Home salting tomatoAmatur Ogorodniki dan profesional yang terlibat dalam penanaman tomato dan pilihan mereka, mendakwa bahawa di dunia terdapat beberapa puluhan ribu varieti dan kacukan, dan bekerja pada yang baru tidak berhenti. Benar-benar di kalangan pelbagai itu tidak selalu mungkin untuk mencari tomato untuk suka dan rasa?

Hari ini, pembuangan tukang kebun dan petani adalah pelbagai tumbuhan. Sesetengahnya mencapai ketinggian tiga meter, yang lain naik di atas tanah dengan hanya 40-50 cm. Selain tomato secara tradisonal, buah kuning, merah, merah jambu, buah-buahan berwarna hitam dan buah-buahan bergelombang di ranjang. Terdapat tomato dalam berat badan, gula, juiciness, ketebalan kulit, hasil dan kematangan.

Bagi pencinta jeruk buatan sendiri, adalah penting bahawa buah-buahan, padat dalam tin atau balang, tidak cacat dan tidak pecah ketika memasak, atau semasa penyimpanan. Ini bermakna bahawa untuk garam memilih yang paling padat, tahap kematangan dan saiz tomato yang sama. Di samping itu, mereka harus manis, jika tidak, snek itu tidak akan terasa begitu enak dan pedas, seperti yang disukainya.

Bagaimana memilih tomato untuk jeruk?

Untuk pickling pilih tomato padat yang tidak terlalu besarBagaimana untuk membezakan tomato dari yang lebih baik daripada yang lain menunjukkan diri mereka pada musim sejuk? Kerumitan pilihan adalah dari saat air garam menuangkan kepada buah-buahan yang lengkap, 1-1.5 bulan pas. Dan sekiranya berlaku kesilapan, induk semang tidak akan mendapat peluang lagi sebelum musim sejuk.

Bagaimana untuk mencari tomato, mengikut keterangan pelbagai, yang pastinya sesuai untuk jeruk? Pelbagai jenis tomato boleh dikenali oleh buah-buahan:

  • saiz purata;
  • dengan kulit yang kuat,
  • dengan daging manis padat.

Ini menjamin rupa makanan ringan yang menarik, garam seragam dan rasa yang baik. Oleh itu, keutamaan harus diberikan kepada varieti serantau dan untuk mempertimbangkan ciri-ciri yang diberikan dalam deskripsi varieti.

Related  Pengeluaran semula anggur dengan keratan hijau

Varieti tomato untuk pengambilan garam

Hebat dalam tomato garam tidak menonjol dalam saiz, seperti salad, tetapi bersatu dalam saiz dan bentuk. Adalah penting bahawa pada belukar mereka matang pada skala besar-besaran.

Hidangan masin

Pelbagai hidangan lezatGred penentu pematangan jangka sederhana boleh ditanam di rumah hijau dan di tempat terbuka. Permatang dari satu meter tinggi adalah sederhana pasynkuyut. Buah-buahan berukuran sederhana, seberat kira-kira 100 gram, krim tidak retak. Krim pelepasan, padat, licin, di peringkat matang warna merah yang kaya, dibezakan oleh warna merah terang yang indah, rasa yang sangat baik dan kepadatan yang baik pulpa.

Dwarf ceria

Tomato pelbagai kerdil ceriaPelbagai, yang membentuk semak hanya 40-50 m tinggi, merujuk kepada medium-awal. Buah plum padat seberat 70 – 80 gram, dalam bentuk masak mereka mempunyai warna merah pun. Dengan berbuah besar, tomato tidak retak dan tidak tumbuh hingga akhir tumbuh-tumbuhan.

Kemanisan kanak-kanak

Kemanisan Tomato Kanak-kanakTomato matang awal sesuai bukan sahaja untuk pengambilan garam, tetapi juga untuk jenis pemeliharaan dan penggunaan yang lain. Shrubs adalah rendah, dengan ketinggian 70 cm. Dengan pasynkovanii sederhana di kebanyakan kawasan, anda boleh mendapatkan tanaman yang indah. Buah tidak besar, dipenuhi dengan merah, berat 50 hingga 70 gram.

Kudus wanita

Pelbagai wanita lelakiPenuaian varieti awal ditujukan untuk berkembang, baik di tanah terbuka dan di rumah hijau. Semak belukar yang besar dan terikat. Tomato bentuk memanjang mempunyai kualiti komersil yang sangat baik. Mereka menarik dalam penampilan, diselaraskan, dibezakan oleh daging yang padat dan rasa yang luar biasa.

Berat buah daun 50-60 gram, yang mudah apabila menggunakan jeruk buatan rumah dan memberikan kekuatan yang mencukupi untuk buah-buahan semasa menyimpan makanan ringan.

Pinocchio

Tomato pelbagai BuratinoTomato silinder dengan hidung berat dari 100 hingga 150 gram, dibezakan oleh rasa manis yang manis dan serasi, konsistensi lembut yang homogen. Penggunaan varieti untuk penyediaan persediaan domestik menyediakan makanan pembuka dengan rupa asal dan kualiti yang baik.

Related  Bagaimana cara menanam joshtu di taman: pembiakan, penanaman dan penjagaan

Verlicca

Tomato VerlicotHibrid tomato tuaian yang tidak menonjol dan bersahaja adalah sempurna untuk penjerukan, penggunaan segar dan penyediaan sebarang makanan dalam tin. Pada pokok renek dengan ketinggian 1 hingga 1.5 meter, bulat, buah-buahan yang padat terbentuk dan matang dalam jumlah besar. Berat tomato pelbagai ini adalah 80-90 gram.

Antara kebaikan kultivar adalah penentangan terhadap penyakit meluas tanaman, yang mengurangkan hasil pada akhir musim panas.

Summerman

Variasi tomatoSalah satu tomato buah yang paling awal dan mesra untuk rumah hijau dan tanah terbuka. Varietas ini bersahaja dengan keadaan yang semakin meningkat, ia dibezakan dengan bearing buah yang panjang dan kesempurnaan buah masak. Tomat adalah merah, bulat, dengan kulit yang padat dan rasa manis dan masam pulpa yang menyenangkan. Berat badan janin 100-150 gram.

Selain jeruk, boleh digunakan untuk memasak salad segar, marinades dan sos yang sangat baik.

De Barao

Pelbagai De BaraoHari ini, pelbagai jenis tomato sudah biasa dengan kebanyakan tukang kebun. Tumbuhan yang tidak mencolok, tinggi dan sangat produktif membentuk pelbagai buah berus bulat dengan berat 70 hingga 90 gram. Penternak menawarkan beberapa jenis De Barao.

Oleh itu, tomato merah bukan sahaja tersedia untuk penjerukan dan pengetinan, tetapi juga buah-buahan yang sangat baik warna kuning, hitam, merah jambu dan bahkan bergaris.

Ketinggian semak adalah 2-2.5 meter. Buah-buahan manis, kurus, tidak mudah rosak. Tumbuhan tahan banyak penyakit tomato.

Tomato yang digunakan untuk penjerukanTerdapat banyak jenis tomato masin, dan setiap tukang kebun mempunyai hak untuk memilih orang-orang yang tumbuh lebih baik di tapaknya dan jatuh cinta dengan isi rumahnya. Sebagai tambahan kepada varieti yang disenaraikan di atas, harus diperhatikan varieti: tanah asin, Rookie, Mobil dan Irishka, serta kacukan Kaspar F1 dan Ira F1, Cherry. Ya, tomato ceri dengan sempurna menunjukkan diri mereka bukan sahaja dalam salad, tetapi juga dalam jenis makanan kalengan. Begitu juga dengan tomato dalam bentuk lada, di antaranya variasi Pink Icicle, Lada dan banyak lagi.

Related  Pembaikan raspberi – penanaman, penanaman, penjagaan

Video tentang pengambilan tomato dalam laras