plum ceriVariasi Arachka Mara adalah sejenis beri sejagat yang boleh dimakan segar, memasak jem, memikat, kalengan dari itu, dan menambah barang-barang yang dibakar. Bagi mereka yang ingin membesarkannya di taman mereka, arahan diberikan untuk menjaga tanaman seperti ceri plum Mara, keterangan pelbagai, gambar pokok dan buah-buahan. Plum ceri ini dianggap sebagai jenis matang akhir matang, ia tolerates frosts dengan baik dan mempunyai rintangan yang tinggi terhadap penyakit phyto utama.

Alycha Mara (plum Rusia) diperoleh dengan menyeberangi plum dan plum Cina. Hibridisasi dilakukan oleh pendebungaan. Semua hibrida tersebut dipanggil plum Rusia, kerana kerja pemilihan dilakukan di Rusia.

Penerangan yang pelbagai

bunga ceriPokoknya tinggi, terutamanya berkembang pesat pada tahun-tahun pertama kehidupan. Krone adalah luas dan luas, bujur atau bulat. Apabila menanam benih, perlu diingat bahawa cawangan-cawangan akan tumbuh dan menduduki ruang diameter 2.5-3 m.

tempoh pematangan MaraBuahnya kecil, setiap buah beri seberat hingga 25 gram, tetapi kerana sejumlah besar plum, menghasilkan panen yang banyak. Dari satu pokok dewasa, anda boleh mengumpul sehingga 40 kg buah. Dan kulit, dan pulpa adalah warna kuning kaya. Kulit adalah padat dan dengan pasti melindungi buah dari kerosakan. Rasa rasa tasters Alychi Mara dinilai pada 4.2 mata pada skala lima mata, yang merupakan hasil yang baik. Berry rasa seperti plum ceri klasik, tetapi mereka mempunyai rasa anggur yang lemah. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa batu itu sukar untuk dipisahkan daripada pulpa, tetapi banyak jenis pokok plum mempunyai masalah ini.

Peraturan untuk menanam pokok

penanaman pokok plumSebelum membeli benih dan menanamnya di dalam tanah, adalah perlu untuk membiasakan diri dengan peraturan asas untuk penjagaan plum ceri, penerangan varieti dan foto tanaman. Apabila memilih tempat terbaik untuk menanam, perlu mengambil kira bahawa plum juga tumbuh dengan baik dan hanya menghasilkan kawasan yang cerah. Apabila pencahayaan kurang baik, buah-buahan kehilangan rasa manisnya, dan jumlah tanaman berkurangan dengan ketara. Pokok tahan terhadap fros, tetapi ia adalah bernilai memilih tempat yang tenang di taman berhampiran rumah atau sambungan.

Bahawa benih lebih baik ditubuhkan, tanah disenyawakan dengan kompos, aditif kalium atau fosfat.

Alycha tidak bertolak ansur dengan penyiraman yang banyak, jadi anda harus mengelakkan genangan kelembapan di tanah. Jika anda menanam benih di atas bukit kecil, anda boleh mengelakkan masalah ini. Jenis-jenis tanah yang paling selesa adalah loamy atau sandy loam, tetapi varietasnya tidak terpilih ke tanah. Tanaman pertama boleh diperoleh selama 2-3 tahun selepas menanam benih.

Related  Pokok buah-buahan berbentuk kolon – kami akan membuat taman pada seratus meter persegi!

Kaedah penjagaan taman

anak pokok MaraMenanam arachi Mara dan menjaga pokok-pokok tidak sukar, kerana tumbuhan itu bersahaja dengan keadaan cuaca. Penyiraman adalah sederhana, dalam loji kelembapan tambahan hanya perlu dengan tempoh kemarau. Prosedur tahunan termasuk pemangkasan mahkota, ia perlu dilakukan pada musim bunga, sebelum penampilan buah pinggang. Semua cawangan dikeluarkan, kecuali pucuk kuat muda.

pelbagai Vilba sebagai pencemarVariasi arachi Mara merujuk kepada subur sendiri, iaitu, ia memerlukan penyebaran silang oleh varietas lain. Pencemar yang paling biasa dari plum mara ceri adalah:

  • plum ceri;
  • wakil-wakil pelbagai liar biasa.

Jika tidak ada kemungkinan untuk menanam pokok untuk pendebungaan, adalah mungkin untuk membeli campuran untuk pendebungaan tiruan di kedai-kedai khas.

Video mengenai jenis arachia Mara