Anggur di kawasan pinggir bandarSetiap winegrower ingin melihat jenis anggur yang terbaik di plotnya yang akan bersahaja dalam penjagaan, tahan penyakit, berbuah dan semestinya lazat. Tetapi dengan segala ketekunan, kerana perbezaan iklim dan cuaca, rancangan penanam anggur sendiri dan saiz plot, tidak mungkin untuk membuat senarai sejagat.

Jika beri ditanam untuk kegunaan sendiri, gred terbaik anggur adalah yang masak dalam tempoh awal, mempunyai rasa yang paling menarik, kandungan gula dan aroma yang tinggi.

Pengisar dalam kes ini tidak begitu penting pengangkutan dari tandan dan hasil rekod, yang ditunjukkan oleh gred teknikal. Kerana kelebihan berry tart, isi rumah akan memilih berus madu yang beratnya hingga kilogram.

Anggur timur

Anggur timurKepelbagaian pembiakan Rusia, kematangan 105-110 hari, telah diperolehi oleh menyeberangi anggur dan semangat Frumoasa Alba, beliau menubuhkan dirinya sebagai seorang yang cepat matang dan bersahaja. Anggur Timur merujuk kepada jenis jadual dan menunjukkan kekuatan pertumbuhan purata, jadi apabila ditanam dekat dengan tumbuhan yang kuat boleh jatuh ke dalam naungan mereka, yang akan menjejaskan hasil dan kualiti buah beri. Bush melayan frosts hingga -25 ° C, mereka jarang dijangkiti dengan acuan kelabu dan cendawan bawah tanah.

Keputusan yang terbaik menunjukkan tumbuhan apabila tumbuh pada pertumbuhan rootstocks yang tinggi dan menggunakan pemangkasan pendek dan panjang. Pada satu tangkapan anggur pada purata ia diikat dari 1,5 hingga 2 berus. Sekumpulan masak itu berat sehingga 600 gram, mempunyai bentuk kerucut dan ketumpatan rata-rata.

Apabila memupuk buah beri yang terbaik boleh dicapai jika tanah di bawah pokoknya longgar dan ringan. Pada tanah yang tebal, buah beri masak lebih lama dan dengan ketiadaan yang tidak mencukupi kelihatan berumput. Berus terdiri daripada beri puting besar sehingga 3 cm panjang dan berat 6-8 gram. Ciri-ciri khas salah satu jenis anggur terbaik adalah ujung runcing beri putih atau kehijauan dan tan ambar yang indah muncul pada kematangan penuh.

Anggur Timur dengan cepat mengumpul gula, buahnya mempunyai daging padat yang renyah, rasa cerah seimbang dan aroma dengan warna muscat.

Anggur Elegant

Anggur ElegantBerasal dari persimpangan Frumoas Albe dan Delight grapes Elegant telah diterima oleh saintis Rusia dan diakui sebagai salah satu yang terbaik di kalangan varietas awal. Tempoh dari kemunculan kehijauan ke pematangan beri berlangsung 110-115 hari, sementara jika rawatan pencegahan dijalankan dalam masa, tumbuhan itu tahan kepada cendawan dan jangkitan oleh acuan kelabu. Kilang itu withstands frosts musim sejuk untuk -25 ° C, dan di beberapa kawasan ditanam tanpa tempat perlindungan tanpa masalah, keserasian yang baik dengan kebanyakan saham, mempunyai masak yang baik pucuk dan stabil dengan hasil yang tinggi pemangkasan 6-8 tunas. Sekumpulan buah anggur Saiz sederhana yang elegan dan berat sehingga 400 gram, mempunyai kon hidung atau hampir dengan bentuk silinder.

Walaupun kecenderungan untuk goroshenie Elegant layak untuk dipanggil salah satu anggur yang terbaik untuk kegunaan sendiri, kerana beri berat sehingga 7 gram, mempunyai tekstur yang segar dan rasa yang menyegarkan.

Dalam buah matang bujur atau berbentuk papilla, sehingga 22% gula terkandung. Melepaskan, buah kehijauan menjadi putih dan memperoleh tan emas. Kulit nipis, tetapi ia tidak mengganggu penyimpanan berus dan pengangkutan mereka.

Anggur Kishmish-342

Anggur Kishmish-342Anggur hibrida yang dikenali ramai Kishmish-342 berasal dari bahasa Hungary dan berasal dari persimpangan Perlet dan Villar Blanc. Pada tempoh matang, bersamaan dengan 110-115 hari, pelbagai ini juga merujuk kepada awal. Kilang itu membentuk semak yang besar, kuat, dengan pucuk yang baik, dan juga hibernates dengan baik pada suhu hingga -26 ° C. Sehingga 80% daripada pucuk Hungary yang dihasilkan di Kishmish-342 atau anggur Kishmish adalah buah bearing, yang membolehkan hasil yang tinggi. Semen semak berkuasa boleh menghasilkan kelompok yang sangat besar. Berat purata berus ialah 300-500 gram.

Kishmish membentuk bulat atau beri ovoid dengan diameter sehingga 1.7 cm dan berat kira-kira 3.5 gram. Warna buah-buahan yang masak berwarna kehijauan atau kuning-keemasan, daging itu dikarang, tidak mengandungi lubang-lubang dan asas-asasnya.

Kekurangan benih, hasil yang tinggi dan rasa yang sangat baik Kishmish №342 diiktiraf sebagai salah satu daripada anggur yang terbaik untuk penggunaan peribadi dan boleh digunakan dalam bentuk segar, serta untuk mengeluarkan kismis yang berkualiti tinggi.

Harold Grapes

Dalam keadaan di selatan Rusia, pelbagai anggur tempatan Harold masak dalam 95-100 hari dan dianggap sebagai salah satu yang terawal.

Harold GrapesOleh itu tumbuhan kuat menunjukkan rintangan yang baik kepada kebanyakan penyakit biasa, tetapi memerlukan sekurang-normalisasi mengikat peringkat berbunga untuk semak tidak kelebihan beban tuaian, pucuk dan matang untuk siap mempunyai musim yang semakin meningkat. Tiga perempat daripada pucuk yang terbentuk masuk ke dalam buah berbuah.

Anggur ketika mereka dewasa mencapai berat 400-500 gram dan terdiri daripada beri beruban kuning bergerun sekitar 2.5 cm panjang dan berat kira-kira 6 gram. Menjadi pesaing untuk pelbagai varieti terbaik, anggur Harold mempamerkan kualiti rasa yang sangat baik. Dia mempunyai konsistensi jus yang enak, rasa harmonis dan manis dan rasa muscat yang jelas.

Anggur Galahad

Anggur GalahadAwal anggur jadual Galahad diperolehi dengan menyeberangi keturunan Talisman dan vostor dengan gred Delight Muscat, dalam keadaan-keadaan yang Kuban masak pada bulan Ogos, iaitu 95-100 hari. Kilang itu mempunyai kadar pertumbuhan yang tinggi, rintangan fros yang baik hingga -25 ° C, dan juga penentangan terhadap jangkitan dengan oidium, cendawan lebat dan reput kelabu. Pucuk anggur Galahad tumbuh dengan baik pada musim ini, dan buah-buahan bermula pada 60-75% pertumbuhan.

Seperti banyak anggur terbaik untuk kegunaan peribadi, Galahad memberikan berus silinder atau kon, dengan berat dari 600 hingga 1100 gram. Ketumpatan tandan adalah sederhana, berus boleh diangkut tanpa kerosakan. Berat, seberat 12 gram buah beri dengan cepat mengumpul gula. Dalam bentuk masak mereka memperoleh pewarna amber yang indah, manakala pulpa masih padat, harum.

Daripada keturunan Delight, anggur Galahad dibezakan oleh kualiti rasa yang sangat tinggi dan layak 8.9 mata menurut skala penilaian ahli.

Persahabatan Anggur

Persahabatan AnggurDalam senarai varieti terbaik anggur, pelbagai Druzhba dibawa masuk oleh kombinasi kematangan permulaan awal beri, peningkatan ketahanan terhadap penyakit dan kesamaan universal. Di kawasan di mana viticulture dibangunkan di Rusia, pematangan anggur Druzhba jatuh pada separuh kedua bulan Ogos. Pada musim sejuk, apabila suhu tidak jatuh di bawah -23 ° C, semak hampir tidak membekukan. Pada musim panas, anggur menghasilkan sehingga 180 peratus beri sehektar.

Berus berkilat saiz sederhana dan kepadatan boleh digunakan untuk kegunaan sebagai buah segar, dan pergi untuk pengeluaran jus dan minuman beralkohol rendah berkualiti tinggi. Anggur Druzhba mempunyai beri pusingan putih dengan diameter sehingga 2, 4 cm dan jisim 4 gram. Konsistensi beri adalah berair, padat, dengan aroma ciri muscat.

Anggur Risamat

Anggur RisamatAnggur Risamat, dibiakkan oleh peternak Uzbekistan, adalah hasil melintasi pelbagai Parkent dan Katta-Kurgan. Matang pada awal atau pertengahan, pelbagai dinamakan sempena winegrower yang terkenal di negara selatan dan terbukti menghasilkan tinggi. Dari satu hektar menanam anggur ini mencapai 250 kuintal buah manis yang berkualiti tinggi, digunakan kedua-dua segar dan dalam bentuk kismis.

Oleh kerana pelbagai mempunyai asal selatan, dalam keadaan Rusia belukar boleh membeku, dan rintangan pada cendawan bubuk varietas tidak tinggi.

Apabila menjaga tumbuh-tumbuhan, anda perlu mempertimbangkan bahawa pucuk anggur Rizomat tidak mencubit, dan kualiti buah beri boleh dipengaruhi oleh kekurangan atau kelembapan yang berlebihan. Stephens di semak-semak, untuk mengelakkan beban berlebihan, keluarkan, dan berus yang dibuang dengan cepat dikeluarkan. Dengan penjagaan yang betul, varieti ini menghasilkan tandan bercabang yang sangat besar yang berselerak dengan buah berukuran sehingga 14 gram. Beri merah jambu dari salah satu jenis anggur yang terbaik mempunyai bentuk silinder yang jelas dan ditutup dengan salutan lilin.

Tason Grapes

Tason GrapesMatang selama 100-110 hari, jenis meja anggur Tason diperolehi oleh penternak tempatan dari menyeberang anggur Itali dan Zoreva pelbagai. Tumbuhan pelbagai masak awal ini mempunyai kekuatan pertumbuhan yang baik, pucuk pada mereka kebanyakannya masak pada musim luruh, dan lebih daripada separuh daripada mereka adalah buah-buahan.

Oleh kerana hak untuk varieti anggur yang terbaik untuk kegunaan peribadi, Tason berakar dan serasi dengan rootstocks biasa.

Untuk pelbagai, pemangkasan disyorkan untuk 10-12 tunas, manakala semak boleh menahan sehingga 40 pucuk. Berbanding dengan jenis lain, anggur Tason tidak terlalu tahan beku. Tumbuhan menahan beku pada perintah -22 ° C, dan juga tidak mempunyai ketahanan yang cukup terhadap patogen oidium dan cendawan. Tetapi disebabkan tempoh matang matang penyakit ini, tumbuhan yang menanggung buah tidak sering terjejas.

Ciri ciri pelbagai adalah besar, dengan berat sehingga 1200 gram berus, yang terdiri daripada beri putih berwarna merah jambu dengan pulpa padat dan rasa yang layak. Berat purata buah beri adalah 7 gram, panjangnya sehingga 2.5 cm.

Gourmet Grapes

Gourmet GrapesSekumpulan bersaiz sederhana Gurman anggur, yang diperolehi oleh V.N. Krainov, ketika melintasi varieti Kishmish Radiant dan Talisman, memberikan berus masak 110-120 hari selepas penampilan daun pertama. Bentuk hibrid dicirikan oleh matang pucuk yang baik dan perakaran keratan. Indeks ray untuk anggur ditetapkan semasa pemangkasan sehingga 8 mata jika terdapat sehingga 35 pucuk di belukar.

Rintangan beku anggur Gourmet mencapai -23 ° C, semak juga menahan jangkitan penyakit utama kultur dan memberi hasil yang stabil dengan kualiti yang baik.

Sekumpulan anggur awal ini boleh menimbang dari 500 gram hingga 1.3 kg. Dan dengan berry merah jambu bujur penampilan yang menarik dan berat kira-kira 9 gram, ketumpatan pulpa yang menyenangkan dan rasa pencuci mulut yang harmonis dengan warna muscatite yang saling melengkapi.

Ubat Ular Tinggi Muscat Merah

Supernumerary Red MuscatAnggur sepenuhnya sepadan dengan nama mereka dan masak selepas 95-100 hari dari permulaan musim yang semakin meningkat. Merah super-awal Muscat – anggur, membentuk pokok renek sederhana atau kuat dengan pucuk masak secara kualitatif dan keserasian yang sangat baik dengan rootstocks yang sedia ada. Apabila pemangkasan 6-8 tunas, semak berhadapan dengan beban 35-50 mata. Walau bagaimanapun, kerana rintangan sejuk yang rendah, anggur boleh menahan suhu -23 ° C, lebih baik untuk menutupi pelbagai musim sejuk.

Kepada penyakit biasa Muscat anggur, pertunjukan super-awal merah sederhana atau rintangan yang tinggi.

Sebagai pertumbuhan, pembangunan dan pengumpulan tanaman anggur saka, semak membentuk berus yang lebih besar dan lebih besar. Berat rata-rata sekumpulan silinder yang agak padat atau longgar adalah 300-400 gram. Beri bulat atau bujur dengan garis pusat 1.8 cm dan berat kira-kira 5 gram mempunyai warna burgundy-merah yang kaya, yang menjadi gelap, menjadi ungu pada waktu matang.

Serta perlu untuk salah satu gred terbaik, anggur mempunyai konsistensi renyah dan rasa yang baik dengan keasidan yang tidak penting. Pelbagai jenis dengan kualiti makan yang baik hampir tidak menderita tawon, berus boleh diangkut dan disimpan di atas pokok anggur sehingga 60 hari.

Anggur Muscat Amber

Anggur Muscat AmberDari pendedahan buah pinggang di buah anggur Muscat Yantarny sehingga masak penuh buah berumur 105 hingga 115 hari, jadi varieti ini dikelaskan sebagai spesies pertengahan umur. Pelbagai bentuk pokok renek bersaiz sederhana, di mana sehingga 90% kenaikan tahunan masak. Kerana kerosakan fros lebih -20 ° C tumbuhan ditanam sebagai tanaman penutup. Pelbagai adalah terdedah kepada jangkitan dengan cendawan cendawan dan cendawan. Tetapi ia mentolerir turun naik dalam kelembapan, beri jarang retak atau mula reput.

Untuk Muscat Amber anggur, beroda bersaiz sederhana atau berbentuk silinder berupa kepadatan sederhana adalah ciri. Sekumpulan boleh menimbang kira-kira 350 gram, dan buah konstituennya menghasilkan sehingga 2.7 gram. Berus dengan mudah membawa pengangkutan. Berry yang matang dengan pulpa berair yang lebat, rasa halus dan aroma muscat dilapisi dengan kulit berwarna hijau atau ringan.

Anggur Keseronokan

Asas untuk kerja peternak Ukraine dalam penciptaan anggur Anggur menjadi Codreanka dan Laura, terkenal dengan rasa yang tinggi, hasil dan kematangan awal.

Anggur KeseronokanBentuk hibrida yang diperoleh dari mereka juga berbeza dengan kematangan awal. Berries matang dalam tempoh 100-110 hari dari permulaan musim yang semakin meningkat. Tumbuhan ini berakar, masak, hibernate dan menahan jangkitan yang tidak lebih buruk daripada jenis ibu bapa

Grapes Fun mencipta kumpulan besar kepadatan sederhana, yang terdiri daripada 10 gram bujur atau beri berbentuk telur warna biru gelap. Oleh kerana lapisan lilin yang tebal, anggur penuh seolah-olah menjadi kelabu. Konsistensi beri masak adalah padat, rasa cerah, harmoni. Kupas ketebalan sederhana tidak dirasakan ketika makan buah-buahan segar, tetapi melindungi buah dari kerusakan oleh tawon dan semasa pengangkutan.

Langka dan Anggur Terbaik – video