut:

 • Lobak sederhana yang matangIsih “Jenis Teratas”. Ia merujuk kepada jangka pertengahan, masak mengikut jenis “Nantes”. Akar berwarna oren-merah, sehingga 20 cm panjang, mempunyai bentuk silinder, hujung tumpul, walaupun. Sangat manis dan berair. Dibudidayakan hanya di tanah longgar, subur, baik bersertifikat, dengan penyiraman yang banyak.
 • Pelbagai “Vitamin”. Ia diklasifikasikan sebagai sejenis pematangan jangka sederhana, dicirikan oleh hasil yang tinggi. Dari saat penembusan benih hingga masa panen, purata 110 hari berlalu. Ia baik sebagai sejenis wortel untuk penyimpanan musim sejuk. Buahnya sangat terang, 15-17 cm panjang, licin, walaupun, berbentuk silinder, dengan ujung akar yang tumpul. Manis dan berair, dengan syarat ia ditanam dengan penyiraman yang baik dan di tanah kering.Lobang LosinoostrovskayaPelbagai “Losinoostrovskaya”. Di bawah nama yang luar biasa ini terdapat pelbagai pertengahan yang masak, buah-buahan yang matang dalam 120 hari. Ia dicirikan oleh peningkatan hasil, tepu warna, dan kandungan karotena yang tinggi setiap 100 g sayur-sayuran. Mempunyai bentuk silinder, berair dan manis. Ia tumbuh di mana-mana tanah, kecuali loam dan batu pasir. Memerlukan pengairan yang lebih baik dengan kelembapan semulajadi.
 • Pelbagai “Nantes”. Berbagai jenis wortel yang matang. Segera masak dalam 95 hari. Akar adalah cerah, oren, sehingga 19 cm di dalamnya. Bentuk lobak merah itu memanjang-silinder, dan dalam hal ini berbeza dengan jenis penengah yang lain. Sangat berair dan renyah. Anda boleh menggunakannya segar, atau simpan di dalam bilik kering dan berventilasi sebagai bekalan musim sejuk. Seperti semua jenis sederhana. Perlu air penyiram dan tanah subur yang baik.

Pelbagai jenis lobak terbaik untuk penyimpanan

Di antara varieti-varieti pertengahan tidak ada varieti benih seperti pada jenis awal dan pertengahan masak. Walau bagaimanapun, varieti ini dipelihara dengan sempurna, baik dalam keadaan apartmen, dan dalam keadaan musim panas atau penyimpanan pengebumian:

 • Wortel of ChantiesPelbagai “Shantane.” Akhir-akhir, memberi, dengan berhati-hati, hasil panen yang berlimpah. Dari saat menyemai benih, untuk pengumpulan tanaman akar masak – tepat 140 hari berlalu. Buah-buahan varieti ini mempunyai bentuk kerucut, panjang hingga 16 cm, licin, licin, tip kusam. Ciri khas pelbagai adalah bahawa lobak merah tidak retak.
 • Jenis “Royal Shantane”. Seperti varieti ibu bapa, ia adalah hasil yang tinggi dan merupakan kegemaran di kalangan varieti matang lewat. Ripens kira-kira 110 hari. Warna buahnya lebih dekat dengan warna merah, mereka mempunyai bentuk kon, manis, berair, dengan teras anjal. Untuk berkembang, anda memerlukan tanah longgar dan penyiraman sederhana. Sesuai untuk penyimpanan dalam keadaan subfloor, dengan pengudaraan yang baik dan kelembapan rendah.
 • Kesempurnaan PelbagaiPelbagai “Kesempurnaan”. Pelbagai pilihan baru domestik lewat lewat. Dicirikan oleh hasil yang tinggi. Berkenaan dengan percambahan, ini adalah biji lobak terbaik, dari saat mereka ditanam untuk panen, 125 hari berlalu sebelum panen. Akar adalah warna oren tepu, sehingga 21 cm panjang. Bentuk lobak merah adalah silinder, tipnya kemas, tidak tumpul. Boleh disimpan selama beberapa bulan di bawah keadaan kelembapan yang boleh diterima. Tidak semestinya tidak menentu dalam penanaman, tumbuh di mana-mana tanah dan bertolak ansur dengan kemarau yang sederhana.
 • Pelbagai adalah Sirkana F1. Wortel hibrida, yang diperkenalkan kepada masyarakat umum yang baru-baru ini. Pelbagai pertengahan dengan jenis “Nant”. Seperti semua jenis sederhana-lewat – hasil tinggi dan juga disimpan dalam tong. Matang gred ini untuk 135 hari, maka ia adalah mungkin untuk mengumpul panjang akar oren 20 cm, dengan hujung akar kemas dan bentuk silinder. Seperti kelas sebelumnya – boleh ditanam di mana-mana jenis tanah, dan tidak cerewet tentang menyiram rejim.

Gred lewat wortel, disajikan di taman kami

Varieti tersebut ditanam dengan satu tujuan – penyimpanan buah-buahan yang dituai sehingga masak tanaman tahun depan:

 • Carrot Vita-LongaPelbagai panjang Vita. Berikan tinggi dan matang matang. Wortel tersebut matang selama 140 hari. Akar gigih berwarna, mencapai panjang purata 20 cm. Dalam bentuk lobak bodoh, tirus, trim hujung akar. Ia terletak sangat lama, beberapa bulan di bawah keadaan penyimpanan musim sejuk.
 • Pelbagai “Carlen”. Akhir dan matang. Dari saat menyemai untuk menggali buah matang, ia biasanya berlalu dari 115 hingga 130 hari. Warna buahnya berwarna merah terang, tepu, berbentuk silinder. lobak merah ini meningkatkan kandungan gula semula jadi, jadi pelbagai tidak digalakkan untuk pengetinan dan penggunaan kepada mereka yang mempunyai diabetes. Ia tidak memerlukan syarat khas untuk penanaman, ia disimpan untuk masa yang lama di bawah keadaan yang baik dan suhu rendah.
 • Wortel merah tanpa terasPelbagai “Merah, tanpa teras”. Wortel yang menghasilkan tinggi dan pantas. Sehingga pematangan penuh hanya 95-100 hari. Buahnya sangat merah, panjang, sehingga 22 cm panjang. Licin dan halus, dengan ramuan akar minimum, tidak retak dan disimpan untuk masa yang lama. Akar segar memberi banyak jus dan kerumitan. Menuntut dalam pengawasan, tanaman yang baik dapat diperoleh hanya dengan pengairan intensif dan tanah yang subur.

Bagaimana untuk memilih jenis lobak yang tepat – video