pir SeveryankaSeveryanka (Severyanka cheeked) dibesarkan oleh penghibridan dua jenis pada tahun 1959. Yakovlev PN Pear Severyanka, penerangan dan gambar, tumbuhan yang ditunjukkan di bawah, penemuan khusus untuk kawasan utara, dari mana, sebenarnya, mendapat namanya. Setakat ini, pir adalah meluas di rantau Ural.

Rupa

bunga pir SeveryankaPear Severyanka dikelaskan sebagai pelbagai saiz sederhana. Pucuk maju dengan baik. Praktikal bulat, luas pyramidal dan sederhana padat dinobatkan. Cawangan panjang dan tebal meninggalkan lajur. Kulitnya berwarna kelabu. Pucuk pada teduh hijau ketebalan sederhana, namun cawangan tidak bermata dicirikan oleh kebomaan yang sedikit. Dedaunan bentuk yang rumit, tip adalah luas dan menunjuk. Pear Severnyanka pipi merah mempunyai warna dedaunan hijau gelap. Asas plat adalah bulat, dan ia agak cekung. Petak hijau pendek, stipules seperti saber seperti saiz purata.

pelbagai bunga SeveryankaSemasa tempoh berbunga, pokok itu ditutup dengan bunga salji putih. Bunga ini mempunyai bentuk saucer, kelopak putih dengan tepi bahkan tidak kuat saling menyentuh. Satu perbungaan terdiri daripada 4-6 bunga. Di bawah anthers adalah stigma pistil.

Buah-Buahan

pir Severyanka KrasnoshchekayaPelbagai pir Severyanka tidak berbeza besar-buahnya. Rata-rata, satu buah beratnya berkisar 80-85 g, yang di bawah purata jenis lain

Berat maksimum pear utara adalah 120 g.

Pear dipotong-conical dalam bentuk. Kulitnya tebal dan tebal, tetapi pada masa yang sama ia tidak kasar. Pucuk lebar dan kecil. Biji-bijiannya besar dan sedikit. Warna buah untuk tempoh penuaian berwarna kuning kehijauan dengan tan merah sedikit. Selepas beberapa lama, pir itu dikuasai oleh warna kuning dengan sebilangan kecil hijau dengan merah muda merah jambu. Krim warna krim tidak padat. Buah-buahan itu merasakan berair, tidak halus, renyah, dengan nota manis-masam. Aroma tidak kuat. Buah mengandungi 11.8% gula dan 0.38% asid. Pear boleh digunakan bukan sahaja untuk makanan, tetapi juga untuk memasak dan memelihara.

Related  Berkembang dan mengurus kubis Peking

 

Vintage

fruktification of pir SeveryankaKeterangan gambar-gambar pir pirau utara termasuk produktiviti pelbagai. Buah masak pada awal bulan Ogos. Pear adalah sangat ketat, tetapi sebaik sahaja mereka masak, mereka akan jatuh dalam beberapa hari.

Pear dikeluarkan dari pokok kira-kira satu minggu sebelum pematangan penuh – ini membolehkan mereka untuk melanjutkan jangka hayat mereka kepada 2 bulan.

Hasil daripada pokok muda diterima beberapa tahun selepas penanaman. Dengan pokok 6-7 tahun menerima sehingga 20 kg pear per musim. Pokok dewasa membawa 45-60 kg pear setiap tahun, dan di bawah keadaan yang menggalakkan penunjuk boleh mencapai 100-110 kg.menuai

Kondisi iklim

Grusha northerner, yang ulasannya, mengenai kesederhanaannya, tersebar luas di kawasan utara kerana kestabilannya. Pokoknya sangat bertolak ansur dengan musim sejuk dan teruk. Dan dalam kes-kes suhu yang sangat tinggi dan pembekuan, pucuk cepat dipulihkan dan pokok terus membuahkan hasil.

Rintangan kepada kemarau adalah purata. Dengan hujan langka dan kekurangan air, buah menjadi lebih kecil dan kehilangan kualiti rasa mereka.

Penanaman dan penjagaan

pilihan laman pendaratan pirTempat terbaik untuk menanam pokok buah adalah bahagian yang cerah. Menanam dan mengurus pear northerner agak mudah, tetapi untuk mendapatkan hasil tuaian yang baik, anda perlu mematuhi beberapa peraturan. Untuk pendaratan, tempat yang luas dipilih di mana terdapat hampir tiada draf. Pear duduk di dalam lubang 60 meter dalam dan lebar 90 cm, bahagian bawahnya dipenuhi dengan hum dan lubang dipenuhi dengan air. Sebaik sahaja cecair itu diserap, anak benih diletakkan dengan perlahan di tanah dan ditutup dengan tanah dan lagi disiram.

Beli hanya anak benih berusia dua tahun, dipercayai pokok sedemikian disesuaikan.

Aspek utama penjagaan:

  1. Merawat pear utara bermaksud penyiraman yang kerap semasa musim kemarau yang teruk.
  2. Pokoknya disenyawakan setiap tahun. Untuk musim sejuk, anak benih dan pokok-pokok muda yang telah ditubuhkan telah terisolasi dengan baik, memandangkan tumbuhan yang ditemui boleh mengalami fros yang teruk dan mati.
  3. Agar pokok itu berkembang dengan baik, perlu membentuk mahkota setiap tahun. Terdapat beberapa jenis pemangkasan: penipisan dan sanitasi. Menipu pokok itu untuk meningkatkan hayat perkhidmatannya dan mendapatkan hasil yang tinggi. Pemangkasan kebersihan dijalankan hanya apabila perlu, apabila pokok itu menderita penyakit.pemangkasan pear untuk berbuah
  4. Pear, seperti pokok lain, terdedah kepada pelbagai penyakit dan menyerang perosak. Untuk memastikan pokok anda tidak menderita, ia perlu memprosesnya tepat pada masanya dengan penyelesaian khas yang boleh dibeli di mana-mana kedai taman.

Related  Petua – bagaimana untuk menghilangkan aphids pada Dill

Menurut foto dan perihalan pir Amerika Utara, bahkan seorang hortikultur yang tidak berpengalaman dapat memahami bahawa varieti ini sangat sesuai untuk berkembang di kawasan dengan iklim yang sejuk. Variasi ini dicirikan oleh precocity dan unpretentiousness, dan pir kecil adalah ideal untuk kegunaan apa pun.

Video tentang pir Severyanka