petunia grandiflora limboLimbo petunia grandflora yang besar berbunga, adalah tumbuhan kerdil dengan berbunga yang baik dan berbunga yang banyak untuk masa yang lama. Pertumbuhan yang baik menunjukkan pada cerah dan terlindung dari hujan dan angin tanah liat dan tanah berpasir yang berpasir.

Petunia grandiflora adalah penghuni tak terpisahkan dari mana-mana taman bunga atau balkoni. Ia dianggap, hampir kilang yang paling popular, direka untuk menghiasi katil bunga. Bunga semacam itu patut bunga untuk aroma yang menyenangkan, pelbagai warna dan bentuk. Cascades cerah bunga wangi, yang dapat dilihat dari awal musim panas dan fros pertama, boleh mengubah bahkan taman yang paling primitif.

Dari tumbuh-tumbuhan mudah, tetapi kuat untuk 200 tahun, para saintis telah mencipta pilihan karya menakjubkan indah pelbagai grandiflora petunias limbo. Biasanya, ia ditanam pada bunga, brosur dan sekatan. Dalam gambar Petunia grandiflora boleh dilihat walaupun di dalam pasu kecil, di mana mereka maju dan berkembang terima kasih kepada sistem akar sempurna yang maju, yang membolehkan mereka untuk digunakan sebagai hiasan gantung.

petuniaPenanaman kawasan, mereka bergaul dengan baik dengan begonias, lobulyariyami, Coleus, cineraria dan tanaman hiasan lain. kombinasi grandiflora grandiflora Petunia dengan vervain, snapdragons, marigolds gillyflower, Celosia, ageratum dan Annuals lain untuk mewujudkan sebuah taman bunga keindahan yang besar, kerana semua tumbuh-tumbuhan adalah ketinggian yang sama dan gabungan warna yang hebat.

Pertumbuhan jenis kerdil Petunia grandiflora limbo berlaku hanya berdiameter. Oleh itu, tidak perlu menggunakan pelbagai stimulan pertumbuhan. Satu ciri ciri grandiflora warna ungu tua, gambar yang anda boleh lihat di laman ini, adalah pokok renek kuat bercabang, disemat dengan bunga yang besar dengan diameter 12 sentimeter. ketinggian maksimum dalam pot bunga adalah kira-kira 15 cm, dan di katil terbuka mencapai 25 sentimeter. Juga, kelebihan pelbagai hibrid termasuk berbunga awal dan panjang berbanding dengan siri bunga berbunga yang lain.

Berkembang petunias grandiflora

Tumbuh petunia lebih baik dalam cara anak benih. Menggunakan kaedah ini, mungkin untuk mendapatkan tumbuhan dewasa lebih awal dan menanamnya di atas katil bunga. Petunias grandiflora yang tumbuh sangat bergantung pada benih yang berkualiti, jadi lebih baik untuk membeli dari pengeluar yang dipercayai.

Biji-bijian boleh ditanam di tanah yang disediakan dari bulan Februari hingga akhir bulan Mac. Untuk membenamkan bekas kecil sehingga 7 cm tinggi dengan lubang di bahagian bawah adalah sesuai. Juga perhatian khusus diberikan kepada penyediaan tanah, kerana petunias mempunyai keinginan mereka dalam komposisi tanah. Campuran tanah harus longgar, poros dan mempunyai tindak balas neutral.

Kedai bunga dinasihatkan untuk memilih komposisi berikut:

  • Humus (1 jam);
  • Tanah yang soddy (1 jam);
  • Gambut (1 h);
  • Pasir adalah berbutir kasar (0.5 h).

Untuk pembasmian kuman, campuran dicadangkan untuk dicurahkan dengan larutan panas permanganat kalium.

petuniaDalam benih tanah bersedia bercampur dengan pasir sungai, bangun sama rata di seluruh kawasan itu disembur dengan faktor pertumbuhan dan tutup dengan kaca atau filem untuk mewujudkan mikroiklim a. Sehingga pucuk di tanah, kelembapan yang baik dikekalkan dengan menyemburkannya, atau menuang air ke dalam kuali.

Kira-kira 5-7 hari, pucuk pertama muncul. Mulai sekarang, penyiraman perlu dikurangkan. Dalam tempoh ini, substrat harus sedikit dibasahkan, tetapi tidak basah. Liputan boleh beransur-ansur beralih ke sisi dan selepas 3-4 hari untuk menghapus sama sekali.

Selepas daun pertama yang pertama muncul pada anak benih, mereka mestilah menyelam. Tanaman yang ditanam akan disiram dengan baja cecair setiap 10-15 hari.

Untuk mengembangkan petunia grandiflora, sangat penting untuk mengatur pencahayaan tambahan, kerana sangat menuntut cahaya. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan phytolamps khusus, lampu LED atau lampu pendarfluor. Satu-satunya keperluan yang dibentangkan kepada mereka bukan untuk meningkatkan suhu dan mewujudkan kelembapan yang kuat di sekitar kilang.

Setelah akar muncul di bawah periuk, anak benih sudah siap untuk ditanam di tanah terbuka.

Penjagaan petunia

petuniasApabila memilih tapak penanaman untuk anak benih petunia, perlu mengambil kira kelemahannya. Dengan pendedahan yang kuat kepada hujan, ia boleh rosak teruk, membusuk, atau bahkan tidak berbunga sepenuhnya. Oleh itu, adalah lebih baik untuk memecahkan katil bunga di tempat yang hangat dan terlindung dari angin dan hujan di tanah liat dan pasir yang lapang.

Penjagaan petunias tidak mempunyai kesukaran tertentu, tetapi dengan cuaca kering yang lama, bunga memerlukan pengairan tambahan. Juga, dari pemupukan akan bergantung kepada banyak belukar berbunga. Seminggu selepas penyesuaian benih kepada keadaan baru dan sebelum akhir bulan Ogos, setiap dua minggu baja kompleks digunakan untuk tumbuhan.

Apabila merawat petunias, jangan lupa, pada waktunya untuk mengeluarkan daun kering dan bunga layu. Ini akan meningkatkan keberkesanan penanaman.

Ciri-ciri Petunia Pet Care