Bahasa Inggeris naik"Summer Song"Mawar Inggeris adalah yang paling indah dari semua mawar. Variasi baru ini muncul pada tahun lapan puluhan abad yang lalu. Mereka muncul terima kasih kepada penternak Inggeris David Austin dengan menyeberang mawar kuno dengan kumpulan moden hibrid teh-hibrid dan mawar kumpulan floribund.

Mawar Inggeris telah banyak meminjam dari mawar kuno. Mawar kuno tidak mempunyai pelbagai warna. Palet mereka terhad kepada warna merah jambu putih, halus, ungu dan ungu. Dan mereka berbunga hanya pada permulaan musim panas. Tetapi aroma yang kumuh dan bentuk harmoni semak belukar tidak tahu sama rata di antara mawar. Mawar purba kelihatan hebat di taman, taman, katil bunga.

Pelbagai warna bunga mawar hibrid teh, tandan bergaya dan pengulangan floribunda berbunga – semua kualiti terbaik ini menyerap mawar Inggeris. Kesederhanaan dan penyempurnaan mawar purba yang lembut, digabungkan dengan jenis baru, membantu menghasilkan sejenis mawar yang melebihi mereka dengan kualiti mereka dengan beberapa pesanan magnitud. Kesatuan harmoni yang lama dan moden – ini adalah mawar Inggeris.

Kelebihan utama mawar Bahasa Inggeris:

 • mempunyai aroma yang tiada tandingan dan tiada tandingannya;
 • mempunyai kitaran berbunga panjang sehingga 4 bulan;
 • mengandungi keupayaan untuk berbunga seragam sepanjang belukar dari bahagian bawah ke bahagian atas dengan inflorescence besar.

Bentuk bunga dibahagikan kepada jenis berikut:

 • mangkuk kecil;
 • mangkuk terbuka;
 • mangkuk dalam;
 • pompon;
 • kedai;
 • soket berbentuk salib;
 • cawangan terbalik.

Bahasa Inggeris naik"Port Sunlight"

Dalam mawar spesies ini, kebolehan yang berlainan mungkin muncul di zon iklim yang berlainan.

Mawar kelas ini adalah cintakan cahaya kerana semua mawar, tetapi juga tahan teduh, mereka memerlukan 4-5 jam cahaya matahari setiap hari. Ia bergantung pada fakta bahawa tanah air mereka adalah musim hujan yang mendung, hujan di England.

Bahasa Inggeris Rose Charlotte - foto

Kelemahan mawar Bahasa Inggeris:

 • dalam tempoh hujan yang berpanjangan, bunga beberapa jenis dengan bentuk yang sangat cawan tidak boleh dibuka, kita perlu menolong mereka dengan tangan;
 • cawangan muda sangat membengkok di bawah berat bunga, sambil kehilangan kualiti hiasan mereka;
 • sedikit berbunga semula dalam beberapa jenis.

Related  Penyakit pic yang paling biasa

Penanaman mawar Bahasa Inggeris

Untuk mengembangkan bahasa Inggeris meningkat, anda tidak perlu menjadi pakar yang hebat. Anda boleh mendarat dengan sendirinya, mematuhi peraturan mudah.

Sebelum menanam, akar mawar dipotong dan direndam selama sehari di dalam air. Buat lubang 50×50, tambah humus, kompos, campurkan segalanya dengan tanah dan tuangkan air. Apabila menanam, anda perlu memberi perhatian kepada tempat cantuman pokok. Batasan stannya harus dikebumikan di tanah selama 7-10 cm, untuk mengelakkan pembentukan tumbuk liar. Selepas penanaman, bahagian tanah semak belukar dipelihara, untuk perakaran yang lebih baik daripada anak benih.

Penjagaan

Peraturan am untuk menjaga mawar berlaku untuk mawar Bahasa Inggeris. Ini adalah: menyiram, merumput, mengawal perosak dan baja. Penyiraman dilakukan apabila tanah kering, biasanya pada waktu petang, pada kadar 5 liter air setiap belukar; untuk memanjat spesies – 15 liter.

Sebelum permulaan berbunga, baja yang mengandungi nitrogen diperkenalkan, dalam tempoh berbunga – baja fosforus dan potash. Dari musim panas, perlu menyediakan mawar Inggeris untuk musim sejuk. Keanehan struktur kayu mawar ini lebih halus daripada spesies lain, ia mengandungi lebih banyak kelembapan, dan oleh itu ia mentolerir fros lebih buruk. Untuk membantu memasak kayu, baja potash diperkenalkan secara berkala.

Selepas hujan, semak perlu digegarkan untuk mengelakkan kelembapan daripada tinggal di tunas, yang membawa kepada penyakit dengan acuan kelabu. Sekiranya batang telah terjejas, maka adalah perlu untuk membuang kawasan yang terjejas ke buah pinggang yang terbentuk atas.

Di samping itu, dalam cuaca basah, tunas longgar berkembang – kelopak atas layu dan tidak membenarkannya dibuka. Oleh itu, anda perlu secara manual membantu tunas membuka, mengeluarkan kelopak kering atasnya. Bunga layu juga dikeluarkan dari belukar, yang memberikan rangsangan kepada pembentukan tunas muda.

Related  Pelbagai jenis pir dalam tempoh matang yang berbeza: nama, keterangan, foto

Perayaan Emas - foto

Bahasa Inggeris meningkat memerlukan pemangkasan. Semua tulang yang lemah, kurang berkembang, tua, berpenyakit ditanam tanpa kejam. Selanjutnya mereka terus membentuk belukar, bergantung kepada keperluan apa yang dikenakan ke atasnya. Jika anda memerlukan belukar kecil dengan bunga besar, maka batang dipendekkan dengan separuh, dan jika anda memerlukan belukar besar di taman dengan sejumlah besar tunas, kemudian potong sepertiga. Variasi memanjat mawar dipotong sebanyak 1/5 panjang. Pemangkasan dalam mana-mana yang diperlukan, kerana ia berfungsi membentuk pucuk yang muda dan kuat. Untuk musim sejuk, mawar Inggeris ditutup dengan kaedah udara kering.

Mawar semak Inggeris – video