Tuai epal awalApple secara tradisional dianggap sebagai salah satu buah yang paling disayangi dan dihormati di Rusia. Dan seperti di kebanyakan kawasan musim panas tidak menyenangkan dengan tempoh dan kehangatan, buah-buahan jenis musim panas menjadi hiasan sebenar meja, sumber vitamin dan kegembiraan untuk kanak-kanak dan orang dewasa.

Hari ini para penternak mencipta banyak jenis musim panas yang menarik pokok-pokok epal, memberikan hasil yang banyak di kawasan yang sebelum ini dianggap tidak sesuai untuk penanaman tanaman ini. Varieti lama lama tidak diperolehi dalam keadaan stesen eksperimen dan institut, tetapi dengan kaedah “pemilihan rakyat”, dan terbukti oleh banyak generasi tukang kebun juga tidak dilupakan.

Sebagai peraturan, epal musim panas pertama kaya dengan gula, cukup berair dan mempunyai kualiti rasa yang sangat baik. Satu-satunya kelemahan buah-buahan sedemikian adalah bahawa mereka tidak boleh disimpan untuk masa yang lama, jadi mereka digunakan segar, pergi untuk jus dan pemeliharaan buah-buahan.

Penerangan dan foto-foto jenis awal pokok epal akan menjadi bantuan yang baik apabila memilih tumbuhan untuk penanaman di taman atau meletakkan taman baru.

Penerangan dan foto pokok epal

Epal putihSejarah gred popular ini dijalankan dari akhir abad XIX, apabila benih pendebungaan spontan menyebabkan loading White telah dikenal pasti sebagai pelbagai yang berasingan, bagaimanapun, yang dikenali di Rusia, negara-negara Baltik dan negara-negara jiran di bawah nama yang berbeza, seperti Alabaster, Dolgostebelka, Belle dan Papirovka.

Sejak permulaan abad ke-20 dan sehingga hari ini, ahli botani telah berhujah tentang tanda kesaksamaan antara varietas dan pengisian Putih dan Papirovka. Jika pada tahun 1937 dalam manual rujukan untuk agronomi, varieti itu disebut secara berasingan, penerangan pokok-pokok buah yang diterbitkan pada tahun 2005 menggabungkan jenis pemilihan kaum ini. Sesungguhnya penerangan pokok epal White mencurah hampir menduplikasi maklumat mengenai Papirovka, yang selama seratus dan beberapa tahun telah menjadi salah satu yang paling biasa di Rusia jenis awal. Dan hari ini pelbagai lama di serantau di semua kawasan di negara ini, kecuali Timur Jauh, Ural dan Siberia Timur. Selain itu, kira-kira 20 varieti menjanjikan yang baru telah dicipta oleh para saintis berdasarkan Papilovka atau White Fill.

Pohon epal Putih pengisian adalah pokok ketinggian sederhana dengan mahkota hampir piramida, yang pada orang dewasa tumbuh dengan tahun. Sebahagian besar ovari dibentuk pada cincin, pucuk dilindungi dengan dedaunan dedaunan bersaiz sederhana. Di bahagian belakangnya, daun-daunnya sangat pubescent, mempunyai septa dan tepi bergerigi yang kecil dan jelas.

Papillosis Pokok Apple

Buah pelbagai PapirovkaPapirovaniya dengan cepat mula membuahkan hasil, ovari pertama pada pokok itu muncul 4-5 tahun selepas penanaman. Pelbagai toleransi dengan frosts dengan baik, tetapi kesan sampingan sering dilihat pada daun apel dan buah-buahan.

Pokok epal berkembang pada bulan Mei, dan buah-buahan epal Papirovka, mengikut gambaran dan gambar yang terkenal dengan tukang kebun di sudut-sudut yang berlainan di negara ini, masak dalam dekad pertama bulan Ogos.

Saiz epal rata mempunyai bentuk kerucut dan jelas menonjol pada cahaya kuning, tanpa kulit rusuk tulang rusuk. Pada kebanyakan buah-buahan ada sejenis ruam kulit atau jahitan. Apabila buah-buahan sudah siap dikeluarkan dari cawangan, kulit kering nipis menjadi hampir putih, jadi pelbagai telah menerima salah satu namanya. Epal putih yang sama dan pulpa kasar berbuih yang menyegarkan dengan keasidan yang jelas.

Seperti pelbagai jenis musim panas pokok epal, buah dari White mengisi baik serta-merta selepas penyingkiran daripada cawangan kerana kulit pada tekanan yang sedikit lama lagi akan muncul bintik-bintik hitam, dan daging menjadi longgar, kering dan serbuk. Papas apel tidak boleh diangkut dan disimpan selama maksimum dua minggu.

Apple Blossom Candy

Apple CandyHasil daripada debu varieti lama “orang”, Putih mengisi dan Korobovka di All-Russian Research Institute. Michurin menerima pelbagai bunga epal, yang dicirikan oleh pokok-pokok yang berkembang dengan pesat, bersahaja dan ketabahan musim sejuk yang baik dalam keadaan di wilayah Rusia.

Rata-rata, pokok permen mula membentuk ovari seawal 4-5 tahun selepas menanam, membentuk mahkota yang kuat dan luas. Pucuk epal ditanam dengan padat dengan daun berwarna hijau tepu. Oleh itu, pokok itu bertindak balas dengan baik untuk mencantas, bukan sahaja meningkatkan bilangan masak buah-buahan, tetapi juga membolehkan penanam kawasan utara berkembang budaya sebagai pokok renek atau tumbuhan menjalar. Walaupun berkebun ladang kerana kesukaran membentuk mahkota tidak menggunakan jenis epal gula-gula, tukang kebun amatur telah lama dihargai kelebihan budaya ini.

Rintangan fros varietas itu memungkinkan untuk menanam apel walaupun di rantau Siberia, dan di tengah Rusia sempadan penanaman utara berjalan di sepanjang utara wilayah Moscow. Walaupun pokok-pokok muda dari pelbagai gula-gula boleh memberikan 30 hingga 50 kg buah-buahan wangi berair, masak di pertengahan bulan Ogos, tidak runtuh sehingga pengumpulan dan disimpan sehingga dua bulan.

Menurut foto dan perihalan pokok epal, Candy, pokok ini memberikan epal berkualiti tinggi, sangat manis, berkualiti tinggi dengan berat 80 hingga 120 gram. Warna penutup buahnya kuning, dan di atasnya corak jalur merah besar terbentuk pada bulan Ogos.

Foto dan perihalan pokok epal

Apple pokok emas keemasanMatang pada akhir bulan Julai, epal kecil dari Golden China awal tertarik oleh penampilan mereka yang luar biasa dan rasa manis dan masam. Variasi itu muncul pada pergantian abad XIX dan XX, berkat usaha I.V. Michurin dari persimpangan saingan putih dan Chinaki. Hari ini pelbagai di serantau di wilayah Volga-Vyatka dan Utara-Barat di Rusia, tetapi ditanam di kawasan yang jauh lebih besar.

Pokoknya bersaiz sederhana, sehingga titik tertentu mempunyai mahkota menegak dalam bentuk piramid terbalik. Apabila ia tumbuh, pokok epal menjadi tersebar, dan di bawah berat buahnya panjang, dengan daun jarang cawangan dapat menekuk ke tanah. Daun di pokok epal pelbagai ini memanjang, yang berwarna hijau-hijau lebih kurang terletak di hujung pucuk.

Buah-buahan epal bahan kapas emas, seperti di dalam gambar, dipasang pada hujung batang fleksibel, seberat 20 hingga 40 gram dan diperuntukkan warna kuning-kuning yang indah, tanpa sebarang tanda pemerah pipi. Pulpa epal yang manis sayuran mempunyai aroma ringan dan cukup berair.

Seperti beberapa pokok musim panas yang lain, buah-buahan dari Emas Cina tumbuh apabila mereka matang, menjadi hampir telus. Sekiranya anda terlepas saat matang, epal jatuh dengan cepat, dan selepas seminggu mereka hampir kehilangan kekayaan mereka.

Buah awal awal kultivar epal jatuh pada 3-5 tahun, manakala pokok epal mentolkan beku dengan baik, tetapi sering dipengaruhi oleh kudung. Pelbagai ini dicirikan oleh periodicity berbuah dan pencemar epal yang diperlukan, contohnya, mencurahkan White atau, mengikut keterangan pokok epal Grushovka of Moscow, yang berdekatan.

Apple Blossom Melba

Melba apelGred yang terkenal pematangan musim panas pada tahun 1898 telah dicipta oleh peternak Kanada dari pendebungaan bebas dari pelbagai Macintosh. Sudah pada permulaan abad yang lalu, Melba menjadi terkenal di Rusia, di mana ia mendapat populariti yang besar.

Sehingga kini, kultivar apel Melba telah dizonkan dan ditanam hampir di seluruh negara, kecuali kawasan-kawasan yang paling tidak teruk di Ural, Timur Jauh dan Siberia Timur Laut.

Pohon buah-buahan dari usia 3-5 tahun Melba tinggi, menyebar dengan kepadatan rata-rata putaran mahkota. Anak benih muda mempunyai struktur piramidal. Buah-buahan diikat pada cincin, cawangan-cawangan ditutup dengan daun hijau muda atau daun kekuningan oval, yang ternyata lebih besar pada pucuk kuat muda. Pada bulan Mei, terdapat penampilan besar tunas merah jambu merah dan bunga putih. Pelbagai ini dibezakan oleh hasil tinggi epal pencuci mulut awal.

Buah-buahan jenis epal Melba berat 120-140 gram, dan dalam beberapa kes ia adalah mungkin untuk mencapai mendapatkan 200 gram, bulat atau epal bulat kon. Dalam buah-buahan masak licin, berminyak atau disalut dengan kulit lapisan lilin cahaya warna kekuningan atau kehijauan dengan meresap kebanyakannya merah jambu permukaan atau pemerah pipi merah tua di mana kelihatan jalur merah.

Berbanding dengan jenis apple musim panas yang lain, buah-buahan wangi Melba dapat diangkut, dan epal sedikit belum matang mengekalkan sifat mereka sehingga Januari, dengan simpanan yang berhati-hati. Pulpa lembut dari epal tidak mengubah sifatnya dan tidak hilang manis, seperti rasa gula-gula. Antara kelemahan utama, menurut gambar dan penerangan mengenai tanam epal awal, adalah rintangan lemah terhadap kudung, berbunga siku, pokok-pokok yang melekat dan ketabahan musim sejuk yang tidak mencukupi. Di bawah keadaan biasa, epal Melba dimasak pada bulan Ogos, tetapi dalam cuaca sejuk, hujan, tarikh pengumpulan ditangguhkan sehingga pertengahan bulan September.

Dengan penyertaan epal Melba mencipta lebih daripada 20 jenis baru. Antaranya, lidah buaya awal, serta lidah buaya dan caravel, yang lebih tahan terhadap penyakit dan buah-buahan yang berwarna cerah.

Buah epal awal

Epal awal aloyBuah pertama diperoleh daripada penyebaran Melba dan Papirovaniya apel-varieti Awal aloy dicatatkan pada tahun 1973, dan selepas 15 tahun pelbagai telah dimasukkan ke dalam Daftar Negeri. Pokok epal mengambil banyak daripada “ibu bapa”, tetapi ia mempunyai daya tahan yang lebih baik terhadap kudung dan fros. Di samping itu, hasil pokok rendah dengan mahkota bulat bermula dua minggu lebih awal daripada Melba. Cabang epal jenis musim panas ini ditutup dengan daun bujur bersaiz sederhana dengan permukaan luar yang berkilat dan terang.

pokok epal memberi hasil yang tinggi stabil bulat atau epal conical bersalut kulit berkilat halus, permukaan yang menduduki separuh terang gelap berjalur warna merah, meningkat kepada tangkai. Pulpa epal adalah berair, putih atau krim dengan butiran yang tidak dapat dilihat.

Apple Tree Grushovka Moscow: keterangan dan gambar

Buah jenis pear MoscowPear Moscow adalah pelbagai pilihan “rakyat” yang diketengahkan dan dikasihi oleh pembentukan buah awal dan banyak. Seperti yang ditunjukkan dalam keterangannya, pokok apel Grushovka Moscow boleh ditanam di banyak rantau di Rusia, termasuk hampir seluruh wilayah Eropah, Ural, Barat dan Timur Siberia.

Setakat ini, pokok epal yang boleh menahan mendadak walaupun 50 darjah mewakili salah satu yang paling tahan terhadap jenis sejuk. Pokok-pokok besar dengan mahkota bulat atau penyebaran yang baik telah mula menghasilkan buah selepas 5-6 tahun selepas mendarat di tanah. Pembungaan bermula, seperti pada kebanyakan pokok apel jenis musim panas, pada bulan Mei. Kelopak yang dikumpulkan di dalam tunas mempunyai pewarna merah jambu, dan memutihkan warna yang dibentangkan. Pada musim panas, cawangan mempunyai penutup daun tebal yang terdiri daripada daun hijau atau kuning hijau yang lekang atau memanjang dengan margin yang halus bergigi.

Buah-buahan pokok epal Grushovka Moscow masak pada bulan Julai dan Ogos, berat purata epal rata bulat atau rata-rata tidak melebihi 120 gram. Pada masa yang sama, dari 80 hingga 170 kg dikumpulkan dari satu pokok.

Walau bagaimanapun, buah berbuah tidak boleh dipanggil jisim, kerana pematangan epal di dalam mahkota dan di bahagian atas, berbanding dengan cawangan yang lebih rendah, agak tertunda. Peel dari buah epal Grushovka dari Moscow, menurut keterangannya ditutup dengan lapisan lilin, agak tipis dan licin. Warna penutup epal masak hampir putih atau dengan warna kuning yang tidak dapat dilihat. Sehingga 80% permukaan janin diambil oleh kemerahan merah jambu atau kemerah-merahan kereta yang kabur atau juga jalur. Juicy selepas koleksi, krim atau pulpa merah jambu epal wangi dengan cepat menjadi mealy. Epal tidak disimpan, dan dalam cuaca hujan mereka boleh dipengaruhi oleh kudung.

Video mengenai epal musim panas awal