pelbagai periuk Autumn YakovlevaSangat lazat pir Autumn Yakovlev, penerangan, gambar dan mendarat untuk membantu mengembangkan buah ini berguna di kawasan anda, sila kebun pokok buah yang baik terkenal dengan sejumlah besar tanaman dan kekurangan pelbagai penyakit, jika betul menjaga mereka. Pelbagai baru buah-buahan telah diperolehi pada tahun 1974 terima kasih kepada kerja-kerja pembiakan pada menyeberangi Bergamot Esper + Daughter kosong. Penulis karya-karya itu adalah profesor terkenal PN Yakovlev dan SP Yakovlev. Autumn Yakovlev mendapatkan populariti sejak itu, dan gembira setiap kawasan dekat kedua untuk berair, bukan buah-buahan tart itu.

Penerangan

pokok tinggiPokok itu mencapai ketinggian 15 meter dan mempunyai bentuk mahkota bulat. Ketumpatan dedaunan cukup besar, betul-betul sama dengan pembentukan menembak. Fakta ini membawa kepada kekacauan besar mahkota, yang, selepas itu, memerlukan pemangkasan yang kerap. Pucuk coklat lebar, sedikit melengkung. Daun diarahkan ke atas dengan bilah besar. Mereka mempunyai asas berbentuk baji dan daun petak yang panjang.

pokok mudaBuah-buahan dilahirkan pada ranting buah dan batang batang. Penerangan, gambar musim luruh pir Yakovlev mengesahkan bahawa kepelbagaian ini memberi panen berskala besar yang stabil. Buah-buahan berbentuk pir berbentuk buah mempunyai warna zamrud terang, sebelah cerah yang selalu disikat. Batang tangki sederhana cukup tebal untuk menyokong berat sehingga 170 gram. Cup jenis terbuka. Pucuk kecil mempunyai ribbing yang lemah. Hati besar berbentuk telur dengan bilik tertutup, mempunyai biji coklat yang besar.

Pelbagai pear Autumn Yakovlev lama dipelihara. Penuaannya boleh mencapai 75 hari pada suhu sejuk.

pear Autumn YakovlevaSeparuh kedua bulan Ogos terkenal dengan hasil yang kaya dengan pir yang dipertimbangkan. Kestabilan dan banyaknya buah-buahan boleh dilindung nilai dengan menanam beberapa pengacau berhampiran. Lada dan Avgustovskaya adalah jenis yang paling sesuai untuk kes ini.

Autumn Yakovlev begitu produktif sehingga walaupun pada batang batang nipis terbentuk.

Penanaman dan penjagaan

penanaman benihMenanam dan merawat pir pelbagai Varieti Yakovleva memerlukan pemeliharaan beberapa tindakan untuk penanaman pokok yang sihat dan buah-buahan.

Related  Kami belajar bagaimana untuk meningkatkan kemangi dari biji di dalam bilik

Mac adalah bulan penanaman mahkota. Jenis penjagaan ini diperlukan untuk mengandungi pertumbuhan cawangan pokok, juga untuk merangsang pembentukan buah pinggang dan buah-buahan baru.

Akhir April terkenal dengan prosedur penyemburan, yang membantu menghilangkan perosak dan kulat. Inta-vir, Fury akan membantu menangani tugas ini. Pada bulan Mei, pokok itu meminta makanan, peranannya dengan sempurna akan melaksanakan urea, nitrat, nitrogen, sulfat tembaga, asid borik. Pada musim panas, terutamanya dalam cuaca panas, tumbuhan pir mesti disiram dengan banyaknya. Pada bulan September, batang pokok itu harus dicat dengan bulu besi, untuk mengelakkan beberapa penyakit.

dandananUntuk mengelakkan penyakit buah-buahan, contohnya, kudis, anda perlu membeli benih atau keratan yang berkualiti. Satu lagi rawatan pencegahan yang disyorkan dengan mortar mustard di sekeliling batang batang. Untuk melakukan ini, anda perlu membubarkan 50 gram serbuk dalam 10 liter air biasa. Tuangkan tanah dengan produk perubatan.

Buah-buahan dan daun kupas yang terukir mesti dibakar, dan abu menguburkan sejauh mungkin dari taman.

Bilakah untuk menanam pear Autumn Yakovlev? Masa yang paling sesuai untuk penanaman adalah musim bunga dan musim luruh. Sekiranya lebih mudah untuk membuat pendaratan pada musim luruh, maka tindakan ini perlu dilakukan kira-kira sebulan sebelum bermulanya fros. Saiz lubang untuk pendaratan hendaklah 70 cm dalam dan 100 cm lebar. Adalah wajar untuk mengisi bahagian bawah lubang dengan shell kayu walnut, dan juga menambah baja mineral. Lebih dari tanah yang subur, isi tanah yang subur, dan hanya kemudian menanam benih. Tidak mustahil akar pokok masa depan bersentuhan dengan baja. Menanam pir tidak disyorkan berhampiran jagung, bunga matahari. Tumbuhan ini dapat mengambil semua utiliti dari tanah itu sendiri. Kehadiran air bawah tanah berhampiran pokok yang ditanam akan mengakibatkan kematiannya.

Related  Pokok buah-buahan berbentuk kolon – kami akan membuat taman pada seratus meter persegi!

Kelemahan dan kelebihannya

buah-buahan yang besarPear Autumn Yakovleva, keterangan, buah-buahan dan buah-buahan yang berkembang biarkan tahu, seperti pelbagai lain, ia mempunyai kelebihan dan kekurangan.

Kelebihan:

 1. Frost-resistant (sehingga – 25 darjah), tetapi memerlukan pembalut sebelum permulaan cuaca sejuk.
 2. Tahan kemarau.
 3. Ia mempunyai rasa yang lebih baik berbanding dengan jenis lain.
 4. Pengambilan tinggi.
 5. Pembiakan yang stabil.
 6. Lama disimpan selepas pecahan.
 7. Vitamin.

Cons:

 1. Ia mudah dibakar.
 2. Memerlukan kerongsang mahkota secara kerap.
 3. Kemudian berbuah.
 4. Saiz pokok yang besar.

Pear Autumn Yakovlev, ulasan yang banyak, dan kebanyakannya hanya positif. Tukang kebun yang mempunyai kepelbagaian ini, mengesyorkan ia berkembang dengan pendekatan yang teliti. Dan kemudian anda boleh menikmati buah-buahan kecantikan ini.

Menanam semula tanaman pear untuk penuaian yang baik – video