periuk persimmonPokok Ebony – hati panjang, persimmon, mempunyai nama lain – plum tarikh, tarikh liar, buah hati. Bolehkah ada persimmon pasu dari tulang? Di rumah, penanaman eksotik adalah mungkin, tetapi dikaitkan dengan beberapa syarat. Tumbuhan tropika memerlukan mikroklimat khas sepanjang tahun. Pada musim sejuk, tumbuhan menumpahkan daun, memerlukan rehat dan suhu yang rendah. Buah-buahan pokok rumah adalah berguna. Varieti Diri Khachia dan Giro – untuk membantu tukang kebun.

Bagaimana saya boleh mendapatkan bahan penanaman?

inokulasi persimmons untuk fruktificationSelalunya di rumah, berkembang diberi persimmon dari tulang. Adalah penting untuk memilih buah daripada pelbagai penyebaran diri. Berry itu harus matang, tanpa kerosakan. Anda tidak boleh mengambil buah beku, benih tidak boleh digunakan. Jika di sebelah buah terdapat daun dengan acuan – dari benih ia perlu diperhatikan. Untuk persunyatan dospel dalam kehangatan, ia boleh dipegang oleh bateri pemanasan.

Biji benih perlu disimpan selama 2 hari dalam larutan kalium permanganat yang lemah. Hanya tenggelam tulang yang sesuai untuk menyemai. Selanjutnya, benih dirawat dengan stimulator pertumbuhan, stratifikasi selama 2 bulan pada +5 Dengan, selepas seminggu, tahan bateri pemanasan. Sebelum menyemai benih, pita keras pensil dengan kertas pasir.tulang kesemak

Secara selari, mungkin untuk benih benih persimmon hanya:

 • makan buah dan ambil biji;
 • segera masukkan kedalaman 1.5 cm dalam periuk tanah longgar, tutup, letakkan di tempat yang hangat;
 • kadang-kadang merapikan permukaan, udara, bercambah harus muncul dalam masa dua minggu.

Anda boleh membeli anak pokok siap di nurseri, ia tidak akan murah. Pada anak benih anda sendiri, anda boleh mendapat vaksin daripada pokok rumah buah-buahan.

Keperluan untuk menyemai persimmon, menjaga anak benih

bercambah persimmons dari batuTanah untuk menanam benih mestilah ringan dan nipis. Campuran pasir dan gambut yang sesuai di bahagian yang sama. Di rumah, persimmon dari benih bercambah dalam bekas yang kecil, tertutup dari atas dengan penyejatan. Anda tidak boleh menggunakan bateri sebagai sumber haba – bumi akan kering dengan cepat. Ia perlu membina satu miniteplike. Tumbuh sukar dibebaskan dari lubang-lubang, ia harus dibantu dengan melembabkannya dari senapang semburan dan meletakkan periuk dalam cangkang polietilena untuk malam. Sebaik sahaja pucuk memberi daun sebenar pertama, mereka perlu ditanam, atau meninggalkan satu, anak benih yang paling berkuasa. Pindahkan kilang ke tanah yang disediakan:

 • humus padang rumput;
 • gambut;
 • pasir sungai.

Untuk memberikan ciri-ciri berguna komposisi, anda boleh menambah EM-1 Baikal, tetapi hanya 2 minggu sebelum penanaman.

persimmon di tingkapDi rumah, penanaman persikota dari tulang tanpa pemindahan boleh sampai 3 bulan. Anak benih tumbuh cepat, mengisi akar dengan bekas kecil. Setiap periuk seterusnya harus lebih besar dari yang sebelumnya 3-4 cm. Tidak mungkin lagi – bumi bebas akan menjadi masam. Dari saat pembentukan cawangan sisi, pokok itu harus dipetik, supaya cawangannya menjadi lebat dan mahkota adalah sfera.

Untuk mengembangkan persimmon dari batu sebagai tumbuhan hiasan boleh didapati dari buah apa pun. Tetapi anda boleh mendapatkan tanaman hanya dari tumbuhan yang dicantumkan. Menanam persimmon dengan potongan kecil dari pokok buah-buahan sendiri. Graft itu boleh diambil di taman botani, di nurseri atau dengan kawan-kawan yang baik. Adalah penting bahawa pokok itu sihat. Jika anda membuat vaksin untuk anak benih tahunan, bunga boleh dijangkakan dalam 5 tahun.

Agrotechnics pokok tomato rumah – persimmon

persimmon berbunga halusMembesar rumah persimmon dikaitkan dengan mewujudkan persekitaran “tropika” untuk tumbuhan. Ini bermakna:

 1. Tumbuhan pasu memerlukan banyak cahaya yang bertaburan, pada musim bunga dan musim gugur, dengan 2-3 jam cahaya. Cahaya matahari langsung tidak bertolak ansur dengan persimmon, pada hari musim panas yang jelas tingkap harus diperketat dengan kain kasa.
 2. Pada musim panas tumbuhan suka udara segar, tetapi tanpa angin, teduh.
 3. Air pokok dalam bahagian kecil, tanpa mewujudkan genangan dan kotoran di dalam kotak.
 4. Penyemburan harian pada daun adalah wajib.
 5. Semasa tempoh rehat, pokok menumpahkan daun dan boleh disimpan pada suhu sehingga -15. Biasanya cukup +5 -10 darjah di bawah tanah yang gelap, dengan membasahi berkala koma bumi secara berkala.
 6. Semasa musim pertumbuhan, pembajaan sederhana, pemindahan atau pembaharuan lapisan atas substrat diperlukan.

transplantasi kesemakPenjagaan rumah untuk persimmons dari batu untuk pengeluaran pokok buah-buahan dikaitkan dengan keseimbangan keadaan tekanan dengan keadaan yang menggalakkan. Inilah cara mereka membuat pokok menanam dalam keadaan yang tidak biasa bagi mereka. Dos yang terhad baja tidak menimbulkan massa vegetatif, jika tidak, akar tidak akan dapat ditangani. Tetapi, pencahayaan buatan dan ketiadaan draf adalah selesa untuk persimmons. Pembentukan keraguan mahkota mengekalkan pertumbuhan bahagian tanah dan membantu akar.

Cara menghidangkan persimmon adalah sains khusus. Jika pokok itu berada di dalam bilik yang terang dengan peningkatan suhu – daun-daun kering. Air tumbuhan dengan air suam lebih kerap, tetapi jangan buat kotoran di mana tidak ada udara, akar tercekik. Kesederhanaan diperlukan dalam segalanya. Penyiraman tidak dapat menggantikan semburan harian, penciptaan kabut di mahkota. Menyembur pada daun dilakukan beberapa kali sehari dalam cuaca panas. Untuk meningkatkan kelembapan di dekat akuarium, piring atau pallet dengan kerikil dan lumut lembap.

Bagaimana untuk mengembangkan persimmon dari batu – video dalam 3 bahagian