racun seranggaSebagai peraturan, persiapan agrokimia dihasilkan dalam bentuk pekat, dibentangkan dalam bentuk cecair atau serbuk. Sebelum digunakan, mereka mesti dicairkan mengikut resipi, dan hanya kemudiannya dimasukkan ke dalam operasi. Tetapi terdapat beberapa bahan yang telah dihasilkan dalam bentuk siap sedia. Eforia adalah racun serangga (tersilap disebut “Euphoria” oleh tukang kebun), yang tidak memerlukan persiapan awal penyelesaian kerja. Semua yang diperlukan adalah untuk mencurahkannya ke tangki dan menggunakannya dalam norma yang betul.

Penerangan

Insektisida Eforia – adalah tumpuan penggantungan tindakan hubungan sistemik, yang dihasilkan dalam tin plastik dengan jumlah yang berbeza. Komposisi ini mengandungi dua bahan aktif: thiamethoxam dan lambda-cyhalothrin. Sikap mereka membolehkan untuk menghilangkan perosak dalam masa yang sesingkat mungkin dan untuk melindungi tanaman sebanyak mungkin untuk masa yang lama.

  1. Lambda-cyhalothrin (kandungan dalam larutan adalah 106 g / l). Bahan ini mempunyai kesan usus, sentuhan dan penghalau pada serangga. Di samping itu, ia mempunyai kesan menyedihkan pada sistem saraf dan membawa kepada ketidakseimbangan kalsium dalam badan mereka. Masuk ke dalam perosak, insektisida dengan serta-merta melumpuhkan mereka. Kecekapan diperhatikan bukan sahaja untuk orang dewasa, tetapi juga untuk larva.
  2. Thiamethoxam (kepekatan komponen ini dalam larutan ialah 141 g / l). Bahan ini mempunyai kesan usus, sentuhan dan sistemik. Dalam organisma perosak, ia memasuki saluran pencernaan atau penutup luaran, dan kemudian melumpuhkan sistem saraf serangga.

Terima kasih kepada kedua-dua bahan aktif ini, spektrum penggunaan insektisida meningkat dengan ketara. Pada masa yang sama, imuniti sepenuhnya dikecualikan pada masa akan datang.

Faedah

racun serangga perosakAntara detik-detik positif Eforia racun serangga adalah:

  1. Bukan sahaja orang dewasa terpengaruh, tetapi juga larva serangga.
  2. Kecekapan tinggi walaupun terhadap perosak yang hidup terutamanya di bahagian bayangan daun.
  3. Keupayaan untuk digunakan dalam sebarang cuaca. Dalam kes ini, ubat tidak terjejas oleh suhu.
  4. Dengan penggunaan yang munasabah dan mematuhi semua piawaian, bahan itu selamat untuk manusia.
  5. Keberkesanan terhadap pelbagai jenis perosak pertanian.
  6. Tiada rintangan.
  7. Keputusan disimpan untuk masa yang lama, dan ini membolehkan untuk mengurangkan bilangan rawatan.
  8. Mudah untuk menggunakan bentuk.

Arahan penggunaan Eforia racun serangga

arahan untuk digunakan pada pakejOleh kerana penyediaan sudah siap sepenuhnya, tidak perlu menyediakan penyelesaian kerja. Penyemprotan tumbuhan dilakukan secara manual, menggunakan tangki khas, atau dengan bantuan pesawat.

rawatan bidang insektisida oleh kejuruteraan pesawatPenggunaan Eforia racun serangga mungkin berlaku serentak dengan insektisida lain. Dengan pencampuran yang berturutan, ia boleh digunakan walaupun dalam tangki campuran.

Apabila mencampurkan, anda harus mengikut peraturan: penyediaan berikut boleh ditambah hanya dengan pembubaran lengkap yang sebelumnya.

Sembur ia boleh berada di mana-mana cuaca, tetapi lebih baik daripada windless. Pada masa yang sama, pastikan titisan tidak tumpah ke tumbuhan tetangga. Bagi kadar penggunaan racun serangga Eforia, mereka bergantung hanya pada jenis budaya.kadar penggunaan racun serangga

Ketoksikan

bekerja dengan racun serangga dalam peralatan pelindung diriEforia adalah ubat-ubatan ketoksikan sederhana. Oleh itu, apabila menggunakannya, anda mesti berhati-hati mematuhi semua langkah berjaga-jaga keselamatan dan memakai peralatan perlindungan yang tidak membenarkan hubungan dengan ubat (saman khas, sarung tangan, gelas).

Insektisida berbahaya bagi lebah dan penduduk takungan.

Oleh itu, sebelum prosedur ini, anda perlu memaklumkan mengenai kejadian pembeli beekeep terdekat. Pelbagai penerbangan yang dibenarkan untuk lebah ke zon penyemburan adalah sekurang-kurangnya 5-6 km. Ia juga dilarang untuk menjalankan kerja berhampiran takungan perikanan.

Insektisida dalam kawalan perosak – video