tomat pelbagai KhurmaSpring datang dan sekali lagi tukang kebun mula memilih – apa yang akan menanam di kediaman musim panas? Mereka yang tidak takut akan kesukaran dalam kerja keras untuk mengembangkan tomato, adalah bernilai menanam persimmon tomat. Ciri-ciri dan keterangan mengenai varieti ini dinyatakan dalam artikel.

Berbagai jenis tomato Khurma merujuk kepada kacukan. Ia kelihatan tidak lama dahulu (pada tahun 2009) akibat percubaan amatur oleh peternak Rusia, tetapi telah mendapat popularitas di kalangan petani trak kerana kualiti rasa yang sangat baik.

Penerangan yang pelbagai

berkembang di luar rumahTomat Khurma adalah kepelbagaian penentu sederhana. Belukar tumbuh kira-kira 80 cm tinggi, dalam keadaan hothouse ia boleh mencapai 140 cm. Batang yang kuat bertindih dengan sejumlah besar daun besar warna hijau muda, yang menyembunyikan buah-buahan dengan baik dari cahaya matahari langsung. Bentuk inflorescences mudah, dalam setiap berus maksimum 3 janin diikatkan.

Tomato Persimmon dicirikan oleh hasil yang tinggi, seperti yang dapat dilihat dalam foto buah. Dengan semak belukar, anda boleh mendapat sekurang-kurangnya 3 kg tomato, manakala ketumpatan penanaman yang disyorkan tidak lebih dari 9 semak per 1 persegi. m.

produktiviti pelbagai KhurmaBuah-buahan berkembang menjadi saiz yang baik – dari 250 hingga 500 g. Ada kes-kes apabila penanaman rumah hijau berjaya mendapatkan tomato dengan berat kira-kira 700 g. Bentuk janin menyerupai bola yang sedikit rata. Tomato masak seperti persimmon – warna oren yang kaya dengan warna emas, itulah sebabnya varieti mendapat namanya.

Pada permulaan proses masak, buah-buahan mempunyai bintik-bintik hijau yang hilang setelah mencapai kematangan penuh.

warna seragam buahPulpa tomato sangat berair, oren, dan manis. Ia mempunyai aroma tomato yang stabil. Tetapi kulit mempunyai struktur padat, yang membolehkan anda menggunakan tomato untuk penyimpanan dan pengangkutan. Di samping itu, buah-buahan dapat dicabut dalam keadaan “separuh kesediaan” – mereka dapat masak dalam kotak semasa penyimpanan, sambil mengekalkan rasa mereka.

Related  Gambaran keseluruhan taman dan jenis hiasan plum

pulpa buah manis yang berairCiri khas dari pelbagai jenis tomato Persimmon ialah terdapat sedikit biji dalam tomato, selain kecil. Untuk mengumpul stok benih sendiri untuk musim depan, anda perlu mencuba.

Tomato harus dikeluarkan dari semak belukar tepat pada masanya, sebaik sahaja ia masak. Dalam buah-buahan yang terlalu masak tidak ada rasa masam seperti itu.

Tomato kebanyakannya digunakan segar dan untuk salad. Tetapi jus yang dibuat dari mereka juga sangat lazat, mempunyai warna kuning yang luar biasa dan manis manis. Pelbagai ini juga digunakan dalam pemuliharaan yang lain.

saiz buah KhurmaHarus diingat bahawa pakar pemakanan mengesyorkan untuk memasukkan dalam diet tomato Persimmon semasa diet. Tomato masak mengandungi sejumlah besar karotena, manakala kepekatan asid organik adalah rendah.

Kelebihan pelbagai adalah:

 • produktiviti;
 • kualiti rasa yang sangat baik;
 • kesejagatan penggunaan;
 • pengangkutan yang baik;
 • penyimpanan jangka panjang.

Bagi kelemahan – kesemak tomato sangat sensitif terhadap penyakit, terutamanya untuk larut malam, dan juga sering diserang oleh wireworm, whitefly dan slug. Tetapi di bawah keadaan rawatan yang tepat pada masanya, kilang itu pulih sepenuhnya dan membuahkan hasil.

Kekhususan menanam pelbagai: benih pembenihan benih

penanaman benih pelbagai KhurmaPencirian dan perihalan pelbagai tomato Persimmon tidak lengkap, jika tidak untuk mengatakan beberapa perkataan mengenai anak benih yang semakin meningkat. Hibrid di tanah terbuka ditanam terutamanya di kawasan selatan dengan iklim yang hangat. Di tengah dan tengah, lebih baik menggunakan rumah hijau, kerana kilang itu tidak bertolak ansur dengan suhu rendah.

Pembenihan bibit boleh bermula dari akhir bulan Mac. Untuk melakukan ini, tanah biasa dari taman, dari atas anda boleh menuangkan lapisan kecil zat gizi.

Biji Persimmon mempunyai percambahan yang baik (sehingga 90% daripada biji), jadi jangan menanamnya dengan sangat padat.

Penanaman benih persimmon Persimmon terdiri daripada pemeliharaan syarat-syarat tertentu:

 1. Bekas dengan biji benih harus ditutup dengan filem.
 2. Jangan biarkan suhu jatuh dan jatuh di bawah 23 darjah Celcius.
 3. Memberi liputan. Sekiranya perlu, pasangkan lampu tambahan supaya anak benih tidak diregangkan.
 4. Mengekalkan tahap kelembapan yang tinggi, sementara secara berkala mengalihkan “rumah hijau mini”.

Related  Begonia kerajaan – penyebaran warna dalam satu bunga

Untuk memindahkan pucuk ke dalam bekas yang berasingan diperlukan apabila terdapat 2 daun nyata. Di bibit tanah terbuka boleh ditanam pada bulan Mei, sebaik sahaja frosts malam meninggalkan.

Sebelum menanam benih, ia mesti dikeraskan: keluar ke udara terbuka, secara beransur-ansur meningkatkan masa kediaman.

Ciri-ciri penjagaan lanjut

pasyning dan gartering semakDari kemunculan pucuk hingga awal berbuah, tomato mengambil purata 120 hari, tuaian pertama boleh dikeluarkan pada bulan Jun. Dalam keadaan musim sejuk yang sejuk dan menurunkan suhu kepada 20 darjah F, buahnya akan kemudian (pada bulan Julai).

menuaiPenjagaan tomato yang semakin meningkat mempunyai ciri-cirinya sendiri:

 1. Di bawah berat buah-buahan yang besar, semak sering pecah, jadi perlu meletakkan pendukung dan mengikat tumbuhan, terutama rumah kaca.
 2. Apabila tumbuh tomato Persimmon pasynkovanie biasa adalah suatu keharusan. Kilang itu terdedah kepada penebalan semak yang kuat.
 3. Lakukan penyiraman harian di bawah akar dengan melonggarkan tanah berikutnya.
 4. Untuk tomato pemakanan yang lengkap untuk membuat pakaian atas mineral.

Berdasarkan ciri dan keterangan pelbagai tomato Khurma, ia adalah alternatif yang sangat baik untuk penanaman rumah hijau, serta penanaman di wilayah selatan. Dengan sedikit usaha dan usaha, anda boleh mendapatkan buah-buahan yang berkualiti dan enak.

Video mengenai penanaman tomato pelbagai Khurma