katil menegak di kampungKatil-katil menegak di laman web ini menjadikan variasi yang ketara dalam landskap negara biasa. tukang kebun Enterprising dimuatkan di bawah katil tayar, laci perabot, pelbagai bekas plastik atau membina reka bentuk multi-tier dengan tangan mereka sendiri, seolah-olah bersaing dengan jiran-jiran mereka dalam reka bentuk pilihan taman-taman yang paling luar biasa dan asal. Tetapi adakah ia hanya reka bentuk dacha yang mendapat manfaat daripada peningkatan bilangan katil yang tinggi? Sudah tentu dalam membina tempat menegak ada kelebihan lain.

Kelebihan dan kelemahan katil menegak

kelebihan dan kelemahan katil menegakSudah tentu, mereka ada, dan terdapat banyak daripada mereka! Jika tidak, katil tidak akan begitu popular. Beri perhatian kepada bagaimana pelbagai dan menarik adalah gambar katil menegak.katil menegak kayu mudah alih

Sebagai tambahan kepada reka bentuk yang menarik, susunan katil berbilang lapisan akan berguna dalam kes berikut:

 • kawasan pendaratan yang terhad adalah mudah diurus oleh mereka sebagai penduduk musim panas menjimatkan kuasa dan masa untuk kempen di semua dapur dapur dengan baldi, hos dan alat;
 • Di belakang tingkat atas, lebih mudah untuk merawat orang dengan tulang belakang yang bermasalah atau orang tua;
 • tanah di tempat yang dibangkitkan dengan cepat menghangatkan pada musim bunga, tutupnya dari atas, dan anda akan menerima rumah kaca mini untuk tumbuh hijau awal;
 • untuk pembinaan katil tersebut dengan menggunakan bahan buatan, ia menjimatkan wang dan menyelesaikan masalah pembuangan sampah;
 • katil di laci, kotak dan bekas terpencil lain tidak boleh diakses kepada perosak taman yang sama, yang sukar untuk menghilangkan – tahi lalat, cengkerik tahi lalat, larva, Khrushchev dan dengan cara ini boleh menjamin keselamatan jenis bernilai tinggi dan kacukan.

Menguatkan orang berpakaian buruk di bahagian atas taman bertingkat anda. Unsur yang tidak masuk akal dalam reka bentuk negara sepanjang musim tidak hanya akan menakutkan burung, tetapi juga meningkatkan suasana hati.

katil menegak asalApabila merancang susunan katil menegak dengan tangan mereka sendiri, seseorang mesti mengambil kira kelemahan yang wujud:

 • tanah di dalam katil sedemikian cepat kering dan habis, ia memerlukan penyiraman yang kerap dan baja;
 • untuk musim sejuk katil itu akan membekukan, jadi mereka menanam hanya tanaman tahunan di dalamnya;
 • apabila menetapkan katil dalam bekas yang dimeteraikan, saliran yang baik diperlukan, supaya hujan lebat bumi tidak meresap di dalamnya.

Masalah pengeringan kekal di bumi diselesaikan oleh organisasi pengairan titisan. Ia mengekalkan kelembapan tetap walaupun tanpa tuan rumah.

Peranti katil menegak untuk menanam strawberi

katil menegak meja tepi katil lamaOrganisasi stroberi yang tumbuh di katil menegak mengawal beberapa masalah:

 • menjimatkan ruang di taman;
 • katil dengan lebam lebih mudah ditutupi, dan buah beri tidak kotor dari tanah basah;
 • di atas katil itu lebih mudah untuk mengikuti misai yang semakin meningkat dan mengeluarkannya dalam masa;
 • Sampah tidak boleh dikitar semula lagi.

Lihatlah bahan apa yang digunakan oleh tukang kebun dalam susunan katil menegak untuk stroberi dengan tangan mereka sendiri. Foto-foto yang menakjubkan:katil bunga menegak untuk strawberi

Kesukaran terletak pada hakikat bahawa dalam strawberi musim sejuk di katil tersebut tidak dapat dielakkan. Masalahnya diselesaikan dengan pembinaan struktur yang tidak dapat dikalahkan atau pemanasan mereka dengan jerami, jerami, bahan penutup, lapnik. Pada musim bunga adalah perlu untuk mengeluarkan penebat dalam masa, supaya tumbuhan tidak soprely.

Untuk katil menegak adalah wajar untuk memilih jenis dengan hasil yang tinggi. Perhatian khusus harus dibayar kepada spesis remontan yang berbuah sepanjang musim panas, dan spesis ampel.

Sempurna sesuai untuk berkembang di atas katil menegak jenis strawberi berikut:

 1. “Ratu Elizabeth.” Semen menanam buah dari awal musim panas hingga pertengahan musim luruh. Variasi ini dibezakan oleh buah berukuran besar, agak bersahaja dan tahan terhadap penyakit. Untuk satu musim dari satu kebun belukar dewasa mengumpulkan sehingga dua kilogram stroberi.
 2. “Alba” adalah pelbagai stroberi. Gred berbeza rintangan fros tinggi dan lezhkostyu yang baik, oleh itu ia sesuai untuk pembiakan komersial.
 3. “Makanan istimewa dalam negeri” merujuk kepada jenis pembaikan. Buah-buahan besar beri merah tua dengan rasa halus.

Seperti yang anda tahu, strawberi lebih suka kawasan cerah tanpa angin. Tempat yang sesuai untuknya akan menjadi katil menegak satu sisi, terletak berhampiran pagar buta di sebelah utara tapak. Pendaratan akan diterangi dengan baik oleh matahari dari sebelah selatan dan dengan pasti dilindungi oleh pagar dari angin sejuk dari utara.

Untuk mengisi bekas untuk stroberi mesti menggunakan saliran, supaya akarnya tidak direndam. Tanah itu mestilah ringan, telap udara, dengan kandungan humus yang tinggi.katil menegak palet lama

Pada akhir musim, kotak mudah alih digali ke tanah dan ditutup dengan lapisan mulut tebal. Jika pembinaan katil tidak boleh dipisahkan, semak-semak digali dengan garisan bumi dan disimpan di bawah tanah sehingga musim bunga.

Idea untuk katil plastik yang menegak

katil menegak plastikPlastik adalah salah satu bahan yang paling sesuai untuk susunan pendaratan menegak. Ia murah, ringan, mudah dipotong dengan gergaji besi dan tidak reput dari kelembapan.

Untuk organisasi katil tersebut menggunakan struktur siap pakai atau buatan sendiri. Untuk kegunaan landskap menegak:

 • beg plastik dengan lubang;
 • periuk untuk tumbuhan dalaman, diikat bersama;
 • longkang dari longkang;
 • bekas plastik untuk benih.

Dalam reka bentuk sedemikian, bunga kelihatan hebat. Mereka dengan cepat memperluas dan menutup bingkai, meninggalkan lekuk-lekuk tunas dan bunga-bunga yang berkembang pesat di paparan. Untuk kepelbagaian bunga, kembang api yang mewah dan tahunan – petunias, verbena, begonias, lobelia, viola, nasturtium.

hiasan plot tamanKatil-katil menegak dan katil bunga plastik dan mana-mana bahan lain yang sesuai akan menghidupkan semula reka bentuk vila dan membantu dengan tepat dan menguntungkan semua tanaman yang diperlukan di kawasan kecil.

Video mengenai strawberi di trukarah – katil menegak